Varför döma människor när man inte vet orsaken?

Med tanke på min kommande c-uppsats om shoppingmani har vi varit kontakt med Ann-Britt Aldeman, ordförande i Köpberoendes riksförbund. Hon har skrivit en bok som heter "Att köpa lyckan". Den är väldigt intressant och läsvärd. Hon lämnar ut hela sitt liv. Hon förskringrade nästan en miljon när hon jobbade som dagisföreståndare på ett privat dagis. Hon känner att hon har svikit sina forna arbetskamrater och skriver att det sveket kommer hon att få leva med resten av sitt liv. Men som vanligt med alla missbruk finns det oftast en orsak. I det här fallet hade hon en speciell relation till sin mamma. Hennes mamma hade svårt att hantera pengar och dolde om hon hade förköpt sig. Mamman lärde sig att behålla svårigheterna för sig själv som hon sen överförde på dottern. Hennes mamma började att använda antidepressiva medel för att dämpa ångesten över att ha mist ett barn och hamnade i ett gravt tablettmissbruk. Mamman och dottern handlade på kort och lånade pengar av varandra. Dottern vill alltid göra sin mamma glad och köper massa saker till henne. Till slut går allt i kras och förskringringen uppdagas. Hon läggs in på psyk i tre månader och fortsätter som dagpatient ytterligare i två år. Shoppingmani är ett relativt ostuderat ämne i Sverige även om förekommer mer och mer.

Jag är väldigt intresserad av barndomens påverkan hur man agerar i sitt vuxna liv. Som vuxen har man alltid ett ansvar för sitt handlande. Men jag kan ändå inte låta bli att tänka på den här kvinnan i boken. Hon slussades in i ett missbruk av sin mamma och även att behålla svårigheterna för sig själv. Kvinnan känner ett enormt svek mot sina f d arbetskamrater. Hon nämner i sin bok om hennes f d arbetskamrater får någon hjälp? Det är en sund tanke tycker jag. För arbetskamraterna behöver få bearbeta att de blivit svikna och att det inte handlar om dem utan att kvinnan faktiskt va en shoppingmissbrukare. Människor är snabba att döma andra människor. Vi vet inte jämt orsaken. Det är viktigt att man inte dömer någon människa utan att veta orsaken.

image72
Grattis Viggo 1 år idag!!! " jag blir lite trött av att ha kalas :-"

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) Viggo fyller 1 år
2) cykeltur med Molly
3) trevligt samtal med Marie

Det är tur att dygnet har 24 timmar...

Iväg och jobbade på Gina, HYSTERISKT med folk som vanligt. Det var ett stort gäng som jobbade och slet som djur. Långlördag idag till 17. Har aldrig i mitt vuxna liv varit med om att det kvinnliga könet handlar som besatta. Kunderna köper inte ett plagg utan flera. Det är bra prisklasser och helträtt mode för gammal som ung. Idag gick kön till provhytterna nästan utanför butiken... men många står kvar i kön och ger inte upp. Dessa ska ha en stor eloge, vore jag kunde skulle jag aldrig ställa mig i kö. Jag jobbar hellre, det bekommer mig inte att kön är lång. Jag är hellre personal än kund. Jag stressar inte upp mig heller. Till vilken nytta då? Man kan inte göra annat än jobba arselet av sig.

Jag är tröttare än Honken nu.... men jäklar vad jag har uträttat grejer

Tre postiva ting som har hänt idag:
1) ny grill
2) myskväll med Molly
3) sova.................

Det är viktigt att umgås med barn

Barn är underbara. Deras kommentarer är ärliga. Hela min gård är full av barn. Nellie skom är 2,5 år hon frågar alltid mig om mina skor, så fort jag kommer hem på dagarna så säger hon: har du dom där korna? hon har stenkoll på vilka skor jag har. Hon möter mig alltid med ett leende. Sen har vi hennes lillebror Elliott som precis har fyllt 1. Igår när jag kom hem satt han och vinkade plus att han klappade händerna, kan man bli annat än glad? Maja som är 7 tyckte jag såg ut som en springtjej, jag hade varit ute och tagit promme. Jag undrade om hon tyckte jag var lik Carolina Klüft hon svarade: men hon är mycket smalare HEPP ... vilken skräll :-) jag nöjer med mig att jag ser ut som en springtjej. Barn har så mycket glädje och det är viktigt att umgås med barn. Igår kom Molly och det år så härligt när hon är hos mig. Hon fick shoppa lite igår, allt från förra sommaren är i stort sett för litet.

Va en repa på stan. Vädret gör mig lycklig. Träffade två trogna bloggläsare, Marianne och Hadar!!!

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) Molly kom
2) tacokväll med grannarna
3) vädret

Får jag skolka fast jag är vuxen?

Jag vill inte gå till skolan. Jag vill inte läsa böcker. Jag vill inte sitta i datasalen. Jag vill inte skriva omtenta. Jag vill inte plugga. JAG VILL SKOLKA men det får  jag inte, för när man är vuxen ska man vara så himla engagerad och motiverad.  Så när det gäller studier använder jag mitt absoluta favorituttryck: DET SER MÖRKT UT PÅ KAMERUNS AVBYTARBÄNK :-) jag vill bara fika, äta glass, sitta och sola m m. Det är väl inte så konstigt att man är skoltrött? Men jag är inte ensam tack och lov, ingen av småttingarna är speciellt motiverade. Mig har de kallat "den store ledaren"...  ett FANTASTISKT fint namn. Men nu är den store ledaren inte ett dugg motiverad. Det är dax för miljöombyte tror jag. Det blir det nästa helg, skönt att komma bort från stan"

Tre postitiva ting som har hänt idag:
1) vädret
2) alltid skönt med torsdag för imorgon kommer hon "the one and only"
3) mina nya byxor

Finns den perfekta mannen?

Tro, hopp och kärlek är ett bra ordspråk! Jag letar efter en perfekt man, finns inte han på den här planeten? Med perfekt menar jag att han ska vara stabil, spontan, ärlig, klar med sina tidigare förhållanden, gärna barn, passionerad sen gör det inget om han är ser bra ut och är över 180. Är det orimliga krav? På sista tiden är det många som har frågat mig varför jag är singel. Sen kommer nästa fråga: Är du för kräsen? Den sistnämnda frågan kan vara svår att uppfatta, då ni alla vet att jag har nedsatt hörsel........:-) sen säger alla att jag ser kräsen ut oxå. Hur ser man ut då? Det skulle jag vilja veta........ Jorå, visst är jag kräsen... Men erfarenheten säger mig att jag lever hellre singel än i ett dåligt förhållande.

Tentaresultaten visade ett G och ett U. Smällar man får ta, det är i alla fall på c-nivå. Det är bara att köra en omtenta på ena nästa fredag. Jag är säkerligen inte ensam om att göra omtenta.

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) klarade ena tentan
2) promme med Lotta P
3) en härlig stund med mina grannar

Det blev ett retromöte i datasalen!

Kärt barn har många namn heter det. Smeknamn är något omgivningen skapar till oss. Jag heter egentligen Charlotte men det är ingen som kallar mig för det. Därför blir det Lotta jag lyssnar till. Vissa gillar att kalla mig Lotta-Potta (känns moget :-), Kajving säger få, det är mitt efternamn. KSMTB är ett väldigt roligt smeknamn, som jag tyvärr inte kan förklara innebörden av. Men det roligaste av dem alla är när jag spelade basket. Vi spelade match i Göteborg. Speakern presenterade lagen och när det kom till min tur, ropade han: och så har vi nummer 12, Lotta Kaiva!!!! Jag tittade lite konstigt på speakern, Under hela matchen så löd det i högtalaren, Lotta Kaiva. Det roliga är att Kaiva är en japansk utförsåkare som åkte samtidigt som Ingemar Stenmark. Jag gick fram till sekreteriatet och talade om att det skulle vara Kajving. De tyckte att Kaiva lät lite underligt. Sen ser jag inte speciellt japansk ut, eller? Efternamnet har många svårt att stava till, det har blivit Kavring, Kalsing, Cajving, Kajwing. KajVing. Sen har jag mina små namn som jag kallar min omgivning och det är som ni alla vet: "min lilla duva, "sockerbulle", "sweetie".image70

Det är Humle som tar kortet, han fick inte vara med för han hade ingen Adidas på sig idag. FANTASTISKT att alla vi tre hade våra Adidas. Det lät som Humle darra på rösten för han inte hade någon Adidas-jacka. Jag köpte min Adidasoverall runt 1984 :-) Min är retro och jag har likadan som Gert Fylking. På kortet är jag omgiven av Martin till vänster  och Pekka till höger

image71
Fika på gården med kidzen!

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) promme med Elliott
2) nu är utemöblerna på plats
3) DH


Effektivitet är stärkande och humörshöjande!

Morgonen var förskräcklig.... de kan inte vara sant att man ska behöva gå upp efter en sån här helg? Men det är bara att hoppa upp som en liten lärka. Nåväl hoppa är väl att ta i. Tur att det går och stå i duschen ett tag så jag kvicknar till. Till skolan och träffade Humle. Sen var det dags för Paola att intervjua mig om roller i arbetslivet. På tal om arbetslivet så söker jag jobb för fullt. Var på Gallerix och köpte "såååå" himla fina A4-papper så det ser lite proffsigt ut. Min CV är lång som fan. Tina kommenterade och frågade hur gammal jag är? Men eftersom jag snart är halvvägs till hundra så har jag haft skapligt många jobb. Om någon vill anställa mig som läser den här bloggen så tveka inte att kontakta mig :-). Tack och lov finns det en del jobb att söka. Dagen har varit bra eftersom jag har fått så himla mycket gjort. Var på Björnon och tog fem kilometer med Marie. Iväg till IKEA och köpte en hylla, Hem och städade, tvättade, sökte jobb, svarade på alla mail.... alltså det kostar och ligga på topp... men det gäller att passa på när kreativiteten är framme.

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) långpromme med Marie
2) sökt massor med jobb
3) trevligt telefonsamtal

2 000 besökare på min blogg - jag tackar och niger :-)

Tack alla som läser min blogg !!!!!!!!

Är det konstigt att man blir imponerad?

Idag är en dag jag inte har tillhört de piggaste tjejerna i stan vill jag lova. Segt värre. Var på stan med Jörgen, vi tog en pizza på Amore!!!

Basket är min favoritsport, blev lite nostalgisk när jag såg lite från NBA. Jag har en dröm och det är att få sen en proffsmatch live i Madison Square garden. Jag hade gärna velat sett "the one and only" Michael Jordan. Vilket bollgeni. HIttade ett litet klipp med honom FANTASTISKT... jag blir lyrisk när jag ser honom hantera en basketboll, en av de största genom tiderna.

http://bubblare.se/michael_jordan_visar_lite_av_hans_magi/

image69

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) lunch med Jörgen
2) vatten och coca-cola
3) min underbart sköna soffa

"jag har aldrig" - vilken hemsk lek!

Jobbade och slet på Gina igår. På kvällen skulle vi hem till Linda på inflyttningsfest med alla Ginor. Girlsen styrde upp "jag har aldrig-leken", typ, "jag har aldrig somnat när jag har haft sex" har man gjort det ska man dricka och JÄKLAR vad Marianne och jag drack. Tre vändor körde vi den leken och groggarna gav resultat, blev som sagt tämligen överförfriskad igår. Den där Bacardi ruzz är mer förförisk en häftig man :-). Marianne och jag drog iväg till Å2, vi träffade upp Mille på vägen. På vägen träffade vi min ungdomskärlek Kent och hans bror, ex-proffset i fotboll Stefan Pettersson. Steffe P har jag inte träffat på många år. När var runt 15-16 skrämde han slag på mig när vi satt hemma hos Lena och käkade mat ett gäng kompisar. Han knackade på rutan iförd en fruktansvärt hemsk gubbmask, Åsa började nästan gråta och jag vart fullkomligt chockad. Hur som helst är han förlåten. Det har ju gått bra för honom med sin proffsejour. In på Å2 där det var privatfest med Staffan Brav som DJ (som i gamla tider). Massor med folk, mest tjejer. Iväg en sväng till månen och sen tillbaka till Å2. VARFÖR MÅSTE JAG GÅ HEM NÄR PERSONALEN TÄNDER LAMPORNA??? Otroligt, jag var inte klar med min festkväll.Träffade mycke trevliga människor. Hade FANTASTISKT kul, roligaste kvällen på länge.

image58
Det här fina skyltfönstret har "världens bästa Ramona gjort". FANTASTISKT genomtänkt och snyggt!
image59
Girls girls girls
image60
Anna (som har varit med i Idol, sjunger otroligt bra) och Marianne som är bra på det mesta!

image61
Therese, Miyoung och Zandra
image62
Endast en mor kan älska denna kvinna :-)
image63
Bibeln läser vi ALLTID på personalfester!
image64
"jag har aldrig-leken" har börjat....
image65
Steffe P och Kenta P
image66
Mille och Sunta på nattkröken
image67
Jorå, vi äldre kan me....
image68
Gott med korv :-)

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) träffade Steffe och Kenta P
2) en fantastiskt trevlig kväll med mycke skratt
3) jag ska gifta mig (men han vet inte om det än)

Vacker på utsidan - men hur är det med insidan?

Många jag har pratat med idag känner sig fula, tjocka, uttråkade och irriterade. Är det typiskt tjejer? Uttråkad? jo tack. Men det är det inre som påverkar det yttre. Det är viktigt att man känner sig nöjd inombords. Hur spännande är det här i Västerås egentligen? Det känns som man kan den här stan. Men det är ändå fantastiskt med alla bekanta jag har. Idag gick jag på stan med en kompis, hon vart ganska trött på att gå med mig, för jag ska prata med alla. Molly säger samma sak! Men jag tycker om att prata. Det var väl ingen direkt skräll för er som känner mig! Samtal är intressant och människor är intressanta. Vi människor är ett konstigt släkte, det ska gudarna veta. Alla har vi våra brister och fördelar. Det är viktigt att man är medveten om sina brister och fördelar och jag tycker faktiskt att jag är det. Brister: otålig, envis och bestämd. Fördelar: positiv, social och humoristisk.

Även när det gäller utseende måste väl alla människor vara nöjda med någon kroppsdel. Så när du läser det här tycker jag du ska räkna upp tre (det är min favoritsiffra :-) kroppsdelar som du är nöjd med. Mina är: ögonen, benen och munnen. Sen är jag väldigt väldigt lång. Får jag inget jobb kan jag jobba på zoo i Eskilstuna som giraff (mina långa ben) eller chimpans (mina långa armar) men som sagt det finns väl ingen som är hundraprocent nöjd?

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) träffade Lollo som jag säkert inte sett på 5 år
2) smarrig lunch med Marie
3) siesta


Studera mera!

Nu är det bara studier som gäller. Humle och jag håller på med vår c-uppsats. För tillfället sitter vi och översätter artiklar från engelska. Ni kan förstå hur skojigt det är? Idag var det lite synd om Tommy för han hade skavsår...,
 
Nu är det sju veckor kvar av skolan och jag längtar som fan tills jag är klar. Det om något ska jag fira, det är en sak som är säker. Jag tror fanimej jag ställer till med fest! Har hållt på sen hösten 2004 med en termin på komvux då jag läste in fem ämnen på fyra månader HEPP... jag har inte pluggat på 20 år... men jag gav mig fasen på att klara det. Sen har det varit massa fristående kurser med inriktning på psykologi. Det sägs att dom som är lite psykiskt störda läser psykologi. Då undrar jag: VARFÖR LÄSER INTE FLERA MÄN PSYKOLOGI......... tjing tjing....


image56
Humle tar aldrig av sig jackan och går aldrig på toaletten. Han ser lite sammabiten ut, tror fasiken att det är skavsåret som gör sig påmint!

image57
Dumle däremot går ofta på toaletten och enligt Humle fluktar Dumle i bibblan! Om det är sant?
SJÄLVKLART, simultanförmåga och att förena nytta med nöje är mitt motto :-)

Jag har varit jätteduktig, städat, fejat, tvättat, gjort mat, hjälpt Molly med läxorna, sytt lite.... I morgon åker min unge :-( men en vecka går fort. Så imorgon bitti är hornen uppe, dax att förvandlas till Mr Hyde, har varit Dr Jekyll en vecka nu.... katjing!!

Tre postitiva ting som har hänt idag:
1) städat och grejat
2) jobbat som översättare
3) god middag med Molly

Otrohet - en svensk folksjukdom

Iväg till skolan och träffade Humle, Vi fick en del gjort idag. Träffade Molly, vi drog ner på stan för hon ville klippa sig. Därefter åkte jag till IKEA med Marie.

Idag känns det nästan som alla är otrogna. Oavsett om de har ett nytt förhållande eller ett längre förhållande. Otroheten har funnits i alla tider. Men är det mer tillgängligt nu? Är det så att Internet och sms påverkar till otrohet? Visst är det tillgängligt med sms nuförtiden. Att sms:a ett par gånger om dagen till någon annan, med diverse sexerbjudanden, det är väl i alla fall otrohet. Inte skulle jag vilja att min partner satt och sex-smsade till någon annan tjej. Vissa rättfärdigar sig själva och tycker att det är ok att messa, för det har inte skridit till handling.  Samtidigt som många män och kvinnor porrsurfar när partnern inte är hemma eller sover. Webbsex är mer och mer vanligt. Men vad säger kvinnan/mannen om det då? Då kan man väl lika bra köra med öppna kort? Vem fasen vill att ens partner ska skicka massa sexsms till andra tjejer? Inte jag i alla fall. Har jag ett förhållande så är det vi. Annars kan jag lika bra vara singel. Alla tycker väl olika om att vara otrogen. Alla åldrar är otrogna, kvinnor som män, det spelar ingen större roll. Är människan på väg att bli mer egoistisk? Så fort det blir lite tråkigt i ett förhållande ska vissa "fulköra" (som grannen säger). Vad går då gränsen vid otrohet? Vem kan svara på det egentligen?

De som är upptagna och har en affär på sidan om då? Är det tal om att vara känslokall? Eller ska det skyllas på diverse ursäkter att det är legalt att vara otrogen? Min man/fru förstår mig inte, Vi har inget sexliv eller hon/han förförde mig!


Det tycker jag är bullshit, alla som ger sig in i ett förhållande har väl ett ansvar. Kommer parterna överens om att det är ok är det en sak. Jag tror dock att det är väldigt ovanligt. Hur känns det att komma hem efter att ha varit otrogen? Titta sin partner i ögonen? Går det att spela teater? Eller är det så som jag antydde tidigare, känslokallt och egoistiskt. Är inte mannen/kvinnan rädd att otroheten ska komma fram? Det behövs bara ett telefonsamtal så är det kört! Det kan ske om den otrogne inte visar respekt mot den personen den träffar. Respekt är att svara på sms, ringa ett samtal och säga att det är över i stället för att strunta i och höra av sig. Framförallt om det handlar om att ha ett långt förhållande med någon på sidan om. Tro mig, jag vet hur det funkar??..   man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad? RESPEKT heter det visst!!!

Äntligen, Grey´s :-)

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) Paola, Tommy och jag klarade inlämningsuppgiften
2) köpte utemöbler, TACK MARIE FÖR HJÄLPEN!
3) super att Lottas ögonoperation gick bra

Huvudvärk utan att vara bakis!

Tyvärr tillhör jag de personer som ofta har huvudvärk. Jag har ett väldigt lågt blodtryckm det positiva med det är att mig kommer ni få slå ihjäl! När jag vaknar är jag ofta seg i huvudet. Har varit till läkaren men de tycker jag är för ung att äta medicin för lågt blodtryck. Det värsta är när yrseln sätter in. Hur många gånger har jag inte stått på Stadium och känner att hela butiken snurrar? Jag svimmar aldrig men får fruktansvärda yrselattacker. Naturligtvis har jag även migrän men det har blivit bättre efter att jag har fått barn. De som aldrig har haft migrän vet inte vad de pratar om, jag vill bara kräkas och ha totalt mörkt i rummet. Jag är hellre riktigt bakis än att ha migrän. Ipren är en relativt billig värktablett men det hjälper inte mot migrän.

Har alla människor vårdepression? Jag tycker alla man pratar med har mer eller mindre vårdepression. Det kanske inte är så konstigt med tanke på vårat klimat som är fram och tillbaka. Sol ena dagen och snö den andra. Men livet är en berg- och dalbana. Men visst fan vore det najs om det hände roliga grejer hela tiden men då strävar man efter mer hela tiden. Det gäller att hitta balans och vara nöjd med tillvaron. Så lattjo är inte livet varje dag men för det kan man inte sitta och deppa. Har man möjlighet ska man hitta något som förgyller tillvaron. Bryta mönster och rutiner så hänger nog inte mungiporna ner lika mycket.

Det är då jag kommer till mitt tips till alla mina läsare, låter som en värsta skribent!!! :-) :-) :-)
Tänk på tre positiva saker som har hänt under dagen. Det behöver inte vara något himlastormande. Det gäller att vara nöjd och tre bra saker händer varje dag. Hitta dessa och livskvalitet får en innebörd.

Jag är stolt, har krängt upp vinterkläderna på vinden och tagit ner sommarkläderna. Fan vad skönt det känns!

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) supergod potatisgratäng med köttfärs, tomat och rödlök
2) promme med Viggo 5 månader
3) ut med vinter in med vår och sommar


Släkten är värst!

Humle och Dumle tog en liten tur till Eskilstuna för att träffa handledaren. Humle mådde inge vidare idag så det vart en kort skoldag. Nu funkar min cykel igen, kommer aldrig mer att köpa en b-cykel, den är urkass, ska nog köpa en ny snart! Iväg till mäklaren som ska deklarera åt mig. FAN vad man ska betala :-(

Släkten är värst och visst är det så. Varför ska man umgås med släkt som suger energi? Bara för att man är släkt? BULLSHIT! Det viktiga i livet är att umgås med människor som tillför mig energi, som ger och tar. Systrar, mammor, pappor, kusiner m m är lika mycket värda som vänner. Mina föräldrars generation tillhör nog den bittra generationen. Att livet inte blev bättre! Jämt ska man ha dåligt samvete för man inte ställer upp. Herregud, hur mycket tid finns det? Måste man alltid ställa upp för man är barn? Vi har hög arbetslöshet i Sverige. Anställ flera inom hemtjänsten och äldrevården. Dessa kan hjälpa de äldre. Sjävklart vill inte de äldre ha vem som helst som hjälper till. Utan de ska ge de stackars barnen dåligt samvete. Usch jag vill inte bli sån... jag går gåshud!!! Sen det här att det ska ringas flera gånger i veckan.. Vem har sagt att man måste prata med sin mamma i telefon varje dag? Finns det lag på det?

Jag har en dotter som jag kommer ge allt till. Sjävklart vill jag att hon ska ha det bra här i livet, kunna ta vara på sig själv. Jag vill aldrig ge henne dåligt samvete för att jag  kanske får tråkigt när jag blir pensionär!!!

så......

JAG VÄGRAR OCH BLI BITTER...... visst är den en bra tanke people? Jag tycker vi bestämmer det att ingen utav oss ska bli bitttra...............

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) vädret
2) min cykel funkar
3) ny telefon

En skön söndag!

Slog upp mina klarblå runt 9-bläcket, vickade på persiennerna "inte ett moln så långt ögat kan nå". Ut i solen med alla grannar och Molly förstås. Vi njöt till fullo hela dagen. Det var lite fika, korvgrillning m m. FANTASTISKT! Fler och fler slöt upp till vårat samkväm. RIktigt bikiniväder  m a o. Tog med mig småttingen Elliott, 5 månader, på en promme runt cityringen i shorts och linne. Jag gick omkring och log hela rundan, förmodligen trodde folk jag var full, för i Sverige får man inte gå omkring och skratta. Jag var inte full men log åt värmen. Det var en som ropade till mig "har du fått tillökning?" japp, svarade jag, men vet inte vem pappan är KATJING... tänk vad roligt det är att svara så :-)

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) vädret
2) mysdag på gården
3) promme med Elliott

Det är fantatiskt

Jag är helt uppslukad av vädret. Det är alltid lika underbart när värmen kommer. Jag jobbade på Gina Tricot idag, tjejerna kom in i shorts och linnen. UNDERBART!

Nu är det inte så lattjo att stå inne en sån här dag, det tycker väl ingen. Fast någon måste jobba oxå. Molly kom in och provade lite kläder, herregud, hon är en ung dam nu....Hon är vacker som en dag, det är min dotter och jag tycker självklart att hon är vacker. Vilken mamma tycker inte det om sitt barn? Jag är stolt över att ha fått en sån underbar unge.
Det är det bästa i mitt liv!. Det blir lugna och stilla hemmakvällar när hon är hos mig. Då hinner jag hämta kraft. Ibland har hon någon kompis som sover här och ibland sover hon borta, det vet jag aldrig i förväg.

FIck mms igår av en utav Ginorna, hon var smått lycklig. Idag kom det även ett mail.

image55

Tina, Markus och Ramona. Ginorna är lyckligare än nånsin :-) bra jobbat tjejer. Han har förmodligen aldrig träffat snyggare och trevligare tjejer!

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) vädret
2) mysa med Molly
3) lördagsgodis .....


Jag klär av mig!

Skolan suger just nu, inge vidare motivation som vanligt. VI tog en liten lurre på kåren i solen som värmde mot våra vackra kroppar. Tog en liten promme ner på stan. Jäklar vilken goding som kom åkandes där vid cityringen..... mums filibabba :-) det är så härligt på försommaren. Sigmatorget lever upp, restauranger och fik tar ut sina utemöbler. Jag vill bara ta av mig mer och mer kläder, men realist behöver jag vara, måste i alla fall ha lite kläder på mig! Herregud vem vill gå in när man har varit inne hela vintern? Härligt och bara sitta och titta på alla människor. Hem till gården och tjattrade lite med grannarna.

image51

Måns, Nettan och Sara tar en bagge på kåren

image52

Jag, Paola och Ata

image53

Hälsade på snyggingarna Karro och Lina på Boomerang för en liten pratstund

image54

Idag kommer min älskade unge, nu är hon min en vecka. Vi tog en en tur till Therese, Sara och Viggo. Det blev tacopaj och pepsi. Smarrigt värre!!!


En jude och en norrlänning satt i bastun då juden sa:
- Jag ser att du också gjort en omskärelse.
- Omskärelse? sa norrlänningen. I Norrland kallas det för slitage.

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) vädret
2) en bil vid cityringen
3) myskväll med Molly, Therese, Sara och Viggo

Singellivet skapar egoism!

Jag hittade en intressant artikel i VLT idag "God mat för singlar". Det står att äta ensam inte behöver vara tråkigt samt singlar kan vara riktigt ego. Varför inte? Jag äter det jag själv gillar och skippar snabbmaten. Det står även att hälften av alla hushåll i Sverige är ensamhushåll. Recepten är nästan jämt beräknade på fyra personer. Visst är det härligt att ibland laga mat för stunden, äta pizza direkt på kartongen, äta ur kastrullen, dricka mjölk ur tetran. Det kan jag göra med gott samvete när jag äter ensam. Nu är jag varannan-vecka förälder. Ena veckan dukar jag upp med servetter och tända ljus, sallad brukar ingå. Veckan då jag lever ensam kan jag äta varsomhelst och hursomhelst. Jag kan äta i sängen, sitta framför tvn t o m äta i badkaret. Varför klaga på singellivet? Jag kan sitta framför tvn och zappa hur mycket jag vill och äta halvfabrikat direkt från kartongen. Jag lever ett dubbelliv men det är inte alltid jag är på kartongen. Ibland dukar jag upp med servetter och ljus, ibland när jag äter själv och ibland har jag sällskap. Jag har i alla fall ganska valmöjligheter som singel. Singel? Vem fan har tänkt vara singel hela sitt liv? Inte jag i alla fall. Det är lika bra att vänta till den rätta dyker upp. När man är så här gammal och kommer från långvariga förhållanden blir man en kräsen kvinna. Med all rätt, eller? Både ja och nej. Erfarenheten säger att jag inte vill leva i ett dåligt förhållande. Men hur kräsen får jag då bli? Usch och fy fan på ren svenska vad kräsen jag har blivit. Vissa säger t o m att det syns på mig att jag är kräsen. Vilken skräll :-) Genom att leva som singel så är det inte konstigt att man blir både egoistisk och singelskadad. Det finns alltid valmöjligheter och man gör det man känner för. Bestämmer inte så ofta något utan gör det mesta spontant! Inte så konstigt att jag är som jag är! "Shit happens som man säger i psykologin".

Mamma mia vilka hemska vimmelbilder...... men jag läste precis Se å Hör och där står det att stjärnor inte jämt kan bli bra på bild SJÄLVKLART tar jag det till mig KATJING!!!!!

Promme i vårsolen förstås, det kom en läcker kille cyklandes emot mig. GUD vad rädd jag blev, trodde nästan han skulle hoppa på mig ("lite" rädd blev jag ;-)

image50
Hittade en rolig bild :-) är det så att utseendet blir bättre med åren eller var man snyggare förr?


Tre positiva ting som har hänt idag?
1) promme i vårsolen och träffade hälften av Västerås invånare :-)
2) lunch med Humle, Paola, Sara och Lotta P
3) inga tider och passa

Vilken härlig dag på min gata i stan!

Imorse sken solen, tyvärr sken inte jag lika mycket. Är det vårtrötthet eller tristess? Förmodligen en kombination av båda. Iväg till skolan och träffade Humle (det är jag som är Dumle) sökte massa vetenskapliga artiklar,,, boring...ingen verkar motiverad och plugga nu. Iväg till banken för att fixa till lite. Därefter  hem till min gata i stan. Blev bjuden på nybakade bullar i solskenet samtidigt som kidzen löpte runt. Jag och Maria plus hennes två barn tog en promme i vårsolen. Jag hade lovat Nelly att vi skulle titta på tågen. Tack och lov kom det ett tåg i alla fall, annars hade hon nog blivit lite deprimerad. Av bilderna att döma är Nelly en riktig liten rackarunge :-) Nelly tycker förstås att jag är en rackarunge, fattar inte vad hon menar :-) så vi strosade runt cityringen och tittade på bussar, taxi och tåg. Jag har nästan glömt bort hur det är att ha småbarn MEN GUD vad härliga de små liven är, så fulla av energi.  Vi hade neighbours-meeting och tyckte det skulle vara super att käka lite mat tillsammans. Det är härligt att ha hela gården full av barn, kvinnor och män som umgås. Jag måste ta mig ut och köpa nya utemöbler så jag kan bidra med min del till samkväm.

Säger som Orup sjunger: SJUNG HALLELUJA OCH PRISA GUD!


image43
Hon ser lite busig ut den lilla damen!


image45
På promme i vårsolen!

image46
Två glada själar på min gata i stan :-)

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) promme med kidzen
2) nybakade bullar
3) Grey´s anatomy

En slitsam dag

ooops ....... somnade visst i soffan

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) nya fina naglar
2) tonfiskröra
3) säng, säng, säng


Ingen kickar fotboll som han ......


Promenader är bland det härligaste som finns. Idag har jag strosat runt på Öster Mälarstrand. Kallt men jäkligt najs. Träffade Kerstin en person som har betytt och betyder väldigt mycket för mig. Det var henne jag träffade när Molly var sjuk år 2000 under mycket dramatik. Det är alltid lika trevligt och träffa henne. Hon är inte kvar på BUP längre.

Äntligen dags att se Da Vincikoden... lite speciell film vill jag lova. Jag tycker ändå att den är spännande och förbaskat välgjord. Mitt i filmen ringer det på dörren, där står Loppan och hans fru. Han frus mamma bor mitt emot mig. De är på väg hem till Västerås efter proffssejouren i Schweiz. Jag var in och fikade hos svärmor. Vi skrattade mycket å galna tider när Loppan jobbade på Stadium. Hans fru och jag ska ut och "cykla" det ordet har en annan betydelse för att dricka lite vin :-)

Sist men inte minst: ingen kickar fotboll som han, Zlatan, Zlatan............

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) träffat Kerstin
2) träffat Loppan och hans familj
3) Da vinci koden


Normer och värderingar är kasst!

Herregud vilket land vi lever i när det gäller normer och värderingar. Det är livsfarligt att sticka ut. Avundsjuka är ett svenskt fenomen. Ingen ska vara mer än någon annan här i Sverige. Alla människor har olika kvaliteter. Idrottsmän, politiker, fotomodeller, genier, konstnärer med mera, listan kan göras oändligt lång. Vi ska glädjas åt allas framgångar och inte vara avundsjuka och missunnsamma. När jag säger att jag avundsjuk är jag inte missunnsam. Berättar någon exempelvis om en fascinerade resa den har gjort är det väl inte konstigt att man säger att man är avundsjuk men missunnsam? Sen ska vi i Sverige leva efter normer och värderingar. Jag träffade ett lesbiskt par i fredags. Vi hade en intressant konversation. De är rädda för att visa sin kärlek öppet. HERREGUD vi lever väl fan inte på stenåldern? Ska de välja att leva ihop med varsin man för att samhället vill det? Jag blir fan förbannad. Vi ska vara hetero, vi ska inte sticka ut, vi ska leva ihop med en jämnårig. Går jag ut på krogen är jag för gammal, är man för trevlig är inte det bra, är man en otrevlig är inte det heller bra. Träffar jag  en ung kille får man en stämpel, träffar jag en äldre man får man oxå en stämpel. HUR FAN SKA MAN VARA FÖR ATT BEHAGA SVENSKAR? De är då den där avundsjukan kommer. Har inte folk nå liv? Många människor lever genom andra människor för att det inte händer något i deras egna liv. Sen det är skitsnacket. Vad är skitsnack egentligen? Är det fakta? Är det vad man tror? Varför uttala sig om något man inte vet. Framför allt gillar jag inte en person finns det väl ingen anledning att umgås med denne. Jag är väl ingen barmhärtig samarit heller. Orkar fan inte lägga energi på människor och deras jävla kommentarer MEN GUD VAD JAG SVÄR... sorry folks :-) Jag blir såååå trött bara. Folk som har åsikter om mig kan kontakta mig om de vill har mer info istället för att skapa en bild. Efter att ha läst på löpsedeln idag om Emilio Ingrosso, han funderar på att lämna ut allt om sitt äktenskap och liv. Självklart finns det två sidor. Tänk om jag skulle lämna ut allt med folks beteende och kommentarer? Oj oj oj, det skulle skaka om rejält?. katjing!

image42 Undrar hur Jesus såg ut egentligen? Han var i alla fall en klämmig kille som ville alla väl! Han delade med sig av det mesta :-)

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) superbra film The Holiday, en riktigt romantisk film
2) slappardag
3) påskmust hos Sussi

Skatornas afton!

image35
Mille rockar loss

image36
En liten svängom

Igår var jag inte på g att hänga me ut men min kompis Mille ville gärna gå ut och ibland får man offra sig!  Till Å för att möta upp Jörgen & co men de hade redan gått till månen. Njae ingen höjdarkväll men det är inte alltid kul här i världen. Det roligaste på hela kvällen var Bambergs kommentar att jag är en som en köttätande växt, då garvade jag i en halvtimme. Såna kommentarer tycker jag är roliga, lite eftertanke och jävligt mycket ironi. Jag är inte farlig det är bara de runt omkring mig som tycker det, framför allt killar. Med tanke på att jag har hört det tusentals gånger lägger jag ingen större energi på det. Kanske ska ta och sätta mig i ett hörn och passa handväskorna och titta ner i blicken och bli blyg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I o f s undrar jag HUR FAN SKA DE GÅ TILL?? Till slut fick vi i alla fall hela skatorna... det var oxå väldigt väldigt roligt!
image38
Mille tar en stänkare

image39
Jag den blyge och harmlöse

image40
Den köttätande växten enligt  Bamberg :-)

image41
Skatorna enligt Bamberg!!!

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) en skön tupplur
2) alla fina påsk-sms
3) dansat som fan

Rock`n roll... trallalala

Yepp då var det dags det som jag har skjutit upp en längre tid. Jag har besökt min pappa Kände mig lite orolig om han skulle känna igen mig eller inte. JO, det gjorde han, han sken upp som en sol när jag kom, det värmer minsann i hjärtat. Det var påskfika på Ankaret bland flera dementa och Alzheimerpatienter. Det positiva är att han har humorn i behåll, han är ensam karl där. Kärringarna är överförtjusta i honom, tacka fan för det, han är min pappa :-). Negativt är att det inte går att föra en konversation längre, han säger bara en mening sen blir han knäpptyst. Tyckte ändå att det var ingen större försämring. Det som slet mest i hjärtat var när jag skulle gå, då ville han inte släppa min hand. Då kommer den där klumpen i magen, det smärtar så innåt helvete.

Jag samlade ihop mig inför kvällen, fick besök av jämnåriga män :-) vi kilade ner på den blåa månen. Inte så lattjo precis. Sen kilade vi vidare till Å, där var det ögongodis vill jag lova HOLY MACARONI. Lapptricket funkar fortfarande :-) sen var det efterfest och sen var sagan slut ALLT berättar jag inte....hehehehe....

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) bra möte med pappa
2) bacardi ruzz med frysta hallon o massor med lime I LIKE
3) ögongodis....

Det blir en dansant helg vill jag lova

Jag gillar påskhelgen inte på grund av allt det religiösa. Utan som jag tidigare nämnt våren och sommaren är på g. Sen tänker jag alltid, hur ska jag kunna hålla reda på alla dagar i påsk? tur att jag kan googla lite, varje dag får jag lära mig något nytt. Det är fint de :-) Självklart längtar jag till annandag påsk eftersom det är ungdomens speciella dag.....

Palmsöndag. Inleder påskveckan och har fått sitt namn av att människorna hälsade Jesus intåg i Jerusalem med palmkvistar.
Blåmåndag. Bakom namnet ligger seden att klä altaret i blått tyg, men det är en något osäker teori.
Vit tisdag. Bakgrunden till namnet är höljd i dunkel. Alternativen är svart tisdag, stinnkakedagen eller fläsktisdag

Dymmelsonsdag. Dagen då Judas förrådde Jesus. Dymmel är ordet för stumma, vilket syftar på att man under medeltiden ersatte klockringningen med dova slag av en träkläpp - dymmel. 
Skärtorsdag. Skär betyder ren och syftar på att Kristus tvättade lärjungarnas fötter och instiftade nattvarden
Långfredag. För att påminna om att det var denna dag Jesus led på korset piskade människor varandra
Påskafton. Efter fyrtio dagar var fastan över. Nu blev det till att städa och feja och frossa i den tidens festmat
Påskdagen. En glädjens dag, då Jesus enligt den kristna tron uppstod från de döda
Annandag påsk. Ungdomens speciella dag. Lek, dans, rikligt med mat och dryck. 

Var på inflyttningsfest hos Frida, tack för god mat, sweetie :-) till Å en sväng och träffade The Gang! I morgon smäller det till, då ska jag dansa kläderna av mig och alla andra!

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) jag gör framsteg när det gäller att lära mig busvissla
2) lunch med mamma och Molly
3) trevligt telefonsamtal


Glad Påsk!

Jag har skickat ut påskhälsningar via mail men det blev massa konstiga tecken. OBS! det är ingen rebus!!

Igår var min dotter på TV, hon har skickat in ett inslag till barnprogrammet REA!

http://www.svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?&d=64227

under tv kiosken där finns hon med, program nummer 8!


image34
GLAD PÅSK från oss!!!

Jag är ingen slökorv längre :-)

Jamen sådär ja... vart fan tog värmen vägen? jag kilade i rask takt till skolan, visserligen gör jag alltid det, skolnörd som jag är. Det blåste polarvindar. Alltid när jag har fått smak på något härligt så försvinner det. Just nu vill jag bara sitta på en solstol och njuta. I påskpresent vill jag ha sol!

Äntligen har jag börjat ryckt upp mig. Jag har varit aktiv inom idrotten i stort sett hela mitt liv. Nu är jag bland de slöaste som finns på denna jord. Min karriär startade med friidrott. Jag var med i IFK Västerås och höll på med det mesta. Jag var inte lika bra som Carro K ...... men nästan :-)  jag löpte häck i Rocklundahallen, stötte kula, hoppade längd. Min tränare ville att jag skulle satsa på 400 meter slätt. Trodde han ja... det är den värsta löpgrenen av alla. Från min friidrottskarriär har jag en bronsmedalj från uttagningen till Kalle Anka mästerskapet. Då var jag smal som en pinne och inte alls lik en rysk kulstöterska med regnskogar under armarna och trosa med pälskant. Jag lämnade friidrotten för att helt och hållet satsa på basketen. JÄVLAR I GATAN vad jag har sprungit i Rocklundaskogen för att inte tala om Björnön. Intervallträning 7 x 1,25 km, 3 x 2.5 km, 2 x 5 km och hör och häpna jag har sprungit milen ett antal gånger, löpning vid hoppbacken, trappan bakom fiket där har jag hoppat på ett ben, både höger och vänster, hoppa jämfota m m. Spänstträningen var grym. Många gånger har jag varit spyfärdig av all träning ändå höll jag på i "nästan" 15 år. Gud vad vältränad jag var. Envis som synden tog jag mig igenom träning efter träning. Jag har farit och flängt på träningsläger och matcher runt om i hela Sverige. I gamla idrottshallen tränade vi med Västerås Brottarklubb. Det var styrketräning som hette råga. Efter all den träning jag har hållt på med i alla år återfår jag inte den riktiga motivationen. Eller på ren svenska, jag är en riktig slökorv. Det positiva är att jag har bra grundkondition och är fortfarande förbannat envis. Nu har jag i alla fall börjat promenara en timme varje dag. En bra början. Kroppen är inte lika fit som den har varit men det är fan så svårt och acceptera. Nåväl, sen blir det till att träna gäddhäng och mage. FAN det är där det sätter sig. Kroppen förändras inte undra på att alla lyfter sig och grejar!


image33 PÅ BEGÄRAN AV PAOLA :-)
Det var tider de... jag var runt 30 här!!
och visst fan får man leva på gamla meriter !!

Bra flickor kommer till himmelen dåliga kommer hur långt som helst!

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) promme i kylan
2) lunch med Molly och Sara
3) Träffat Viggo snart 1 årBadnymfernas paradis

Molly, Sara, Therese och jag tog oss en liten åktur till vattenpalatset i Eskilstuna. Vi var bland de första där. Skönt att det inte var hysteriskt med folk med tanke på att det var påsklov. Kidzen badade som galningar medans vi babblade som bara fan. Vi har alltid mycket och ta igen när det gäller babbel!!! Sen var det dax för mammorna och åka vattenrutschbana. Det var VÄLDIGT roligt så vi sprang och trängdes med alla för att vi skulle hinna åka så många gånger som möjligt. Sen var det fika, tänk att det alltid smakar bättre när man är i badhus. Vi tog en pastalunch och vi hann springa runt lite i affärer, sen var det dax för hemfärd till Västerås, "the city of love"  HALLELUJA!  Btw fick jag en hälsning via telefon, att det är lika bra att jag blir lesbisk för det finns ingen man som passar in på mina krav. HEPP HEPP... han som sa det lever fortfarande :-) undrar om det ligger något i det?
FY på mig!!!!!

image28
fullt ös på kidzen!!

image29
det kostar och ligga på topp!

image30
Therese i full karriär

image31
här kommer mamma Lotta

image32
Gänget är samlat! Alla gör vi reklam för Jane Hellens plattschampoo men vi är inga kärringar, klart vi måste blöta håret!

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) mysig dag med Therese, Sara och Molly
2) färgning av håret
3) min nya ljuslykta

Nu är det bara tio veckor kvar

Tommy och jag skulle åka på handledning i eskilstuna men vi åkte inte samma tåg dit. Antingen ville han inte åka med mig eller så hade han tagit fel på tiden ...hehe... Handledning angående vår c-uppsats. Det blir lite klurigt hur vi ska gå tillväga men det lutar åt en kvantitativ ansats. Jag ringde ordföranden i Köpberoende och blev lite mer insatt i deras förening. Vi är målinriktade och fokuserade, för vi ska bli klara till sommaren. Det är bra för båda vill köra så det ryker (utom på påsklovet). Nu jävlar ska jag kämpa för nu vill jag bli klar med skolan. Det är dags att ta ytterligare ett steg framåt. Jag har sökt massor med jobb och optimist som jag är så kommer det självklart att lösa sig. Fördelen är väl att jag har mer livserfarenhet än många andra som jag pluggar med. Unga människor har ett enormt läshuvud, är ambitiösa med mera. Alla frågar nu: kommer du få jobb? herregud jag kan väl inte svara. nej, jag kommer sitta i ett hörn tills jag blir uppringd av någon arbetsgivare. HALLÅ det är bara att lägga ut alla krokar jag har och söka satan. TUR att jag har ett stort kontaktnät! Ni som känner mig vet att jag känner otroligt mycke folk. Molly vill inte gå på stan med mig för hon tycker att jag ska prata med alla. Jag tycker om att prata med människor utom när jag är stressad ......

Vi på högskolan har inge påsklov men jag har tagit påsklov. I morgon blir det en tripp med Therese, Sara och Molly!!

När våren kommer blir jag kär i alla jag träffar, det behövs bara ett litet leende och VIPS så är jag kär, tänk så tokigt va... jag som är så blyg och timid, får se om det går över gör det inte det, då får jag väl gå och vara kär i alla då..... finns väl värre saker här i världen. Fördel vår: grabbsen blir mer najs...... smack that.....

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) jag har span på G
2) cykeltur till Framnäs
3) bra handledning

Det blir en look-alike i påsk!!

När man är vuxen får man inte göra vissa saker för då anses man vara lite crazy. Men jag är helt med på Milles idé om att vi ska klä ut oss till kycklingar och sjunga Gullefjun. Inte för att vi är ute efter pengar utan för att det är enormt lattjo och göra annorlunda saker. Tänk scenariot att vi ringer på dörrarna här på Blåsbo och sjunger. De kommer att minnas oss för livet. Små söta barn kommer hela tiden men vuxna??? Nu sjunger vi väldigt bra och har de tur kan de bli lite extra bonus i form av ett par låtar till. Barn är livet, det är lycka. Här på gården finns det massa sötnosar. Vi hade mysigt idag när vi satt i sandlådan och sjöng för barnen. Visserligen grät barnen lite men det kan knappast vara på grund av vår sång, det måste ha varit hunger det handlade om. Påskmust och ballerinakakor i sandlådan det är livskvalité! Lotta P och Nelly dök upp och  joina oss i sandlådan. Min dotter försvinner som en avlöning vissa mornar. Men det är bra det att hon inte ska sitta med sin mamma hela tiden. Frigörelsen pågår för fullt, fast det går lite väl snabbt kan jag tycka. Jag kan naturligtvis inte göra någonting åt det, det är bara att gilla läget som Ledin säger.

Påsk är en högtid som jag alltid ser fram emot. Vetenskapen att våren och snart sommaren är på g. Kvällarna är ljusa, alla människor börja titta ut. Fler människor promenerar och cyklar. Alla klär av sig mer och mer. Det är positivt i vissa lägen :-) Det bästa är ändå att nu är det tio veckor kvar i skolan. Tommy och jag ska träffa handledaren i morgon och få tips och råd. Därefter fortsätter vi med vår uppsats som är inriktad på tröst- och tvångsshopping. Det blir tio tuffa veckor men nu är det bara att bita ihop för snart är jag klar. Ska nog fanimej slå till med galej då!

Peace folks!!!

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) påskmust och ballerina i sandlådan
2) mysigt med alla barnen
3) påsk i sikte med en långledighet

RSS 2.0