Det är lika bra att drömma sig bort....

image146

Förra årets meny på Karpathos

image147

Härliga minnen

image148

Visst se det härligt ut?

Med tanke på dagens väder behöver man verkligen drömma sig bort till sol och värme. Lika bra att titta i fotoarkivet. Resorna är billiga som fanken nu så snart slår vi till och åker. Vi ska bara bli klara med skolan först.

Dagen har varit påfrestande!!!!

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) promme
2) trägen vinner
3) sova, sova, sova


Tänk att sluttampen är förskräckligt påfrestande!

Nu är Humle och Dumle trötta människor. Vi är i alla fall glada att det snart är över och det blir till att lägga studierna åt sidan. Kanske inte för gott men NU siktar jag på att börja jobba så en liten kurs då och då skadar inte för att hälla hjärnan i trim. Det blir till att plugga nu. Juridiktentan är klar till två tredjedelar, omtentan är bedrövligt tråkigt men det är bara att bita ihop, sen är det boken som ska läsas och skrivas två-tre sidor. Det ska bli skönt att få ett liv igen. Numera får man alltid ursäkta sig att man är stressad när någon ringer men det är övergående.

Alltid lika roligt och se alla olika utklädnader på stan. GUD vad de är påhittiga och fiffiga. Hälsade på Boomerang-tjejerna en sväng. Var tvungen att köpa mig en ny väska då jag fastnat i hjulet med den andra.

Sov en välbehövlig siesta.

TACK Tina och Therese för era sms, dessa vill jag föreviga så jag skriver dem här:

"Du är min idol, Lotta! Tänk på hur lite som är kvar till mållinjen nu. Heja heja! Det är DU som har gjort det möjligt, du har så mycket vilja, styrka och beslutsamhet. Love you"

och

"Min bästa vän. Du kämpar på och du är vid mållinjen. Din styrka, positiva läggning och härliga personlighet är inte alla förunnade att ha. Det här FIXAR DU GALANT. Även om det känns tufft nu, DU GER ALDRIG UPP":

Humle liknade mig med en ettrig terrier som aldrig ger upp. Tydligen så uppfattar omgivningen mig som envis och effektiv....

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) enormt fina sms
2) nio dagar kvar tills jag är klar (inkl helgen)
3) Grey´s (men GUD vad sorgligt det var)Studierna ger resultat

Idag var det till att plugga juridik. Jag satt ett tag med tentan tills jag började få ont i nacken. Humle ringde och sa att vi får gå upp med uppsatsen.... YIPPI... en mindre hinder att ta sig över

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) juridiktentan flöt på
2) vi går upp med uppsatsen
3) promme i kylan


när jag är stressad - pratar jag ännu fortare - m a o Clabbe släng dig i väggen :-)

Studier är fantastiskt roligt. Den som inte pluggar på högskolenivå vet inte vad vi pratar om. I alla fall de i min ålder :-) . Nu är c-uppsatsen inskickad för ett första utlåtande av handledaren. Vi SKA gå upp med uppsatsen så det så....... Sen är det juridiktentan som ska in nästa måndag. Juridik är spännande och intressant. Kanske ska läsa någon mer juridikkurs? Sen är det omtenta nästa måndag, den ska jag, S och S göra igen och NU JÄVLAR är det bara att ta sig över hindret. Hinder kommer hela tiden i livet. Då har man två val: stanna framför hindret och tycka synd om sig själv eller att kliva över hindret och visa lite jävlar anamma. Tror fanimej jag väljer det andra, för jag är INGE envis........ plus lite reflektioner över en bok i juridiken som jag ska skriva. Känns som jag läser 50 p men det är "bara" 30 p.

Sen ska Lotta P firas på lördag, hon har fyllt 30 och Tina D ska firas nästa tisdag, hon har fyllt 40. Det blir inge jobba av den här veckan. Fokusering på studier! Det blir till att dricka isvatten men vafasen gör det om hundra år, jag kan vara trevlig ändå.

När skolan är klar ska jag flörta och flukta (som Humle säger att jag gör) tanka fan för de :-) "reagge ingen sommar utan ragga" (pssst vi diskutera idag om det var musikstilen eller själva raggandet, jag tar det som ragga) så tack GUD för att det snart är sommar.

Jag har tempo när jag pratar, det går undan sen är jag en tankspridd blondin men som en känd professor skrev "tankspriddhet beror på att man är fokuserad på vad man ska göra härnäst". Stämmer in på mig. Har jag gått ut från skolan är jag fokuserad på vad som ska göra härnäst och blickar sällan tillbaka. Jag ska fram.... hahahaha... extrovert, vaddå jag ????

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) effektivitet i studierna
2) tacos med Molly
3) promme i regnet

Ibland börjar det i fel ände!

Solen sken äntligen idag, tack och lov. Det finns hopp att det blir sommar snart annars finns det sommar i andra länder! En riktigt skön slappardag här på gården. Vi började dagen med tårta för Alice fyllde 7 år sen satt vi i solen och njöt hela dagen. Jag tog en promme med Elliott men han va inte så pigg idag, han rosslade som bara den, stackars liten.

Tyvärr hände det en tråkig sak här på gården som gjorde att vi alla fick en klump i magen. DU vet att vi stöttar dig till hundra procent och han mår bättre nu. Barn ska vara friska och pigga, det är orättvist här i livet men tyvärr kan vi inte rå på det.

Ja sen klämde vi pizza, det är aldrig fel. Vi konstaterade att vi hade det väldigt bra och att det var livskvalité.

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) tårta
2) pizza
3) promme

Aldrig får man vara i fré :-)

Jobbat o slitit, varmt i butiken och kallt ute.

Fest på Elba: Disco Disco
Kallt så innåt helvete, vafan är sommaren ??????image137

Marie, Nelli och Mille på väg ut till Elba

image138

Leffe och Jonny

image139

Österberg och Sjöberg

image140

Marie och jag fryser som fan

image141

Leffe och jag (aldrig får man vara i fred :-)

image142

Jocke och jag

image143

Janne, jag och Nubbis (grabbarna kunde inte låta bli mig .........)

image144

Nubbis och Tjorven

image145

Ante o Lena hade inte tid o prata, de skulle upp och köra någon nakendans på scen

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) grabbar :-)
2) träffat trevliga människor
3) att jag fick åka hem med båten, jag höll på och frysa ihjäl

Ja må hon leva

Uttrycket hjärnsläpp har vi alla hört men har alla upplevt det? Jag har upplevt det vid ett flertal tillfällen och idag hände det igen. HERREGUD vad det är jobbigt att skriva c-uppsats. Humle och Dumle kämpade på men det var segt värre. Vi vill verkligen gå upp med vår uppsats.

Idag har min dotter fyllt 12 år, jag stämde upp i sång, 08.12 med paketen i högsta hugg. Hon var nöjd och glad med sina presenter. Fick ett fint inlägg av henne. I LOVE YOU det vet du, du är det bästa i mitt liv :-) Vi avnjöt en härlig middag på hennes favoritställe "grekiska kolgrillsbaren". Hem och la oss i varsin soffa och kollade Talang 2007 och tänk det kom några hastiga skymtar av oss men mer var det inte.

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) en underbar dag med min dotter
2) tack twisted sisters för era fina inlägg
3) även om det går tungt så levererar Humle & Dumle


Det är tur att jag är glad i alla fall

Studera mera, trallalalalalala. Hur ska det gå till? Jag behöver sömn ....  häromkvällen var jag uppe till 23.30, det ni som säger att jag lägger mig efter Bolibompa. Var i skolan 8.15. Gänget åkte till Eskilstuna och redovisade vår fältstudier om orättvisor vid vårdnadstvister. Gänget fick bra betyg av läraren, lägga till lite referenser sen var det klart. Vill ni läsa om arbetet, kolla länken:

http://www.mdh.se/isb/kurser/bc0120/VT07/36.pdf


image133

Bambinallen och Humle

image134

Jag och Sara njuter av pausen

image135

Gänget tar en fika

image136

Vad tror ni jag väljer? fortsätta plugga eller sitta kvar?

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) vårat arbete gick bra
2 min älskade unge kommer
3) promme

Segare än tuggummi

Det går segt som fanken nu med uppsatsen, vette fasen hur det kommer att gå. Humle och Dumle är trötta och det är segt.

Tack Sussi för ditt fina inlägg. I like you :-) PUSS

Tack Tezz för hjälpen med håret

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) pluggat
2) tjänat pengar
3) färgat håret


Nu kämpar jag mot tiden

Nu blir det lite uppehåll här. Det är mycket nu och då menar jag skitmycket. C-uppsatsen är hög prioritet, sen kommer min jurdiktenta på 5 p sen jobbar jag lite på kvällarna. På torsdag kommer Molly och hon fyller år på fredag. Heldag i Eskilstuna på torsdag med juridiken. Firar Molly på fredag, jobbar på lördag..............

Vila får jag göra ett annat decennium...

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) nyklippt och nöjd
2) effektiv till tusan
3) DH

Ålder hit och dit - bullshit

Idag hade Marie och jag ett telefonsamtal om åldern. Är det så att vi börjar känna oss gamla eller beror det på den förbannade åldersfixeringen här i Sverige? Vissa har synpunkter på att man inte få gå på krogen i vår ålder. Får absolut INTE träffa någon yngre kille. I samhället ska man formas och inte sticka ut. Det är enligt mig BULLSHIT. Jag njuter av livet, jag tänker på krogen, jag får träffa vem jag vill. HERREGUD vad vissa människor är patetiska som bryr sig så mycket. Förmodligen har de inget eget liv. Då passas det på att snackas lite skit. Sen när man träffar personerna är de hur trevliga som helst  och när man går därifrån så kommer dolkstöten. Jag mår FANTASTISKT bra av att njuta av livet. Sunda tankar och åsikter ger positiv energi. Jag är mitt i livet och min livserfarenhet ger mig många bra perspektiv på hur jag vill leva resten av mitt liv. JÄKLAR vad djupt det här blev men ni som känner mig vet att jag även har en djup sida.

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) fina naglar
2)  lurre med Frida, Tommy, Mona och födelsedagsbarnet Lotta P som fyllde 30
3) en jättelång promenad

En skakig dag

Tog med mig en väninna på VSK-Timrå! Det är alltid trevligt och se män i shorts :-) "det gör inte ont". Vi satt oss i mitten. Sen kom klacken vi vart totalt omringade av VSK hejarklack... hehe. Matchen slutade 2-2. Ingen höjdarmatch, dåligt försvarspel. Jag kan en del om fotboll, har man hållt på med lagsport så är det inte svårt att se.
Det hände inte så mycket idag, jag försökte mest hålla mig vaken. Halvsov i soffan på kvällen. Det kommer hektiska veckor nu så det här var en vilodag, för söndag är en vilodag enligt bibeln :-)

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) Zlatan vilken läckerbit
2) trevligt med väninnan
3) vilodag

Skönheten sitter i betraktarens ögon!

Efter att ha jobbat en hel dag var jag lagom mör i benen. Vilade en liten stund sen var jag i valet och kvalet om jag skulle gå ut eller inte. Bestämde mig för att åka hem till Nubbis. Där var Gino och Ribban. Sussi dök upp efter en liten stund. Vi hade en väldigt trevlig kväll med härliga diskussioner och många skratt. Igår vart Ribban och jag ihop :-) jag var så snäll mot honom så jag skjutsade honom på cykeln ner till Å. Idag är det visserligen slut igen men jag hade i alla fall kille en timme igår :-)  På Å bjöd Nubbis på vin och jag drack. Innan hade han bjudit på tequila den rackaren. Vi var inte eniga om vart vi skulle gå så Sussi och jag drog till den blåa månen. Det var en najs kväll!!!!


Säger bara en sak: Who´s da man???????
"ingen kickar fotboll som han, Zlatan, jag sa Zlatan"


Tre positiva ting som har hänt idag:

1) Zlatan
2) en trevlig kväll med kompisar
3) killar överlag :-)


En STOR försäljningsdag!

Den här klämdagen är en av största försäljningsdagarna på hela året och det märktes det ska gudarna veta. Vi slet som djur hela personalen. Kunderna handlar som aldrig förr, vi har trångt i butiken. Det är svårt att ta sig fram.  Vi var många som jobbade idag.

JAG VILL GE ALLA SOM JOBBADE IDAG EN ELOGE INKL MIG SJÄLV. BRA JOBBAT ALLA BRUDAR :-) :-) VI GREJADE TILL DET !!!!

Ramona du är en klippa!!!!

Det var inte idag vi skulle vara på TV blir nog nästa fredag.

Nu måste jag vila, jobb imorgon! Det är allt för idag!

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) personalen slet som djur
2) sovmorgon
3) min soffa

Regnet det bara öser ner!!!

What a day!!! Det har regnat från morgon till kväll, bedrövligt!!! Jobbade idag, ingen direkt hysteri! Blev av med min tv-bänk. Kollat på film. Det har inte hänt ngt revolutionerande idag.

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) sovmorgon
2) sms
3) myskväll

Det är mycket snack och liten verkstad!!!

Jag är trött, jag är såååå himla trött. Jag vill sova mer än vanligt! Det är mycket nu, läser 30 p, jobbar för jag får ingen lön i juni sen har jag min unge. Det kostar och ligga på topp. Är det så att jag aldrig lär mig eller? Men vafan ska jag göra då? Det är mycket att hålla reda på i huvet nu. Nu börjar jag glömma saker då är jag utarbetad. Vem orkar festa nu mitt upp i sluttampen. Jag vill bara kolla på bra filmer och ligga i soffan. Hämta krafter genom sömn och promenader. Jag längtar verkligen till semester och SOL!!!

Sist men inte minst kan inte folk agera istället för att snacka om att det ska hända något!

Jag fick en utmaning av cyperspunken, här kommer mina men jag har inte skickat vidare!!!!

Sex underliga/egendomliga saker om mig själv:

1) jag sover lika mycket som ett spädbarn mina kompisar vill inte ringa efter Bollibompa
2) jag kan få så många saker uträttade på en dag att vissa skulle få en hjärtinfarkt
3) jag är fruktansvärt dålig på att hålla reda på mina nycklar GUD vad jag har letat i mina dagar (tappade bort min cykelnyckel igår)
4) jag ÄLSKAR coca-cola, inte så att jag dricker 1,5 liter om dagen, men jag känner suget (tänk att vissa ska lägga sig i hur mycket jag dricker)
5) jag har tre kuddar i min säng, jag ska skaffa tre kuddar till, jag älskar och sova med massor av kuddar
6)  jag har badat i Svartån vid fontänen

Tre postitiva ting som har hänt idag:

1) tacokväll
2) promme
3) Grey´s


Talangjakt med Bert Karlsson & co

Molly och jag drog till Stockholm med 13-tåget. Vi hann med ett par butiker i alla fall. Naturligtvis blev det ett besök på Mango, Tog en mysig fika, sen mötte vi upp Lina på centralen för att få en leverans. Molly och jag hoppade på bussen till Frihamnen, kajplats 7, där var inspelningen av Talangjakt 2007!

Det här var verkligen en höjdarkväll, ett riktigt HALLELUJA MOMENT som Kirsti säger. En riktig TV-inspelning och att få vara publik, det var verkligen en höjdpunkt vill jag lova. Det kan jag rekommendera alla att vara publik på någon TV-inspelning. Vilken härlig stämning :-). Sen var det kul och se Bert, Peppe, Tobbe och Hanna in action. Bert är en rolig jävel rapp i käften som fan, det gillar jag. Showen var jättebra. Tänk vad många talanger det finns.

Jag vet vem som vann men det tänker jag inte säga hehehehe....

Här kommer lite bilder från TV-inspelningen (alla är inte från inspelningen)

image109

Molly på tåget upp till Stockholm

image132

Vem vinner Talang 2007?

image113

Peppe och trummornas egna lilla

image115

Bert och Jojo-Erik

image116

Jävlar i gatan vilken röst hon har

image121

Alla tävlande på scen

image126

Tobbe trollkarl

image128

Hela Sveriges egna Bert Karlsson

image130

Juryn satt med ryggen emot men här är hela gänget

image129

Den här damen träffade vi vid busshållsplatsen, hon skulle ställa upp nästa år.
Hon var suverän på att imitera, vi hade turen och fick höra några smakprov

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) TV-inspelning Talangjakt 2007
2) mysig dag i Stockholm med Molly
3) leverans av Lina3 000 besökare på min blogg - FANTASTISKT!!!!

Tack alla som kollar och läser min blogg.....

Går det att göra en utökning på dyngnens timmar?

Oooo my god, what a day. Vi håller på med en fältstudie i juridiken samtidigt som vi håller på med c-uppsatsen. Pluggade flitigt idag. Iväg till arbetsförmedlingen och kollade upp hur det ser ut när jag är klar med utbildningen. Kilade vidare till Gina Tricot och skrev upp lite tider för att jobba. Iväg hem , sen ut på promme ca en timme. Hjälpte Molly med läxorna. Lagade lite mat. Skrev in min CV på arbetsförmedlingen, det går inte att kopiera in den... Annars har det inte hänt något speciellt idag.....

Tack Maria för hjälpen!

Imorgon drar Molly och jag till Stockholm och agerar som publik i Talangjakten 2007

Nu ska jag kasta mig i säng..... Sweet dreams folks

Tre positiva ting som har hänt idag:

1) studerat flitigt
2) besök på arbetsförmedlingen
3) promme


Bilder från Karins födelsedag

image100
Välkomna!!!

image101
Andreas och jag på balkongen

image102
Tina, Robban och Ramona

image103
Marianne och Pelle

image104
Här är Leo, som inte är "lite ljädd" längre :-)

image105
Matte F är inte som andra!

image106
Miyoung, Carina och hennes bebis Cassandra

image107
Vilka babes!!

image108
Grattis igen Karin!!!

Helgen sa bara SVISCH!

Jag kan fortfarande inte smälta att det gick så dåligt för Sverige. TRASH är vad det är! Idag bestämde vi oss att vi skulle bojkotta och spela schlager på Gina, det var sott musik som gällde! Btw så kan schlagerbaren slänga sig i väggen. här rockas det fett.  Kunderna är extra priviligerade för vi sjunger för kunderna. Fick t o m höra av en kund att sjöng bra. Framför allt när det spelas Cara Cara Mia, Cara Cara Mia. Men det var bara idag vi var trötta på schlagers, det går över som det mesta brukar göra!

OK, sen Ginas modell hon är så snygg att man blir förbannad. Hon kan SÄKERT sjunga oxå!!!!

image97
Twisted sisters jobbade och slet idag :-)

image98
Snyggaste klänningen på Gina!

image99
Undrar varför jag blundar på varje kort nuförtiden? Yngst och äldst på Gina

När ska värmen komma? Det är så förbannat kallt. Jag längtar efter varma sommarkvällar: Sola på dagarna och grilla på kvällarna. I o f s går det att leva på grekisk sallad och tzatsiki. Till efterrätt jordgubbar, kiwi och banan, strö över vit choklad, in i ugnen, serveras med gammaldags vanilj. I LIKE

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) semesterlönen som jag har glömt bort
2) lövbiff med Cantadou
3) myskväll
Kval för Sverige - vad är det som händer?

Vad är det som händer egentligen?  The Arks placering är en av Sveriges sämsta någonsin. Deras låt är i alla fall bra om man jämför med Martin Stenmarks, "Las Vegas" och Forbes "Beatles". Jag får tycka vad jag vill och tycker verkligen att det var en riktig JÄVLA SKITTÄVLING, så det så!!!! Det är ändå kul att vissa länder sjunger på sitt språk och ändå får en bra placering. Det är dags för Sverige att tänka om lite när det gäller reglerna och framförandet. Jag gillade i alla fall Turkiet, Finland, Ryssland och Vitryssland. Angående Ukraina måste jag suga lite på karamellen, behöver nog smälta den låten.....

Marie och Satu kom hit. Molly hade en kompis här sen ramlade Ribban, Nubbis, Micke, Håkan in. Vi drog vidare till Å och kollade läget, där var det soft.


image93
Å de som inte skulle kolla på Eurovison Song Contest, snacka går :-)

image94
Titta så städade min kamrater är :-)

image96
Eftersom vissa låtar var så dåliga fick jag ta hand om Labbes fötter. Ser jag ut som en massör, eller :-)

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) trevligt hemma hos Karin som fyllde 60
2) schlagerafton
3) sovmorgon

I morgon smäller det!

image92

Moves, I like to make em
Grooves, I like to shake em
Shake me from my troublesome mind
Cause sometimes youll find
That Im out of my mind
You see baby, Im the worrying kind


Words, I like to break em
Words, Id like to shake em
Shake them from my troublesome mind
And you turn up your nose
Its a joke you suppose
But baby, Im the worrying kind


So if you see me somewhere
With that glassy ol stare
And the panic and fear in my eyes
Dont call for first aid or the fire brigade
Or the local police cause they wont care

Im just a silly old boy with my head in the can
Im just a mortal with potential of a superman
But what sense does it make
When I feel like a fake
When Im saying to you all be good for goodness sake

Words, I like to break em
Words, Id like to shake em
Shake them from my troublesome mind
And why?Heaven knows, its a joke I suppose
But baby, Im the worrying kind

So if you see me somewhere
With that glassy ol stare
And the panic and fear in my eyes
Dont call for first aid or the fire brigade
Or the local police cause they wont care

Im just silly old boy with my head in the can
Im just a mortal with potential of a superman
But what sense does it make
When I feel like a fake
When Im saying to you all be good for goodness sake

Words, I like to break em
Words, Id like to shake em
Shake them from my troublesome mind
And why Heaven knows, its a joke I suppose
But baby, Im the worrying kind
And you turn up your nose
And you say its a pose
But baby, Im the worrying kind
Yeah, sometimes Im blind
Im just out of my mind
Baby, Im the worrying kindHEJA HEJA THE ARK!!!!
(fast jag hade hellre sett Måns Zelmerlöv :-)
Sing-a-long släng er i väggen :-)

Tog en skön promme när jag vaknade. Men vad är det för fel på min rygg? det gör ont i svanken samtidigt som jag har ont i vaden. Alla idrottstjärnor känner av hård träning så det är väl därifrån det kommer, min enormt hårda träning. Men promenader 4-5 ggr i veckan, det är bättre än ingenting. Gammal elitidrottare som jag är så får jag lätt tillbaka flåset däremot skulle jag springa milen på Björnön skulle ni förmodligen få efterlysa mig efter två timmar :-)
Idag var det dags för musiktävling. I första ronden var jag DJ. Sara, Therese och Molly tävlade. Therese vann den. Andra ronden vann jag lätt :-) kan inte ens säga att spänningen var olidlig... jag var outstanding *asg* Viggo var så lycklig när vi dansade så han gav ifrån sig massa glädjetjut.

image90
Schlagerfest på Blåsbo!

image91
Viggo och jag tävlar oxå!!

Karro lycka till med din inspelning, tror säkert det kommer bli en hit. Jag har meddelat Bert om din framgång.

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) min älskade unge kom till mig idag
2) trevligt med Viggo, Sara och Therese
3) skön promme


Barnen är det viktigaste som finns

Usch vad trött jag blir på alla föräldrar som håller på och tjafsar om både det ena och det andra. Att skaffa barn är förhoppningsvis ett gemensamt beslut man tar tillsammans. När förhållandet är över börjar vissa mammor och pappor och tjafsa. Ofta är det barnen som blir lidande. Alla har väl alttid någon gång blivit sårad eller övergiven, så funkar det här i livet. Men att det ska gå ut över barnen gör att jag får gåshud. Kommnikationen mellan parterna verkar vara helt bortblåst. Jag tycker att det är bra och kompromissa, det går knappast att tänka lika i situationer. Det är väl i dessa lägen det är dags att plocka fram det sunda förnuftet. För min del går min dotter i allra första hand. Jag vill verkligen vara med på föräldramöten, kvartssamtal och andra aktiviteter som rör henne. Eftersom hon är 11 år så börjar hon tycka mer och mer. Det tycker jag är väldigt positivt. Barn är oftast väldigt solidariska. Jag valde att lämna min partner för att kärleken var helt slut. För min del är det ett bra beslut och jag har förklarat varför för henne.

Att se hennes glädje, entusiasm, hur hon mognar, alla framsteg gör mig lyckligare än nånsin. Jag fullkomligt älskar och diskutera med henne och se hennes syn på saker och ting.

Tre postiva ting som har hänt idag:
1) goda muffins hos grannen och hennes kids
2) föräldramöte
3) myskväll

Sova i soffan, det är fint de :-)

Hela dagen igår har jag varit tröttare än vanligt, det har känts som någon har slagit i sömnmedel i mitt te. Har tagit mig fram som en zoombie. Var en sväng på stan och kollade på krukor till uteplatsen, hittar inte riktigt det jag vill ha
men jag påtade lite på uteplatsen igår ändå.

Igår var det Grey´s anatomy. Jäkla Dr Burke..... han är ett stort ego. Tänk att man kan bli förbannad på en rollkaraktär? Stabilt?? Nåväl somnade i soffan igår vaknade upp och trodde det var morgon. Det var bara att hasa sig iväg till sängen.

Jag har fått en utmaning har på bloggen, den kommer jag lovar :-)

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) nya fina naglar
2) gjort fint på uteplatsen
3) Grey´s anatomy

Idag är jag en extra stolt förälder

Idag har jag varit på kvartssamtal ang Molly. Det var väldigt givande. Tänk att de redan har börjat med nationella prov fast de bara går i femte klass. Nåväl hon hade lyckas super på alla prov. Ett prov hade hon t o m alla rätt. På de andra var hon ett-tre poäng till full pott. Kan man vara annat än stolt? Jag fick tårar i ögonen och Molly tyckte förstås att jag var pinsam :-)

Fick ett roligt mail som jag inte sett förut:

Glöm GI-metoden nu gäller SB-Metoden (småbarnsmetoden) .. Har du  provat alla metoder utan resultat läs nedan.100%säker metod
för att komma i  form till sommaren.

Det har sedan länge varit känt att tvååringar i allmänhet är slanka. I ett samarbete mellan barnläkare, röntgensköterskor, näringsterapeuter och utmattade föräldrar har därför denna nya diet tagits  fram:

Frukost: Ett kokt ägg, en skiva rostbröd med aprikosmarmelad. Ät två små bitar av ägget och bred ut resten på golvet. Ta en bit av
rostbrödet  och smörj sedan in ansiktet och kläderna med marmeladen.

Lunch: Fyra  färgkritor (valfri färg), en näve krossade potatischips och ett glas mjölk  (tre klunkar, häll resten på golvet)

Middag: Ett kex, två mynt. Skräp  från under soffan.

Kvällsmål: Rosta en skiva rostbröd och kasta den på  köksgolvet. Till det fyra klunkar av kvällsbadvattnet.

Det är bra att  göra dieten effektivare med lämplig motion. Här är några exempel:

* Vrid och  slingra dig på golvet i en stormarknad, stärk samtidigt dina stämband genom  att vråla högt. Gör kraftigt motstånd när mannen från Securitas släpar ut dig  ur butiken.

* Spring överallt, hoppa emellanåt. Ramla regelbundet, att  kravla sig upp stärker musklerna på ett mångsidigt sätt. Kom ihåg stämbanden: skrik medan du springer.

* Be om en sparringpartner vid påklädning.Gör med alla krafter   
motstånd mot att bli påklädd. Nöj dig inte med de första kläderna, kräv att få byta dem åtminstone tre gånger.

Lycka till!!!


Tre positiva ting som har hänt idag:
1) kvartssamtal med Molly
2) promme
3) DHBra och dåliga saker samma dag!

Idag har det hänt både bra och dåliga saker. De dåliga nyheterna är att vår portvakt har somnat in för gott. Vila i frid!
Det andra fruktansvärt tråkiga som har hänt är att ett par som jag känner har mist hela sitt hus i en brand. De har alltså mist precis ALLT. Jag lider med er och era barn.

Uppsatsen har flytit på fint som fan idag. Humle och Dumle har varit aktiva, det går framåt verkligen. Vi har verkligen varit flitiga idag.

Ett litet utkast:
Verplanken, Herabadi, Perry och Silvera fann i sin studie (2003) att valet av mat går att spåra till vilken typ av beslut man fattar när man shoppar. Godis och sötsaker är sådant som man reagerar på genom sockersug, detta inhandlas därför impulsivt som en reaktion på sockersuget. De drog slutsatsen att de personer som har problem med att stå emot sin impuls, sitt sug efter onyttigheter ofta är de samma som har problem med att motstå lusten, impulsen att shoppa. Detta eftersom personer som är uttråkade släpper ofta på kontrollen för att unna sig snabb men kortvarig njutning, till denna kategori kan man koppla båda impulsiv shopping och ätande. En ökad impulskontroll skulle alltså kunna motverka båda störningarna. 

Vad tror ni människor om det här? Jag har ett himla sockersug ibland och jag har svårt att stå emot impulser även om det har blivit bättre med åren. Det sägs att man blir klokare med åren. Vem vill inte ha
kortvarig njutning!

Tjorven och Maria bara så ni vet: Jag ska inte kamma mig idag..........:-)

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) Karate Kid
2) mail från Elvis
3) promme

En skön dag i en Baden-Baden

Jag kräver mycket här i livet när det gäller både det ena och det andra. Men när solen är här är jag den nöjdaste människan som finns. Jag känner ett lyckorus genom kroppen. Gudomligt skönt att sola.

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) promme med lilla Elliott
2) solat
3) trevligt telefonsamtal

Efter alkoholhaltiga drycker - sover vi som Törnrosa

Jag säger bara räkmacka!!!!!!!!!!! Vilken fantastisk god macka, så mycke räckor. Vi fullkomligt kastade i oss den. Enda stunden det är tyst är när vi äter. Vi lider inte av ätstörningar. dag hittade vi Elvis igen. Det var tur det. Vi sjöng för kung och fosterland. Både Marianne och jag fick sjunga i micken. Han tog våra händer och förde oss upp på dansgolvet. NU undrar jag: VILL NI TA PÅ OSS????????

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) räkmackan
2) sångkören på väg hem
3) säng, säng, säng...... sova sova


Inte visste jag att Elvis har återuppstått?

Jaha, då var dax för kryssning med Birka Paradise. Marianne, Marie, Lena, Nelli, Tina, Mille och jag. Kryssningar är kryssningar det vill jag lova. Men jäklar vilken fin båt. Fräsch och inte ett dugg sliten. Efter en godmiddag, kilade vi ner och fräscha samtidigt som vi tog några stänkare.

image75
Samling vid pumpen!

image76
Dax för en trerättersmiddag. Nelli och Marie gjorde ett bra val. De tog kött, det fick mycke mer mat än vad vi som tog fisk fick. En viss bitterhet uppstod men det var mest avundsjuka!

image79
Rädda tjejer får aldrig kyssa vackra pojkar!

image80
Här tar vi ett break efter en hektisk dans

image82
"ingenting kan stoppa mig, ni kommer hitta mig som död och begraven"

image83
Vette fan vad det här är för dans?

image84
Han talar om vad som komma skall!!!

image85
Det jag visste idag, visste jag inte igår. Elvis lever!!! FANTASTISKT!!! Det var tur att han var med på båten så vi fick rocka arselet av oss. Kul som fan på ren svenska!
image86
Ett litet hårdrockspotpurri

image87
efter det numret med Elvis vart vi helt tagna. Vi letade efter Elvis på hela båten men vi hittade inte på honom, stämingen som rådde kan ni bara tänka er. Han var spårlöst borta! Tårar rann nerför våra kinder. Kvällen var förstörd!

image88
Det blev till att köra en Titanic "inomhus!

image89
Festlig drink!

image90
Vi hittade huvudrollsinnehavaren i Prison break

image91
En Markoolio look-alike... hade precis samma röst

image92
Jag och den juckande hunden!

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) Elvis lever
2) vilken danskväll, vilka moves
3) tur att vi bara va borta i 24 timmar


Splisch, splasch I´m going to take a bath

Tom i huve det är bara förnamnet...... Usch å fy fan för studier just nu......varför får man alltid hjärnsläpp på saker som man kan? jäla skit!!! nåväl ärligt så är jag väldigt på gränsen, tror inte det lyckades den här gången heller. Det kom upp ett begrepp jag aldrig hört talas om. "beskriv innebörden av begreppet mättnad i kvalitativ forskning?". Varför frågar lärarna mig om det, kan de inte de själva??????????????????? Det är liksom lite "töm och glöm" när det gäller denna tenta. Vafan jag kan inte allt här i världen...

men nu

ska jag göra mig redo, jag befinner mig på Eastern Lake ett tag nu......  syns och hörs folks......

Vart tog den här dagen vägen?

Idag har det bara sagt svisch så var den här dagen slut. Inte för tentapluggande är så himla skoj, men rätt vare va så var klockan 15. Då hade jag varit i skolan sen 8.00. Det är fantastiskt  skojigt att plugga till omtenta. Men skam den som ger sig. Tog en promme som vanligt. Det är skojigt och gå cityringen, GUD, vad mycket bekanta man träffar. Idag träffade jag kriminalinspektör Anders Pommer, honom har jag inte sett på många år. Han kom ihåg att jag jämt spelade Ted Gärdestad när vi var unga. Där ser man, vilket intryck jag gjorde på 1970-talet *asg*

Imorgon är det omtenta, sen pyser jag ut på sjön.
Säger som Arnold "l`ll be back"

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) studerat flitigt
2) promme
3) trevligt samtal med kriminalinspektören

Grundad teori - det är inte så lattjo

Nu är det studera flitigt som gäller men som sagt den här tentan suger som fan. Inte så jävla lattjo med metod och statistik. Det är bara att bita ihop! Tommy jobbar flitigt med c-uppsatsen, han har givit mig ledigt så jag kan fokusera på den här tentan. TACK Humle :-)  det är tur att vi ska dra iväg på fredag med tjejerna så jag får lite andrum och se lite nytt. Hörde visst att tio brandmän skulle me. Olala, I LIKE !!!  Förmodligen kommer följande fras. HÖRDE JAG SKÅL, ELLER? att upprepas fredag till lördag. Stackars oss!

Det här håller jag på med, kolla om ni tycker det verkar intressant........

Här kommer ett exempel på en ev kommande tentafråga:

Kan man alls tala om "hypotesprövning" i grundad teori? Besvara den frågan genom att kortfattat resonera utifrån syftet med grundad teoriforskning och det induktiva och abduktiva tillvägagångssättet i dataanalysen

Att utföra en så kallad hypotesprövning inom grundad teori (nollhypotes och alternativhypotes) borde vara praktisk möjligt med tanke på möjligheterna som finns till operationalisering i from av t ex skattningsskalor angående social interaktioner och därigenom kvantitativ daga som möjliggör signifikansmätningar. Att förkasta hypoteser genom undersökning (empiri) och hypotesprövning och genom detta bygga sin teori kan ses som en induktion. Däremot bör den vetenskapliga korrektheten ifrågasättas i dessa fall. Eftersom grundad teori bygger på forskarens förkunskaper så kan inte hypotesernas utformning ses som helt objektiva vilket är förutsättningen för hypotesprövning.

Tack Tina för ditt fina inlägg. SJÄLVKLART kan du ge dina jobbarkompisar min adress.

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) studerat flitigt
2) promme
3) jordgubbar


Äntligen maj - nu kommer sommaren snart, sakta men säkert :-)

Idag hade vi inventering på Gina. Vi har valt att inventera idag i stället för nyårsdagen. Vi var 16 pers som inventerade. Om det finns mycket varor i butiken så finns det om inte mer på lagren. Det flöt på fint. Vi avslutade med en middag på Spicy Hot!

Äntligen börjar promenaderna ge resultat. Frågan är om jag hinner till beach 2007? det visar sig väl. Det är bara att ta raska promenader.

Omtenta på fredag, plugga, plugga, plugga!

1) trevlig middag på Spicy med Ginorna
2) promme
3) DH

Valborg är överreklamerat - inte för ungdomen

Det bästa med sista april är att det är 1:a maj imorgon, det innebär att sommaren är på intåg. Det gillar jag. Visserligen var det lite kyligt idag men tror inte det kommer snö i alla fall. Jag minns en Valborg när det snöade. Vårt damlag stod och sålde korv på Lövudden, fy fan, vad kallt det var. Det var svårt att ha vantar på sig och samtidigt lägga in korven i brödet. Men vad gjorde det? Efter korvförsäljningen var det en lång promme till Folkets Park. Där var det drag vill jag lova. Det var väl 1973 tror jag och jag var ihop med Kent. Vi drack silverrom och drog till parken. Den tiden var oförglömlig vill jag lova. Ibland lyssande vi på ASEA-kören och ibland rockade vi loss på rialan. Gud vad många Valborg jag har firat, vad eldar jag har sett och vad vi har festat. Numera känns det passé men självklart ska ungdomarna göra det vi gjorde när vi var unga. Det ska vi alla gå igenom. Min granne Eva kom in och åt lite mat. Hon är en riktig hockeyfantast, fattas bara med Loppas som svärson. Sen dök Ylva, Sussi och Uffe upp. Jag bjöd på Jäger men drack ingenting själv. Smart drag eftersom jag ska inventera imorgon.

Jag är VÄLDIGT glad att jag äntligen fått upp de sista hyllorna. Med experthjälp fixar det mesta till sig!!!!

image73
Sussi, Uffe och Ylva
image74
Jag och Molly

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) tack M.K för hjälpen med borrningen :-)
2) trevlig kväll med grannarna
3) supergod middag


RSS 2.0