Är du en Marilyn eller Jackie?


26631-536

Stilikon har idag blivit ett slitet och urvattnat epitet som tillägnas första bästa celeb som har fått till en vettig outfit men det krävs sååå mycket mer för att spela i samma liga som damerna ovan. Vilken eller vilka av dagens stjärnor som även om 40-50 år kommer att influera och inspirera de stora modehusen, de glammiga modetidningarna och alla fashionistas världen över är svårt att säga, kanske finns det inte någon som är värd äran?

Twiggy: En av världens mest legendariska supermodeller. Twiggy personifierade stilen som gällde på 60-talet. Med den supertunna figuren och de coola modskläderna blev hon helt klart Swinging Londons främsta it-girl under 60-talet. Korta A-linjeklänningar i svart/vita grafiska mönster var Twiggys signaturlook, matchat med långa ögonfransar och en "boyish charm" tog hon världen med storm och än idag är det Twiggy man talar om när man vill personifiera den trendiga stilen från 60-talet.
Jackie Onassis
: Eller Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis som hon egentligen hette skapade en stil värdig en riktig "lady". Jackies namn symboliserar än idag stil, grace, glamour och skönhet, när man kollar på gamla bilder kan man förstå varför. Stora mörka solglasögon, chaneldräkt och pärlor var Jackies signum och trots kravet på en mycket representativ framtoning lyckades hon behålla en fräsch, nytänkande och ändå modern stil.
Audrey Hepburn
: Självskriven i det här sammanhanget. Hon är framförallt känd för den odödliga stil hon haft i många av hennes filmer; Breakfast at Tiffanys, En prinsessa på vift, Sabrina bara för att nämna några, men även privat hade hon en ofattbar känsla för stil. Kvinnlig, söt, vacker men ändå lite busig, charmig och lite galen - Audrey lyckades genom sin stil, sitt bedårande utseende och hennes rollkaraktärer skapa en mytomspunnen och ack så avundsvärd image.
Marilyn Monroe:
Marliyn är defintivt en av historiens mest mytomspunna kvinnor och hennes hyperkvinnliga glamourstil är efterapad än idag. Christina Aguilera och Scarlett Johansson är några av dagens stjärnor som tydligt inspireras av Marilyns odödliga stil men Marilyn var så mycket mer än hennes kläder och ingen kändis av idag har samma stjärnglans och karisma som legenden herself.

Själv gillar jag naturligtvis Marilyn Monroe mest. En riktig kvinna med stor karisma och en enorm skönhet. Hennes skönhet och livsstil blev hennes död!! Männen vill oftast ha Jackie som fru och Marilyn som älskarinna. M a o "horan och madonnan". Jag undrar bara, är det inte kombinationen man vill åt? Jag tycker det vore ett smart drag!!! Fast man kan inte kräva så mycket av män :-) men puss på er ändå!!

Tre positiva saker idag:

1) en skön promenad med Jessica K
2) smaskig middag med grannen
3) en fartfylld halvtimme med grannarna

Kommentarer
Postat av: V

Audrey den vackra... Hora och Maddonna-syndromet är ett spännande fenomen. I´d go for the combination... ;)

Kram V

2007-12-17 @ 10:18:59
URL: http://www.vick2ria.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0