Hur ska man kunna få tillit till människor som inte står upp för vad det säger?

Jag funderar på tillit. Många människor säger både det ena och det andra. För att sen i nästa sekund ändra sig. Det är väldigt svårt att nå fram till dessa människor. Kan nog vara en osäkerhet och rädsla att stå upp för sina tankar och ord. Jag blir ärligt sååå trött på dessa människor. Kan det vara så svårt att stå upp för det man känner? Jag får ingen tillit till de människorna och det är svårare och svårare att ge stöd och råd. Varför denna osäkerhet? Eller är den rent av tvivlande?

Tänk vad tiden går fort, det är tio år sedan prinsessan Diana dog. Usch det var riktigt ruggigt när det hände, hela världen sörjde och hennes två pojkar! Hon dog en alldeles för tidig död!

Ner och jobbade några timmar, lite halvförkyld och lite febrig!

image303

Ramona och Tina

image304

Linda och Marianne

image305

Här ska de kläs på underkläder

image306

Karro tar en paus

Tre positiva saker idag:

1) Ipren
2) sovmorgon
3) chips och dip


Är det augusti eller oktober?

Jag vägrar och sätta på mig handskar och strumpor, det är bara augusti! HALLÅ... kylan är bitande och jag funderar på att emigrera, tror det kan bli Karibien. Valet blir Grenada, denna fantastiska ö. Visserligen var det några år sen jag var där men vyerna där glömmer jag aldrig. Sommaren kom lite då och då, lurade mig mest. Den här sommaren har jag aldrig kunnat förberett matsäck dagen innan utan det har blivit till att skynda sig på morgonen. Undrar hur den här hösten blir för oss svenskar? Massa sjukskrivningar och depressioner för vissa. Det är inte in i dimman utan in i mörkret som gäller. Enda fördelen är att jag får tända ljus, det är alltid lika mysigt. Positivt är att ta sig en titt i garderoben, det finns en del kläder jag har totalt glömt bort. Samma sak där, den som spar hon har :-)

image302

Det här Tina i Falun, sista dagen på jobbet! Lycka till på ditt nya jobb!!

Tre positiva saker som har hänt idag:

1) promme
2) pluggat flitigt
3) tränat spanska med Molly


Hela svenska folket sörjer med Sanna Kallur

image301

Ja säg någon som inte lider med Sanna??????
Kan inte bli annat än ledsen när jag ser henne!
Hon verkar vara en sån jordnära människa!!!
Go Sanna, du kommer tillbaka!

Basket på gården

Igår gick jag ut och fikade med mina goda grannar. Vad är det jag ser? En basketboll!!! Jag blir fullkomligt lyrisk när jag ser en basketboll. Självklart började jag studsa, dribba och skjuta som en värsta galning. Ungarna stod bara och glodde. Jag glömmer tid och rum, blir alltid lika sugen och lira! Nu är väl inte konditionen den bästa men tekniken sitter kvar. När jag bodde på mitt förra ställe, så firade vi midsommar tillsammans med alla grannar. Vi hade dukat upp långbord utanför. En utav grannarnas 15-åriga son kom ut med en basketboll och undrade om någon ville "köra 21". Självklart sa jag!! Blicken jag fick av honom var en sån där blick ungefär som "fan vad pinsamt". Nåväl vi gick upp till basketplanen och jag lät honom började skjuta. Jag fullkomligt krossade pojkstackaren med, 22-4, 21-3 och 21-5. Jag frågade honom om han ville köra lite mer men det ville han inte. Hans mamma frågade om det hade gått bra, då viskade han "Fan, jag tror hon har spelat i NBA" HAHAHA där fick han.... hehe. Ibland vill man bara klämma till liksom. Fy på mig!!!

Den här scenen gillar jag:
http://www.youtube.com/watch?v=zoUEMZnibS8

Tre positiva saker som har hänt idag:

1) fikat med ett par gamla basketkompisar
2) siesta
3) fin utsikt

Vissa dagar är mer intressanta än andra.....

Brrrrr vad kallt det var i morse, på den lilla biten till skolan frös jag friskt. Från kyla till värme, en härlig övergång. Sprang (inte bokstavligen) jag på en riktig godbit för att även förtydliga det,  var det ingen kokosboll.... utan en riktigt läcker kille. Jag gillar såna där mornar när jag får se något riktigt läckert. Ja ni om ni bara visste... hehe... jag hälsade och glodde som fan. Det åker jag inte i fängelse för :-)

Vilken superbra bok jag har läst idag "Samtalet - med känslomässig intelligens". Den boken skulle alla människor läsa. För det är väl vår strävan att samtala och kommunicera? Jag är intresserad av kroppsspråket, jag tycker det säger så mycket. Det behöver inte vara det verbala utan det går att läsa en del genom kroppsspråket. Det säger många forskare. Som sagt icke-verbala signaler.  Hur är det då med empati hos människor? Jag funderade på om vissa har det medfött och för vissa växer det fram genom erfarenheter. Det kan vara en kombination.

Skillnader på coaching och att vara chef
" Coaching är att verka genom en stödjande relation vars syfte är att hjälpa människor att nå sina mål, lösa problem och locka fram människors möjligheter och bästa egenskaper"

När jag var ute och promenerade i söndags så ringde en dam upp mig. Hon hade sett mig på solsidan i VLT och var intresserad av att jag skulle börja jobba för henne. Jag tackade nej då jobbet var inriktat på säljare men fantastiskt kul att hon ringde.

Sen var det nageldax!!!!

Tre positiva saker som har hänt idag:

1) morgonstund har guld i mun
2) tack för positiva kommentaren, Leffe
3) jäklar vilken bra bok jag har läst


Hösten är här

Brrr vad kallt det var idag, fick en liten chock när jag cyklade ner till jobbet. Kunderna handlade höstkläder för fulla muggar idag. Tänk att vissa kunder aldrig vill gå hem. Vi har faktiskt ett liv efter jobbet, tro det eller ej. När klockan är över sju, då vill vi liksom sätta fart och komma hem.

Det är lite tråkigt att Merlot är stängt, vi får stå och titta på en grå vägg. Men snart smäller det till, då öpper Lokman igen. Samma sak där, förena nytta med nöje. Vad konstigt att det alltid sitter killar på den restauragen? I o f s ett smart drag, då hela butiken vimlar av tjejer. Personalen måste också få titta och titta får man precis hur mycket som helst. Jag får även tokglo, det är inget brott.

image300


Hon har gjort det igen VÄRLDENS BÄSTA CARRO

Tre positiva saker som har hänt idag:

1) mozarella
2) kul med jobbarkompisar
3) soffan
Hur är det med supportrar egentligen?

Drog med Jörgen på VSK-Umeå, Det har visserligen inte gått så bra för VSK den sista tiden. Men det är alltid lika trevligt och gå på fotboll. 20 killar springandes i shorts, det kan jag lätt lägga 50 spänn på :-). Framförallt en av spelarna, honom gör det inte ont och titta på, vilket ögongodis!!!!!!

Förena nytta med nöje idag, umgås med Jörgen, kolla fotboll, killar med mera. Det såg jäkligt mörkt ut för VSK men de gick in och avgjode i slutminuterna och vänder underläge 0-2 till vinst 3-2. Alltid lika kul när det går bra för våra lokala lag. Jag kan inte låta bli och reflektera över människor som sitter på läktaren, inte för att jag lägger energi på dem. Men vuxna människor som beter sig som barn med kommentarer till spelare och domare. Jag blir mörkrädd och dessa människor ska vara förebilder. Det har med sina barn och sitter och skriker både det ena och det andra. Undrar om de aldrig har hållt på med lagsport? Alla har väl missat en passning i sina dagar och gjort misstag under matcher. VSK har spelat dåligt och självförtroendet är inte på topp, det har vi alla upplevt som har hållt på med lagsporter. Herregud människor i min ålder, jag skäms när jag hör deras kommentaret. Stackars satar!!!

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) ögongodis, slurp....
2) promme med Lotta P
3) trevliga samtal med många vänner

Sändare och mottagare

Vissa människor är medvetna vilka signaler de sänder ut och vissa är inte det. Hur är det med självinsikt och gränser? Jag resonerar att mitt budskap jag sänder ut är äkta och ärligt. Ändå är kommunikationsproblem det vanligaste felet i vår omgivning. Är vi människor inte tydliga? Jag kommer och tänka på det där "förklara för mig som jag vore 5 år". Det kanske är bra att ta efter när vi pratar och diskuterar med människor. För när man pratar med barn ska man vara pedagogisk och tydlig. I relationer uppstår hela tiden kommunikationsproblem. När ska människor börja lyssna på den andra och tänka "det ligger något i det du säger" och genom eftertänksamhet ta till sig att så är fallet? Men den gamla klyschan "du kan inte ändra på andra människor bara på dig själv"

Nåväl, Marianne, Tjorven och jag tog båten ut till Elba. Disco-disco kväll. Vi beslutade ganska snabbt att det inte var någon höjdare utan vi längtade till Å. Så det fick bli en liten sväng dit.

image293

Tjorven väntar på båten

image294

Marianne i sin snygga nyinköpta klänning

image295

Jäklar vad vi fick vänta på båten

image296

Tjorven vill vara ifred från paparazzis

image297

Marianne och Nubbis diskuterar

image298

Mot Å förstås :-)

image299

Janne och jag

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) sovmorgon
2) Spicy Hot
3) diskussioner


Skillnaden mellan män och kvinnor (inkl en del fördomar)

1. Namn

När Stina, Anna, Maria och Emilia går ut på lunch så kallar de varandra Stina, Anna, Maria och Emilia.

När Fredrik, Peter, Krister och Mathias går ut på lunch så kallar de varandra Fetto, Godzilla, Clownen och Stubbhuvvet.

2. På middag

När räkningen kommer så slänger killarna varsin hundring på bordet trots att räkningen bara uppgår till 200 spänn sammanlagt. Ingen av dem har mindre och ingen vill erkänna att de vill ha växel tillbaka.

När tjejerna får sin räkning så åker miniräknaren fram blixtsnabbt.

3. Pengar

En man kan betala tjugo spänn för en sak som är värd tio spänn om han behöver den.

En kvinna kan betala tio spänn för en sak som är värd tjugo spänn trots att hon inte behöver den, utan bara för att den är på rea.

4. Badrummet

Mannen har sex saker i sitt badrumsskåp: tandborste, raklödder, rakhyvel, enbit tvål och en reklamhandduk.

Medeltal på antal saker i kvinnors badrumsskåp är 337. Mannen kan med största sannolikhet inte identifiera majoriteten av dem.

5. Bråk

Kvinnan får alltid sista ordet.

Vad än mannen säger efter detta innebär att han startar ett nytt gräl.

6. Katter

Kvinnor älskar katter.

Män säger att de avskyr katter, men när inte kvinnan tittar så klappar han dem.

7. Framtiden

En kvinna bekymrar sig för sin framtid tills hon hittar en man.

En man bekymrar sig aldrig för framtiden - inte förrän han hittar en fru.

8. Framgång

En framgångsrik man är en sådan som tjänar mer än hans fru spenderar.

En framgångsrik kvinna är en kvinna som hittar en sådan man.

9. Äktenskap

En kvinna gifter sig med en man i tron att han kan förändras även om det inte blir så.

En man gifter sig med en kvinna i tron att hon inte kommer att förändras även om hon gör det.

10. Göra sig i ordning

En kvinna gör sig i ordning när hon ska till affären, vattna blommorna, gå ut med soporna, svara i telefonen, läsa en bok och hämta posten.

En man gör sig i ordning för bröllop och begravningar.

11. Naturlighet

Män vaknar lika snygga som när de lade sig.

Kvinnor förfaller av någon orsak under natten.

12. Efterkomma

Åh barn... kvinnan vet allt om sina barn, hon vet när de ska till tandläkaren, om deras romanser, bästa kompisar, favoritmat, hemliga rädslor, drömmar och önskemål.

Mannen är i stort sett medveten om att det bor små människor i hans hus.

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) en lugn och stillsam kväll på Å
2) räksmörgås
3) Pepsi Max


Killar & kommentarer :-)

Jaha då slöt vi upp och tog en reunionkväll hemma hos mig. Det blev lite musikgissning (vilken skräll :-), sen kilade vi iväg till ett proppfull Kåren. Det är en guldgruva på kåren så mycket positiva kommentarer som jag får där får jag aldrig någon annanstans. Dum vore jag väl om jag inte tar ett besök dit då och då? Det är upplyftande. Vissa killar har antingen grönstarr eller som vi alla vet så smörar dem. När det gäller och tippa åldern är unga killar skitkassa. Men vad gör det :-) jag blir yngre och yngre när jag går dit. Någon stackare tippade på 32 (psst han hade glasögon). Nåväl fyra killar som pluggar till flygtekniker var överens att de ville ta mig till stjärnorna..... en kille tyckte jag verkade vara en player (då skrattade jag en halvtimme)... sen var det någon som tyckte jag hade jagat honom HA HA HA HA önsketänkade....he he he... en kille skulle kunna tänka sig att vara ihop med mig. ALLTSÅ SUMMA SUMMARUM: Kåren är en guldgruva för självförtroendet. Häng me vetja :-)

image284
Hela ligan är samlad

image285
Bodas dök upp en sväng

image286
och Lotta P förstås

image287
Paola leker bäver

image288
Jag blandar drinkar

image289
Jag är tävlingsledare

image290
Annika och Camilla

image291
Undrar vad Paola gör?

image292
Dance with me :-)

Här kommer en rolig historia:

"Per och Erik var tvillingar. Per ägde en gammal skabbig eka. Det råkade sig så att Pers båt sjönk samma dag som Eriks fru dog. Några dagar senare mötte en snäll gammal dam Per, men misstog honom för Erik.
Hon sa: "Jag är hemskt ledsen att höra om din förlust, det måste kännas förfärligt."

Per trodde att damen menade hans båt och svarade: "Nja, det var väl inte så farligt. Faktum är att jag är ganska glad att slippa henne. Hon var genomrutten från första början. Underdelen var alldeles sönderriven och hon luktade som en gammal död fisk. Hon läckte hela tiden och hade en stor spricka baktill och ett präktigt hål framtill. Varje gång jag använde henne blev hålet större och hon läckte mer och mer. Jag antar att det som till sist gjorde slut på henne var att jag hyrde ut henne till fyra killar som ville ha lite kul. Jag varnade dem att hon var i rätt dåligt skick men de ville ha henne ändå. Idioterna försökte komma in i henne på samma gång så hon sprack mitt itu. Men det är inte hela världen, det är väl bara att kolla annonserna för att hitta en ny."  Damen svimmade! "

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) en trevlig kväll
2) najsa kommentarer
3) att besöka en guldgruva..


Än är sommaren här

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) promme
2) sommarvädret
3) myskväll

Skolstart igen

Jaha, idag var det första skoldagen och där gick lärarna ut stenhårt. Vi började med en heldag. Sitta och lyssna en heldag var i o f s givande och allt information vi fick höra från föreläsarna. Vi fick börja med en mingelpresentation. Jag gillar ett fast handslag och när folk tittar en i ögonen. Kursen heter GRUNDLÄGGANDE SAMTALSMETODIK. Vissa människor är dåliga på att samtala och framförallt lyssna. Nu ska jag blir världsmästare i att samtala :-). Det var trevligt och kliva in i skolan i alla fall. Möttes av ett härligt leende och en jävligt läcker blick... hehehehehehe, bra start på dagen.

Sen var det personalmöte. Det är jobbigt och sitta och lyssna först en hel dag i skolan och sen på kvällen. NU måste jag sova innan jag svimmar.

PUSS OCH GODNATT, SVERIGE, vi ses imorgon!

"Det bästa du kan göra är att försöka bli väldigt bra på att vara dig själv".


image281

Glad student

image282

Molly är nyklippt

image283

Mollys och mina goda grannar


Tre positiva ting som har hänt idag:

1) ett läckert leende direkt på morgonen ;-)
2) en bra kurs
3) att jag har min älskade unge


20 augusti har varit en bra dag :-)

Vissa dagar är faktiskt bättre än andra. Molly och jag turades om i morse för att vi båda skulle komma i tid. Hon började skolan och jag skulle jobba. Ner och jobbade med ungtupparna. Tänk att vissa kunder är så positiva och glada. Dessa kunder gillar jag. En dam sa till mig att jag var så fin i kroppen, det  tackar jag för den fina komplimangen, det är verkligen inte var dag man får höra en sån kommentar. Vi säljer och vi säljer. Nu har personalen börjat med kodord. Det var Shiman och jag som började!!!! "ÖRNEN HAR LANDAT" vad det betyder tänker jag inte berätta.

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) sålt grejer
2) en mysig lunch
3) promme

Vart tog den här dagen vägen?

Det sa bara svisch så var den här dagen slut. Nu är jag så trött så jag orkar inte skriva något.. Misströsta inte, det kommer mera :-)

image279

Lite hårfärgning

image280

frisörer släng er i väggen, det här är hög nivå

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) promme
2) hårfärgning
3) kladdkaka hos Maria och kidzenKräftskiva utan mig.....

Gud vilka sköna helger det blir när Molly är här, lugna och stilla hemmakvällar. Utvilad och fräsch när man vaknar. Just den här helgen hade mina killar valt att ha kräftskiva, utan mig :-( men jag cyklade upp till Labbe, det är bara en stenkast ifrån mig. När satt hela gänget och hade precis ätit kräftor. Ok jag förlåter er att ni valde en helg när jag var med barn men GÖR ALDRIG OM DET IGEN!!!!!!!!!!!!!

Visst är väl hösten på ingång? det känns verkligen som det i luften och man tänker: vart tog sommaren vägen?

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) grillat kyckling på gården
2) lördagsgodis
3) soffan


Hur gör nervceller när det kommunicerar?

Tenta imorse, 8.30 när jag satt där och skrev så tänkte jag: Vad gör jag här? inte för att den va så himla svår men alla ord. Men frågor om gentranskription och gentranslation, primära somatosensoriska cortex m m Sen hur nervceller kommunicerar. De kommunicerar inom varandra med elektricitet och med varandra med kemiska ämnen, dessa ämnen kallas signalsubstanser hahaha, lätt som en plätt va.......

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) morgon-sms :-)
2) tentan gick skapligt bra
3) min älskade unge har anlänt

Nyfiken i en strut :-)

Jamen TJENA alla nyfikna små människor, 59 inlägg i gästboken och 1 065 har gluttat...haha det är roligt....och jag som älskar inlägg. Dessvärre kan jag inte tvinga er .... fasen då... enligt Kajvinismen går det faktiskt att tvinga folk.

Dagen har bestått av att plugga.... Tenta imorgon

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) promme
2) cykelrace på gården
3) ingen tentaångest

Jag gillar tjuren Ferdinands livsfilosofi

Tänk att hjärnan har en såna fantastiska funktioner. Visst är det ganska häftigt? Jag blir mer och mer lyrisk när jag tänker på hjärnans alla funktioner. Fan hjärnans funktioer är mega. Här står det i alla fall på svenska. Det är värre när det står "Frontala medio-ventrala associationscortex".....


image275

Det blir svårt om jag ska rita av hjärnan på tentan men ärligt så tror jag att jag slipper det!


image277

och som alltid när jag ska åka till skolan är jag så här glad. Det kan grannarna intyga, så fort det vankas skolarbete så fullkomligt strålar jag av energi...... Sara och jag gick igenom alla instuderingsfrågor om hjärnan och vi var överens om att det här fixar vi. Det är skönt för nu har jag ingen press den här tentan gör jag för det är bra att få in poängen och det är allmänbildande..

image278

Jag har mitt äppelträd som jag står under och tjuren Ferdinand har sin korkek. Visserligen luktar både han och jag på blommor och är lyckliga. Vissa likheter kanske vi har. Vi kanske ska stanna under våra träd och inte utsätta oss för faror här i livet..... För vi sitter ändå där och är "såååå lyckliga"

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) tror jag hade telepati med Reinfeldt
2) känns bra med tentan
3) cykeltur
Riktiga kvinnor och män!

Alla har vi vår uppfattning vad som är en riktig kvinna och en riktig man. Meningarna kan gå isär det vill jag lova. Angående kvinnor så säger många "det där är en riktig kvinna" och så definierar de kvinnan. Får jag välja så tycker jag kvinnor ska vara välklädda, rena och fräscha. Jag har faktiskt blivit rädd några gånger i mitt liv när jag sett framförallt tre kvinnor.

image269

Uljana Semjonova som spelade basket i TT RIga. Jag och mitt basketlag mötte dessa på 80-talet. Behöver jag säga att vi fick storstryk? Matchen gick av stapeln i gamla Idrottshallen. Jag glömmer aldrig när dörren öppnades och hela TT Riga ramlade in med Semjonova i spetsen. Hon mäter 215 cm.... och jag var verkligen jätterädd!

image270

Den andra gången var när jag satt och tittade på friidrott, 800 meter damer. Då kommer tjeckiskan Kratochvilova springandes och hon spran fort, jävligt fort på ren svenska.

image271

När Ludmila Engqvist tog sitt OS-guld var denna kvinna tätt i hälarna på Ludmila. En bulgariska vid namn Svetla Dimitrova.

Är dessa riktiga kvinnor?


Sen är det då dessa härliga män:

image272

The one and only, Michael Jordan, en av guds gåvor till kvinnan

image273
Ato Boldon från Trinidad

image274

och Will Smith

GUD vad jag är glad att dessa underbart vackra män finns så jag har något att vila ögonen på.
Vackra som gazeller!! Det är så bra och blogga för jag får tycka vad jag vill....

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) promme
2) solsken
3) pluggat
Det som inte dödar en, härdar en....

I bankvärlden utspelades följande: En engelsktalande man kom in på en svensk bank för att skaffa sig ett bankfack.
"It's ok", sa tjänstemannen, would you please fill in this blanket, and show me your leg".
Förundrad över vilken filt hon menade och varför hon ville se hans ben, han var ju ändå över 70 år, så stod han bara där.
Tjänstemannen kände sig ändå manad att föra samtalet vidare: "Would you like a big fack or a small fack?".
Vid det laget låg alla kollegerna dubbelvikta, skrattande bakom disken.
_____________________________________________________________________________________________

En svensk flygledare är på studiebesök på en flygplats i USA varpå han pekar upp i luften och säger: "Oh, look! A fish-moose!"

___________________________________________________________________________________________

Två goda vänner drack glögg på skansens julmarknad. Två japanska turister undrade vad de drack och fick svaret: "It's warm red wine with russians in it."

SÅNT HÄR TYCKER JAG ÄR KUL :-)

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) sökt några jobb
2) promme
3) 3-1Den som spar, hon har, en tenta kvar

Det var ett klokt att lägga den här tentan åt sidan med tanke på att jag hade c-uppsatsen och fältstudier & juridiken samtidigt. Det är bara att anmäla sig så kan man göra den senare. Nu ska jag skriva den på fredag. Kognitiv neurovetenskap om hjärnans funktioner. Det är mycket intressant, det vill jag lova. Gentranskription är inte så himla lätt, jag nöter och nöter men det sitter inte. Skam den som ger sig, funderade ett tag på att lägga ner men NEJ tänker jag inte göra. Det är bara att ta fram envisheten och köra på.

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) promme från Framnäs
2) pluggat flitigt
3) Maria på lunch

Titulerar mig nu gårdmästare :-)

Natten var inte rolig p g a en mage som inte var i balans var jag ganska utpumpad. Drog iväg och jobbade några timmar. Tog en jättelång siesta. Sen var det dax att bege sig ut på gården. Ylva och Maria ville först inte vara med och spela GENI men sen så gav de med sig. Linda hoppade in i deras lag. De spelade tre mot en. Jag vann, stolt som en tupp, tävlingsmänniska som jag är. Sen kom den där Uffe och skulle va me,. Då vann han två gånger. Tobbe släppte datorn och kom ut och kompade med Uffe. Killar mot tjejer, alltid lika trevligt. De var bara en sak som jag vill lyfta fram. TJEJERNA vann. Stämningen var tidvis ganska bitsk och hatisk. Det är som värsta OS-finalen när vi spelar. Nåväl en av frågorna var: vilken svensk sångare uppträder ofta i kaftan? Svaret blev antingen Per Gessle eller Thomas Di Leva. Skrattsalvorna rungade här på Blåsbo. Tänk er Per Gessle i kaftan :-)  Vi tjejer funderar nu på att trycka upp t-shirts med gårdmästare.

Tre positiva ting som har hänt idag:


1) OS-final i GENI

2) siesta

3) en lugn och stilla lördagskvällVissa människor har ett större hjärta än andra

Idag var min jobbarkompis Tina i VLT. Ett kanonreportage vill jag lova. Härligt och se hur människor kan klara av svåra kriser i sina liv. Sen kunde jag läsa att hon skulle träffa Mia Törnblom. Jag är SÅÅÅ glad för din skull, Tina :-)

Jag är oxå glad att jag fick min Gessle-biljett såld, jag har hört honom i många år och jag tycker han va bättre förr. "jag går och fiskar" den låten är kass men vafan jag slipper höra den, jag gick aldrig dit så varför tjata om det?

Min ganska nyförlösta nagelkompis med en fem veckors gammal bebis, åkte in från Skultuna och fixade mina naglar. Efteråt sa hon: du behöver inte betala du har varit min kund så länge!

Summa summarum; vissa människor är goda och man ska aldrig tacka nej till gåvor: Vill man ge ska man tacksamt ta emot. En givare ger aldrig utan att riktigt mena det. TACK CISSI!!! Kunde inte träffa Fabian idag men snart så....

Idag kom det på tapeten igen om skitsnack. Jag säger bara en sak: att folk orkar......i stället va rädd om vänner, sålla bort energitjuvar - markera för vissa, hit men inte längre - en sak är säker, de som snackar skit har ett ytterst fattigt liv ofta handlar det om avundsjuka.... sen vill jag så gärna att människor ska förändra sitt tänkande, det är viktigt att rannsaka sig själv med jämna mellanrum inte bara lägga över det på andra. Mitt motto: umgås med människor som ger och tar, positivt och negativt. Energitjuvar väljer jag bort... FAN vad klok man blir på äldre dar

Nu äre pepsi max som gäller....

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) myskväll med Molly
2) naglar hos Cissi
3) GENI-underhållning


en rolig halvtimme på jobbet!

Inringd och jobba på eftermiddagen. Butiken är som en bastu. Försöker tupera håret men det blir bara plattare och plattare. Jag ser ut som jag använt plattschampoo. Nåväl, den kortväxta bossen ville att vi skulle pröva igenom alla nyinkomna jeans och det gjorde vi. Åtta friska tjejer som provade för glatta livet. Tänk att man alltid får ett gott skratt när man provar igenom jeansen. Vissa modeller passar på andra och vissa passar på mig. Marianne tycker att jag har bland de längsta benen i världen. Kan bero på att hon bara är 154 cm.... I alla fall finns det massor av schyssta modeller. Efter att ha provat ca 10 par jeans var jag svettigare än Honken och ännu plattare i håret.

Ta en titt på hemsidan, massor av schyssta jeans:

http://www.ginatricot.se/

Har fått tillsägelse av min favoritkille idag att han är min favoritkille, klar du är :-) men säg inget till Ramona :-)

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) grekiska kolgrillsbaren med Molly
2) promme
3) träffat all personal igen efter sommaren


Det va en gång en liten rulta, ja en rulta som bodde på landet och Lotta hette hon, hon ville gärna leka me sina vänner!

Äntligen börjar mina promenader ge resultat! Jag är nog bland de få tjejer som inte väger mig, jag har inte ens en våg. Är det någon annan tjej som inte har en våg? Herregud, vissa väger sig var och varannan dag. Bättre att känna på kläderna när det har hänt nå. Men jag glömde, det är utseendefixerat och viktfixerat överallt!! Jag är i alla fall glad att jag har tappat några kilon bara av promenader i tre-fyra månader.


image267

Rulta

image268

Lite smalare

Sen facket vad är det för organisation egentligen? Jag tog min examen i juni 2007 och hade inte avsikt för att studera vidare, jag vill ut i arbetslivet. Människor får alltså inte gardera sig med att söka fortsatta studier för då får de ingen ersättning. Utan det ska vara ett klart NEJ till fortsatta studier. Vill jag fortsätta studera får jag ingen ersättning från facket (har inte fått en spänn under hela sommaren) i stället ska jag gå helt arbetslös och få stämpla fast jag vill plugga halvtid och jobba halvtid. Facket skulle tjäna in en halvtidsersättning på mig. Men NEJ, det funkar inte. Ensamstående mamma som jag är vill jag veta hur pengarna rullar in varje månad. VEM FAN HAR TAGIT DET HÄR BESLUTET???? URSÄKTA MIG REINFELDT....... hur ser motiveringen ut till det här beslutet?????

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) promme
2) sorterat
3) "prisa Gud här kommer skatteåterbäringen"


jag komma, jag komma från pepparkakeland .....

SOL, SOL, SOL..... underbart skönt. Det är bara att njuta så länge det varar....

GUD vad jag är trött på tjatiga människor: En del är så duktiga på att tjata att det nästan blir hål i huvudet....

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) SOL
2) promme
3) ny bikini på halva reapriset...

Det är så härligt att gå i solen

Jamen dåså, vilken dag, helt underbar. Det här är verkligen Sverige när det är som bäst. Framnäs var proppfullt och det var längesen sist. Vi tog en härlig grillkväll på gården. Det är liksom bara att njuta. När solen är framme behövs inga ord

image263

Här hoppar Molly studsmatta på gården

image264

Lika bra att boysen sköter grillningen :-)

image265

Tjejerna väntar på maten

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) solsken
2) 2-1
3) promme med grillning som avslutning


Det tar sig sa mordbrännaren - 7 000 besökare på min blogg

KUL :-) men väntar på flera inlägg....alltid lika trevligt med kommentarer!


Nostalgitrippar är välbehövligt

Tänk vad mycke minnen man har till musik. Många låtar har en viss betydelse och minnen. VIssa låtar förknippar man med olika tillfällen, gamla pojkvänner m m. Rihannas låt "Umbrella" och Markoolios "Ingen sommar utan ragga" är låtar man förknippar med sommaren 2007. Fast egentligen borde Umbrella förknippas med sommaren 2007 året utan sommar. Nu är visserligen vädret på väg men inte många som har kvarvarande semester. Det är bara att njuta av ljumma och härliga kvällar.

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) en skön eftermiddag
2) promme med Lotta P
3) o`boy

Vive la France

Jaha då har Eva anlänt. Det var ett år sen sist hon var hemma. Vi försökte få fjutt på grillen... tjejer... det hände inte så mycket så vi bestämde oss för att steka kycklingen i stället :-)

image250

Det var gott till slut

image251

Lite halvsmarrig drink vill jag lova

image252

Salut

image253

en liten dans för ovanlighetens skull

image254

Tjorven och Ann-Marie dök upp på Å

image255

Jag och Eva posar på Å

image256

Jag sprang på Dr Mugg

image257

Leffe vilar litegrann, han tyckte inte det var så lattjo på BMB, vi håller med....

image258

Försökte ta ett lagfoto men Therese vill inte vara med

image259

vems hand?

image260

Vi tog en sväng till Tip Top mycket roligare där än BMB och Å

image261

hungriga tjejer

image262

hungriga killar

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) underbart väder
2) en helkväll med Eva
3) Rocky Balboa ;-)Efter regn kommer solsken

Just ja, Paola påminde mig om jag hade glömt en "look-a--like".

image249

Ola Salo ( i o f s har han hårfärgerna tvärtom än vad jag har)

ska man tro på att sommaren kommer NU? vette fasen, de tror jag inte på förrän jag har sett det. Det ser lovande ut vill jag säga. Nu HOPPAS jag att det stämmer. Eller är det så att Eva kommer med det fina vädret från Frankrike?

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) främmande från Frankrike, Eva har anlänt
2) bra samtal med Marie och Marianne
3) Polly


Look a like - alla har vi fått hört att vi är lik någon

Jo, visst är det så. Många i min omgivning påminner om andra människor. Min pappa sa en gång att min kompis Helena påminde om Mats Wilander :-).det var väldigt väldigt roligt tycker jag!!

Jag har också hört att jag påminner om vissa kvinnor och faktiskt en man :-)

image243    Britt Ekland

   image244       Brigitte Nielsen

   image247    Carolina Gynning


sist men inte minst

image246

Benny Hill (det kan nog vara för jag kan härma hans mimik :-)

Sätt ingång och rösta :-)
vem vinner ?

image248
Jag har läst Paulo Coelho och jag är såld!

Marianne och jag tog en promme och kollade på deras eventuella nya hus i Stallhagen. Sen gick vi hem till hennes man som lagade mat. Där serverades lax med en god sallad. Jag vart "lite" orolig när Marianne gick in i köket, fast hon är en jäkel på att skära sallad. Bara hon låter bli spisen blir jag glad. Vid ett tillfälle pratade jag med hennes man i telefon, då skrek han "vänta, det brinner i köket".... Marianne lagade mat MEN jag tycker om dig ändå, sweetheart..

Jag gillar Coelhos böcker, för varje bok jag har läst vill jag bara läsa mer. Jag kan varmt rekommendera dessa böcker:

Elva minuter -  är en gripande roman om kärleken och sexualiteten som ett medel för att förstå och utforska sig själv och därigenom nå fram till ett sensuellt, känslomässigt och andligt uppvaknande.

Allkemisten -
är den magiska historien om Santiago, en andalusisk herdepojke som följer sin dröm om att finna en av världens dyrbaraste skatter. Från sitt hem i Spanien reser han till marknaderna i Tanger och genom Egyptens öken till ett livsavgörande möte med alkemisten. Historien om de skatter som Santiago finner på sin väg lär oss den viktigaste av alla visdomar: att lyssna till sitt hjärta, att förstå tecknen på livets väg och framför allt att följa sina drömmar

och nu läser jag "vid floden Piedra satte jag mig ned och grät" den är inte så deprimerande som den låter!

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) fika med Nelly, Elliott och Maria
2) promme
3) kvällsmat med Marianne och Pelle

Varma och kalla vindar idag

Har haft en skön dag på Framnäs med Mille och Maria, När solen va framme var det superskönt men när solen gick i moln, MAMMA MIA, det kändes nästsan höstlikt :-(.

Lena och jag tog en promme, alltid lika skönt o kombinera nytta med nöje. Grannarna och jag avslutade kvällen med tacos, smaskigt!!

Tre positiva ting som har hänt idag;

1) skön dag på framnäs
2) nya blomkrukor i Mollys rum
3) promme och tacos


RSS 2.0