rädd, räddare, räddast

Jag bara älskar Tony Irving, jag vet inte riktigt vad det är med honom men han är bara så grym. Hans dialekt, hur han kommunicerar och en humor med glimten i ögat, jag säger bara: GO TONY IRVING!!!! det finns så många personligheter och han är verkligen en utav dem. Andra profiler är hela gänget i "En annan del av Köping", de gänget kan man bara älska. Jag blir alltid lika glad när jag tittar på programmet även om Tobbe är min stora favorit, han är så härlig!!! Vissa människor bara har DET!

http://www.youtube.com/watch?v=6G5o1DUKJBo

Rädsla kan ha många olika effekter på människor. Det kan både vara positivt och negativt. Samma sak där: vad är det värsta som kan hända? Känslor kan göra många människor rädda. Att få känslor för någon man inte har tänkt att få känslor för t ex. Vad gör man? förtränger? neeee ingen hit!!! Det är bara att gilla läget m a o acceptera.

Tre positiva saker idag:

1) bio och myskväll med Molly
2) fixat naglar
3) sms


handen på höften som i alla tider och som alltid vill jag ha dig ;-)

tre positiva saker idag:

1) gymmat
2) trivselkväll
3) trevliga mail

nu äre payback time....

2 329 läsare och 110 inlägg. Hur går det ihop egentligen? Är mina läsare nyfikna i en strut....hehe...jag ger er men vad får jag av er då mina kära läsare :-)...ok, jag ber om det, men kan jag inte få lite flera inlägg, snälla ni. Eller så är det typiskt svenskt och hålla lite koll men inte skriva något! Jag menar  jag är också en väldigt väldigt väldigt nyfiken person. Nyfikenheten utvecklar människan anser jag. Nu är jag lite trött på att skriva på den här bloggen men jag ska stå ut till mars för då firar jag ett år. Eller så kommer jag igen starkare än nånsin med mina sunda och mina sjuka tankar...... så nu får ni alla läsare peppa mig och skriva vidare eller peppa mig till och lägga ner.

B t w så är jag fortfarande singel men fortfarande vid liv. Är relativt singelskadad men mår prima ändå. Vart är min drömprins egentligen? Lupp och förstoringsglas hjälper inte. Jag fick en kommentar av en kvinnlig arbetskamrat att den mannen måste matcha mig därför blir det svårt. Vare så du sa, eller????

tre positiva saker idag:

1) promme
2) Grey`s
3) det är ljusare

vem fan hällde sömnmedlet i morgonjuicen?

Hur i helskotta kan man vara så trött en hel jäkla dag? när klockan ringde imorse var jag på Sicilien med min dotter och hennes kompis. Det var sol och värme, vi traskade runt i hettan. Neherå, prick 6 väcktes jag av Shakira i o f s är det relativt trevligt (alltså hon var inte hemma hos mig :-). När jag vaknade tänkte jag bara kort och gott: VARFÖR, VARFÖR??? hade behövt lyftkran in i duschen, tog en lång dusch. Om jag vart piggare?? absolut inte. Iväg till jobbet och träffade alla mina pussgurkor (jobbarkompisar) när jag träffade dem vart jag ännu tröttare........... :-) :-) möte halva dagen, åt lunch och jag vart ännu tröttare. Pepsi max och godis inte ens de hjälpte!!! Då börjar jag faktiskt fundera om jag lider av något allvarligt. På eftermiddagen höll jag nästan på att somna framför datorn. Nu är jag en skapligt pigg kvinna. Men inte idag!!! nehe gott folk, dax att ta en resa till solen och en sak är säker: SNART SMÄLLER DET!!!!!

En sak är säker: visst ser det enormt skönt ut!!!
Tre positiva saker idag:

1) pepsi max och godis
2) ryggläge
3) ett nice telefonsamtal


en lång måndag


Tre positiva saker idag:

1) träffat Elliott och Nellie
2) min cykel är fit for fight
3) mozzarella

Tobbe - kung av Köping

tre positiva saker idag:

1) en annan del av Köping
2) siesta
3) besök av Sussie Q

Living @ föreningsgatan

image622

Här är tjejerna lugna och sansade men det är bara början.....

image623

vår egna lilla bibliotikarie

image625

jag och Sussie flinar upp oss

image626

de svänger fort vill jag lova om man tänker på den översta bilden

image627

jag och min doakör :-)

image628

förmodligen kör hon Bleeding Love

image629

linlus?? jag??? hehe du skämtar

image630

Maria behöver inte sminka sig, hon är så snygg ändå

image631

jag tog henne på orden, hon sjöng väl något om "upp och hoppa", jag gör alltid som jag blir tillsagd

Tre positiva saker idag:

1) rätt låtar till final
2) trevlig kväll med grannarna
3) sovmorgon

Vad är fakta och vad är skitsnack?

Det är så skönt med fredagar. Jag sprang hem som en ivrig iller! ÄNTLIGEN, ryggläge i soffan. Underbart skönt! Let`s dance är ett trevligt inslag, jag menar finns det nå bättre och titta på människor som dansar. Vissa är så jäkla duktiga så man blir förbannad. De har inga leder i kroppen. Nåväl några starka drinkar och man är världsmästare, det är så vi funkar. Visst är det härligt, alkohol förstärker!!! Det finns så många härliga danser. nu är inte jag någon älskare av gammeldans. Jag gillar mer rytmiska danser där det svänger rejält och det ska det göra på lördag!

En rolig sak som jag fick höra idag av en kvinna som har passerat 50: hon sa att hon dricker YES varje morgon för det löser upp fett.... haha sån humor, I LIKE

Tre positiva saker idag:

1) boobisarna är friska den här gången med
2) C & D
3) Let`s dance


Det är alltid lätt att råda andra :-)

jag är "lite" sjuk (fysiskt) därav de korta inläggen....

Tre positiva saker idag:

1) skållhett bad
2) hostmedicin
3) Ipren


Vaddå vila?

Tre positiva saker idag:

1) c-vitamin
2) strårom
3) ipren

Inte längre blondin

Det är dax för en förändring. Jag menar inte hudtransplantationer, botox och fettsugning även om det skulle behövas lite här och där MEN (som Tony Erving säger) jag är frisk och glad än då. Nåväl, frisk vette fasen, jag är sjuk varannan dag, i måndags mådde jag bra, i dag har jag känt mig febrig. Det får bli lite varannan dag med hälsan, bara jag är frisk till lördag! Glad är jag i alla fall. Tänk vad livet blir roligare med härliga skratt och humor. Livet är alldeles för allvarlig för vissa. Nåväl det är inte det jag tänkte skriva om utan jag har sagt farväl till Blondie ett tag framöver. Herregud jag vill inte se likadan ut hela livet. Nu är det över ett år sen jag la in brunt. Idag var det dax för en förändring, bruna slingor i hela håret. Har naturligvis inte vant mig än men va fan "Rom byggdes inte på en dag" . Förändringar är bra, i like!

Tre positiva saker idag:

1) färgat håret
2) sovit skönhetssömn
3) trevligt samtal med Andrea

Stackars män :-)

tänk att vissa män lever kvar i stenåldern. Ju mer ointresserad vi tjejer visar oss desto större blir intresset!! Synd för vissa män att det inte har hängt med i utvecklingen, det är faktiskt 2008. Män hänger med i så mycket annat när det gäller utvecklingen men inte när det gäller tjejer. Tänk att män behöver jaga för att bli bekräftade, stackars stackars män. Nu är det så att det har skett en liten förändring i vårt utvecklande samhälle. Tjejer/kvinnor kan även de ta initiativ när det gäller och flörta. Jag säger det igen KVINNOR KAN. De tar för sig och har hängt med i den fantastiska utvecklingen som har skett i världen. Snacka om att kvinnor tar till sig. Hur ska då de stackars männen hänga med i utvecklingen? hmmmm, en svår nöt att knäcka med tanke på att stenåldern inträffade för ca 
2 600 000 år sedan
och män inte har kommit längre i utvecklingen! Om jag är orättvis?? hehehe, jag tycker män ska ta till sig att kvinnor kan ta initiativ och inte bli rädda. Det är inte så att vi beställer bröllopsklänning och ring om vi hör av oss via mail eller sms. Till dessa män säger jag bara: Tagga ner!!! Jag tycker det är fullkomligt fantastiskt att kvinnor tar för sig....

tre positiva saker idag:

1) shoppingtur med min underbara dotter
2) klirr i kassan
3) mozzarella

ingen vet det jag vet en hemlighet.....

Visst är det härligt med hemlisar? Jag blir som en barnunge när man får höra en hemlis eller berätta en hemlis för någon nära kompis. Förtroendet mellan vänner är så unikt och värdefullt. Jag vet att det jag berättar stannar hos mina vänner och de mina vänner berättar stannar hos mig. För mina vänner vill jag inte byta bort för något i världen... jo kanske för George Clooney hahahaha... tror ni alla känner igen er när ni får höra en hemlis så ni nästan tappar hakan? haha vad roligt det är!!

Kolla här, den finns redan o lyssna på:

http://www.youtube.com/watch?v=hoVjxY_J7os

Tre positiva saker idag:

1) gymmat
2) sovit middag
3) berättat hemlisar och fått höra hemlisar

En dag full med schlagers - vad vare jag sa :-)

image620

jag och min bästa vän Lena är på väg in till genrepet av Melodifestivalen,
(vi har känt varandra sen 1973, uj uj uj, de är många år de, vår vänskap består i vått och torrt!)

vilken stämning det var trots att det bara va ett genrep, hela Rocklunda gungade verkligen. Åtta bidrag och min klara favorit var Bröderna Rongedal, vilken låt :-) påminner lite om Scissor Sister när det framför låten. De fick rungande applåder. Carola är Carola men sin otroliga röst men låten tycker jag inte var någon speciell hit. Ola tillhörde oxå mina favoriter. Sanna har aldrig tillhört mina favoriter, hon har bra röst men inte min stil alls. Sen kan man undra över vissa låtar "kebabpizza slivovitcha"???? nåväl, jag kommer förmodligen sjunga på den inom en snar framtid. Sen där där "Razborka"????? hmmmmm... vad säger ni vänner? ska vi ställa upp nästa år, tror fanimej vi kommer få några poäng. Jag är i alla fall helt såld på Bröderna Rongedal!!!

that`s all for today
med vänlig hälsning :-)
Lotta K


image621

mörkt vart kortet men jag var där :-)

Tre positiva saker idag:
1) en härlig dag med massa schlagers
2) Bröderna Rongedal till final
3) massa barn i närheten
Frustrerad? inte jag i alla fall...

Frustration är inge vidare när det drabbar oss människor. Hur hanterar man frustrationen då? Om det gäller känslor är det svårt.. För känslor bubblar upp när man minst anar. Det kan vara känslor som man vill förtränga
p g a omständigheter, den ena partern är gift eller vice versa (jag vill men jag får inte). Det kan oxå vara att man absolut inte hade tänkt sig det här och vips så har man fått känslor för någon. En frusterad människa blir ofta ostabil och lite lynnig, ena dagen kan det vara uppåt värre och nästa dag är det tvärtom. Personen ifråga säger saker så man agerar som en fågelholk med vidöppen mun och fattar nada. Jag förespråkar att man ska ha kontakt med sina känslor så slipper man frustration. Ibland måste man faktiskt ta in att så här är fallet även om det tar tid att acceptera. Ska det verkligen behöva vara så att vissa människor behöver en on- och off-knapp? jag upplever att många har en sån knapp, fast off-knappen är ändå ett osäkert kort. Framförallt när det gäller känslor. 

Men alla mål kan tyävrr inte nås på en gång,  "men Rom byggdes inte på en dag"


Frustration är en psykologisk term som avser den besvikelse som någon känner när vägen till ett eftersträvat mål hindras.

Exempel: Hon springer medeldistans och har tränat mycket och länge för att nå framgång. Säsongen går emellertid dåligt. Hon blir inte uttagen till VM som har varit ett av hennes stora mål. Det blir meningslöst att fortsätta träna och hon funderar på att lägga av.

Man tar in ordet frustration när man strävar efter ett mål för att nå behovstillfredställelse. När vi väl inte når detta pågrund av hindret. Det man då känner, irritation, missmod, ilska eller liknande kan då kallas frustration.

Man skulle kunna säga att frustration är ett psykiskt, negativ upplevelse för individen. Måttlig frustration är inte farligt men om det blir för mycket/starkt kan det leda till psykiska störningar och psykosomatiska sjukdomar.


(http://sv.wikipedia.org/wiki/Frustration)


Tre positiva saker idag:

1) en fredag med min underbara dotter
2) softat i soffan
3) min nya klänning


PUSS på Alla Hjärtans Dag!

image614

en härlig tårta som Anna har bakat, tur att vi har en Bagar-Berta på jobbet :-)
ser fram emot flera tårtor

image615

Här bläddras det i VLT

image616

Ingvar o Said tar en tidig morgonfika

image617

det är HON som har bakat :-)

image618

här är han SKRÄCKEN FRÅN KÖPING

image619

sen äre jag rå... som härmar tuppen (?) genom att stå på ett ben

härligt att Västerås lever upp med tanke på melodifestivalen på lördag. Himla trevligt och spatsera runt på lunchen och sjunga schlager för fulla muggar. I stort sett varenda hörn spelas det schlagers. Självklart finns det vissa schlagerdängor man aldrig glömmer och vissa avskyr jag som pesten. Visst håller ABBA än, deras musik är fortfarande hot stuff. Några andra låtar har de spelat sönder eller jag har hört dem till leda: Michaelangelo är jag såååå himla trött på. Jag nynnar fortfarande på förra årets bästa låt: Who`s gonna love you, who´s gonna take my place and stand by your side.... COME CLOSER CARA CARA MIA ......

tre positiva saker idag:

1) alla hjärtans kort från min älskade unge
2) alla hälsningar från andra
3) sjungit på stantänk om...

tre positiva saker idag:

1) Grey´s anatomy
2) snart smäller e....
3) röjt


Trofé eller Toffifee?

Tre positiva saker idag:

1) gymmat
2) påslag
3) gjort massa matlådor


Nu är det torka

i skrivandet!!! men jag kommer tillbaka

Tre positiva saker idag:

1) fixat naglar
2) hälsat på småttingarna @ mdh
3) softatDet gäller att stå upp för sina handlingar!

Tre positiva saker idag:

1) promme med Ylva o Lotta P
2) softarsöndag med Maria
3) pepsi max

gör det, gör det, gör det ropar djävulen, jag täcker upp, vet du kan :-)

image606

man tager vad man haver sa Kajsa Varg
har man ingen mikrofon så får man sjunga i plattången....

image607

inte fasen dansar jag till Christer Sjögrens nya låt....ooooooooo

image608

har för mig att hon till vänster heter Lotta

image609

Ylva är en galen kvinna, hon passar bra in i övriga gänget

image610

jorå en del sjuka tankar passerar här med....

image611

Ylva och Lotta

image612

visst är livet fantastiskt!!!!!!

image613

jaha då vare fullt ös medvetslös igen

tre positiva saker idag:

1) gymmat
2) middag med tjejerna
3) en annorlunda men mycket intressant kväll

den här gången var lyckan på min sida :-)

Tre positiva saker idag:

1) bra provresultat :-) :-) :-) 
2) chips & dip
3) softat & myst

Barn är livet

image602

snart dax för pannkaksfest

image603

Elliott äter med hela kroppen. Han ropar Lotta Tokstolle hela tiden. Vafan menar ungen :-)

image604

Nellie tycker oxå att det är smarrigt värre

image605

jag och mina tre älsklingar!!

Tre positiva saker idag:

1) pannkaksfest
2) kramkalas
3) sömnVissa män kan man få och vissa inte

När man behöver skingra tankarna är det här ett bra sätt!!Inte så pjåkig!!!!ring, ring bara du slog en signal!!
här skulle jag inte komma på ordet kräsen!!definition en riktig manAto Boldon behöver inte skämmas för sitt utseende!
En riktig pudding!Guds gåva till kvinnan!tjaaa, skulle kunna offra mig :-)

Kolla in klippet här, från 3.15 - 5.40, jag säger bara GO LILL-BABS!!!
http://www.youtube.com/watch?v=sxhQeMpwmyc

Tre positiva saker idag:

1) presentkort från jobbet
2) Matstugan
3) träning på Natilus tillsammans med en badande dotter


Carpe diem

ta vara på bra ögonblick
ta vara på en ögonkast
ta vara på ett leende
ta vara på dina vänner
ta vara på
dina arbetskamrater
ta vara på en kram från ditt barn
ta vara på en middag med ditt barn

tre positiva saker idag:

1) min dotter
2) semla
3) god kvällsmat

Livet kan förändras från den ena sekunden till den andra

Min erfarenhet säger att det värsta som kan drabba en person är om ens barn blir sjuk. Jag vet för jag har varit med om det. Efter mycket dramatik, ambulansfärder, blodprover, kontakter med läkare, operationer, panikångest, oro, mardrömmar med mera, med mera. Så jag vet verkligen vad jag pratar om. Kärleken till ett barn är stark, går man igenom detta så stärks banden ännu mer. Barn är en gåva, den allra vackraste och underbaraste gåvan en människa kan få. Det där underbara leendet bara mitt barn kan ge mig. Den där kramen och pussen när hon tittar mig i ögonen och säger: Jag älskar dig mamma!!! På kvällarna när man fortfarande står i dörröppningen och tittar på henne och ser hur fridfullt hon sover. Dessa stunder är livskvalitet och det ger mig kraft. Jag tänker gå igenom eld och vatten för min dotter, jag tänker kämpa med näbbar och klor för henne. För hon är den bästa gåvan jag nånsin fått i mitt liv, det finns ingenting som slår den gåvan, nånsin. Till min älskade dotter säger jag varenda dag: JAG ÄLSKAR DIG!!! hon tycker att jag tjatar men jag säger det hellre en gång för mycket. För hon är mitt allt. Hon är nummer ett för mig för som jag älskar henne har jag aldrig älskat någon nånsin. Min älskade pappa kommer på plats nummer två.

Ta vara på era barn, var rädda om dem. Pussa, krama, skicka sms och tala om att ni älskar dem, varje dag!!!!! För vi är priviligerade.

Samtidigt kan jag tipsa om vilken terapi det är och skriva. Vem bryr sig om jag lämnar ut mig! Jag står för mina tankar, åsikter och värderingar. Valet är fritt hur vi lever våra liv. Jag har ett bra liv även om omständigheter och sjukdomar gör sig påminda titt som tätt. Vår hälsa är icke att förakta, den ska vi vara rädda om.  Vi kan påverka våran hälsa. Tänk om alla hade den förmånen?

Tre positiva saker idag:

1) MIN DOTTER
2) MIN DOTTER
3) MIN DOTTER


bra flickor kommer till himmelen, dåliga flickor kommer hur långt som helst!!

Tre positiva saker idag:

1) gymmat
2) fixat
3) myst

Hej mitt vinterland nu är du här!

Jag blir lika fascinerad varenda gång att det kan komma så mycket snö på en dag. Visst är det härligt med den vita snön. Synd att jag inte har en scooter som jag kan fara runt på det vore nice! Har man inte det ena får man ta det andra. Det blev buss :-) för att gratulera en utav mina absolut bästa vänner. Det känns om det är min familj. Alltid lika trevligt och träffa mina underbara vänner. Allt är äkta och vi skrattar alltid lika mycket. Åååå vad vänskap är dyrbar. Enchiladas och marängsviss, smarrigt värre. Tack mina underbara vänner för en härlig dag, det är guld  värt!

image598

Världens bästa Erik, fixade och donade i köket. Han är duktigt och laga mat. Jag vill i alla fall föreviga ögonblicket med en man i köket!!

image599

Viggo spanade på film medans vi tjattrade

image600

Födelsedagsbarnet får en puss av sin älskling

image601

Molly och Sara åt med god aptit!

Tre positiva saker idag:

1) en härlig dag med mina vänner
2) promme
3) sovmorgon


allt handlar inte om mig!

tack gode gud för det!!! Är en människa tjurig så tror jag självklart inte att det handlar om mig. För allt handlar inte om mig utan det kan faktiskt bero på andra orsakerf. Pratar människor i ett rum och jag går förbi så pratar de inte heller om mig. Tror man att allt fokuseras runt sig egna person är det dags att se över självkänslan. Det finns faktiskt viktigare saker här i livet än mig själv! (hur fan skriver man den här meningen då??? jaget eller jag?) hehe

Dubbla budskap är ett vanligt fenomen bland män. Att de bara orkar!! Jag tycker det skulle vara väldigt väldigt tröttsamt. Ointresse - Intresse - Ointresse - Intresse. Tack och  lov så är jag inte man. Nu gillar jag män men jag vill verkligen inte gifta mig med alla. Holy shit, jag är en kräsen dam! men dubbla budskap är oattraktivt och det gör verkligen att man tappar intresset. Det är väl bättre med "game over" :-)

Tre positiva saker idag:

1) äntligen fredag
2) mysigt i varsin soffa
3) rensat papper

RSS 2.0