Dräggmagnet nummer 1

Efter allt tentapluggande är det oerhört avkopplande med någon bok som jag inte behöver koppla till mina studier. Efter att ha läst Dave Pelzers alla böcker och då tänker jag speciellt på "Pojken som kallades det". Det är den värsta bok jag någonsin har läst. Jag tappade andan och det fullkomligt vände sig i magen på mig, jag var illamående. Tyvärr blir valet på böcker om människor som far illa. På bok rean köpte jag upp mig på några böcker. Igår föll valet på "När blodsbanden brister" en verklighetsskildring som har inträffat här i Sverige. Kvinnan möter en man, som visar sig ha alkoholproblem. När hon blir gravid visar han även ett aggressivt beteende i form av psykisk misshandel. De får en son tillsammans, de separerar m m. Tills kvinnan en dag får upp ögonen att hennes son blivit utsatt för incest. Det är en horribel bok, där hon hela tiden slåss med myndigheterna. Pappan har fortfarande umgängesrätt om en kontaktperson finns med. Pojken mår sämre och sämre. BUP, socialförvaltningen och poliser blir inblandade. Självklart när jag läser en sån här bok, knyter sig det i magen och jag kan inte andas. Det förekommer överallt det vet vi men varför denna enorma pappersexercis? Denna kvinnas kamp att lämna iväg sitt barn till pappan som utsätter sin son för incest. Samtidigt som hon är helt maktlös mot myndigheterna. Jag blir mållös när jag läser denna bok. Vad är det som händer i Sverige egentligen? Ska vi skydda brottslingarna?. Läs den här boken.

Starka kvinnor har tydligen vissa tendenser att dra till sig ostabila män. Mina vänner säger att jag är en dräggmagnet. De menar att det är bara drägg som dras till mig. De har konstaterat att det är underligt eftersom de anser att jag är ett kap. Jag kan inte skriva om alla drägg jag har stött på, tror inte bloggen räcker till det. Träffade Ante idag (en kursare) och berättade för honom att mina vänner ansåg de. Han sa att eftersom jag är så bra så vill dräggen att jag ska hjälpa dem. Tack för den fina kommentaren! Den tar jag till mig :-)

I dag har vi slitit som djur på Gina Tricot, det var öppet 10-17. Eftersom våra kunder bara består av kvinnor så tänker jag ofta. HERREGUD tjejer ta bort lite smink!! Ni är vackra, stiliga och strålar. Ta bort hälften av allt smink. Ni behöver inte de. Unga tjejer, sträck på er,  ni duger så himla bra som ni är!

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) färska räkor
2) myskväll
3) påsk i sikte


Tom i bollen?

Jaha då är dessa två tentor gjorda. Dena ena tentan kändes bra, den andra vette fan MEN hoppet är det sista som överger människan. Paola och jag kilade ner på stan, vi var ganska tomma i huvet båda två. Åt en lätt lunch på Waynes, hennes kille dök upp men inte så länge, han skulle gå och permanenta sig NEJ MEN VAD SA JAG :-) han skulle klippa sig. Vi traskade runt ett tag tills det var dax att inta ryggläge (inte på stan) utan väl hemma i min sköna säng. Välbehövlig vila!!!! Jag är verkligen som ett spädbarn, sover massor och äter var fjärde timme. Sova är något som jag prioriterar högt. Jag sover mycket och ofta, det är där jag hämtar kraft. Fuskar sällan med sömnen!!

Idag är en bra dag för idag kommer min älskade unge. Efter att ha avslutat tulpanförsäljningen är hon min en hel vecka. Det är påsklov nästa vecka, då blir det till att aktivera mor och dotter. Barn ger energi och det behöver jag nu efter allt pluggande. Samtidigt som solen skiner på oss.

Det kommer flera inlägg, men idag är jag totalt tom i bollen.... jag behöver sömn, det är till att jobba imorgon!

Hasta la vista, babes!
I´ll be back :-)

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) tentorna avklarade
2) min älskade unge anländer
3) en skön och mysig fredagskväll

Plugga, plugga och plugga

Japp det har hela min dag bestått av... som ni förstår så har jag inte tid och skriva något idag.
Håll tummarna imorgon 8.30

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) förkovrat mig ytterligare
2) sol
3) en skön promenad

1 000 besökare på min blogg :-)

tack alla som har kikat på min blogg. Jag startade den 9:e mars och idag 29 mars fick jag min 1 000:e besökare. Thank you very very much!!


Kajvinismen - med betoning på ett icke-realistiskt tankesätt

Jag hade sugit på karamellen rätt länge tills jag en vacker dag i min kära Mälardalens högskola började ge uttryck för en teori som kommer bli bland de största någonsin. Lotta P, Andrea och jag diskuterade killar. Killar som både vill ha kakan och äta upp den, killar som hela tiden ger dubbla budskap, killar som hör av sig lite då och då för de inte vill släppa taget helt ifall de ångrar sig, fega killar som inte vågar säga som de är (de jag nämnt tidigare, som verkar tro att vi tar sikte på skatteskrapan om de säger att det inte finns något intresse), upptagna killar som vill ha spänning i livet för att de har ett slentrianmässigt förhållande och är för fega att lämna det och rädda killar som är skräckslagna för starka tjejer/kvinnor.

HUR SOM HELST.....

Kajvinismens första grundpelare är: ett NEJ från en kille betyder alltid ett JA. Nej existerar inte i Kajvinismen
Andra grundpelaren: vill inte killen träffa dig, TVINGA honom (de flesta utav oss är ostraffade tidigare och att tvinga killen kan inte ge så långt straff, vi är ute inom ett halvår). Det kommer i alla fall bli ett av hans livs lyckligaste ögonblick eller förhållande
Tredje grundpelaren: gör killen ett tecken åt dig t ex lägger handen för pannan, tar sig för näsan, tittar bort betyder det självklart att han är intresserad. Killarna är alltid intresserade
Fjärde grundpelaren: svarar han inte på sms/mail/telefon ligger han säkert på sjukhus halvt medvetslös och härjar runt som en galning för att få kontakt med dig
Femte grundpelaren: se till att förhållandet blir på dina villkor, något annat ska du inte tolerera.


image26
Visa vart skåpet skall stå :-)

image27
Oooooops!

Förhållanden kan diskuteras i oändlighet men i det stora hela kan vi inte leva utan varandra. Killar är killar och tjejer är tjejer. Men vi kvinnor måste agera, fan vi lever inte på stenåldern. Tre dagarsregeln är kass... herregud systrar ta plats och höj ert eget värde. Vi ska ta för oss och visa att vi intresserade. Kan killar ge dubbla budskap kan självklart vi också de. Realist???? hehehehehe.....

ps    denna teori motsäger sig helt om jag läser boken "dumpa honom"  men vafan, Kajvinismen ligger på tryckning, det blir i o f s knappt två A4 sidor...men Rom byggdes inte på en dag   ds

Flera grundpelare önskas. Kör hårt tjejer!!! PUSSILUSS

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) sol
2) studerat flitigt
3) Grey´s anatomy

Det är fan inte lätt att vara kvinna alla gånger!

Tyvärr har jag oturen att lida av PMS, som drabbar 75 % av alla kvinnor. På morgonen när jag vaknar känner jag för att döda någon. Det går inte att styra över hormonerna hur gärna man än vill. Inte nog med det, jag är svullen i magen så folk som inte har träffat mig på länge kan lätt tro att jag är gravid i femte månaden. Det går inte och knäppa jeansen, för att inte tala om hur brösten ömmar. Tror folk sen att man kan sitta och vara glad? Med byxorna halvt uppknäppta bland folk? Vissa kvinnor har det lindrigare men vi som är drabbade har ett helvete. Det är väldigt lätt att göra sig osams med folk på grund av PMS:et. Till de stackars männen som har de jobbigt när de är förkylda, tänk om män skulle ha PMS? Då skulle sjukhusen vara överfyllda, sjukskrivningar m m. Männen kommer som vanligt lindrigt undan. Vi kvinnor har mens från ca 13 års ålder och jag vette fan hur länge det ska hålla på, ger mig fan på att jag kommer att ha det tills jag är 90 år.

Länk till PMS:
http://www.rfsu.se/har_du_mens_eller_.asp

Besvär före mens: "När man har PMS, premenstruella spänningar, är det vanligt med ömmande bröst, huvudvärk eller att man känner sig svullen i kroppen. Man kan även känna förändringar i humöret, många blir nedstämda eller lättirriterade. PMS är vanligt, ungefär hälften av alla kvinnor drabbas. Många vill få hjälp och behandling för besvären. Dessa besvär försvinner i allmänhet när mensblödningen sätter igång, men det händer att besvären överlappar varandra. När blödningen har börjat är det vanligt att man förutom menssmärtor även mår illa, får yrsel eller svimningskänsla och känner sig kallsvettig.

Berätta för omgivningen: "Eftersom PMS kommer regelbundet kan man lära sig planera och förbereda omgivningen på när det är dags för en period med skiftande humör. Om familj, vänner och arbetskamrater vet vad som är orsaken kan de lättare förstå och ge stöd. Det kan också vara skönt att påminna sig själv om att de plötsliga humörsvängningarna beror på PMS och att de snart går över. För att vara bättre förberedd kan man till exempel skriva in de aktuella dagarna i en kalender".

MENSKARENS???? "Hösten 2004 uttalade sig dock den då tillträdande jämställdhetsministern Jens Orback i frågan. Enligt en undersökning från Temo upplevde var tredje svensk kvinna mellan 20 och 35 år att menstruationen påverkade deras arbete eller studier. För 11 procent av de tillfrågade var smärtorna så svåra att de tvingats stanna hemma från jobbet. Något som innebar att de, förutom de fysiska smärtorna, även drabbades av förlorad inkomst. Detta vände sig Orback emot:

? Är man sjuk måste man sjukanmäla sig och då drabbas man av en karensdag, men det borde man se över, sa han till Expressen (2004-11-01).

Förslaget som diskuterades var att inte drabbas av en karensdag ifall man var inkapabel att jobba på grund av mensbesvär.

Forskningen om att hitta lindring eller botemedel mot dessa besvär har inte heller kommit långt.

? Den här typen av forskning är väldigt lågprioriterad och nästan omöjlig att få pengar till. Det behöver verkligen skapas en opinion för att dessa frågor ska få tillräcklig uppmärksamhet, sa Britt-Marie Landgren, professor i gynekologi vid Karolinska universitetssjukhuset, till Expressen (2004-11-02). Men sedan dess har det varit tyst i frågan om menskarens.


Alla vi tjejer har någon gång fått höra: har du mens eller? om man visar sig vara irriterad, arg eller visat starka känslor. En vanlig myt är att det måste finnas något förklarbart skäl när kvinnor är utagerande eller visar känslor, medan det ofta uppfattas som en styrka hos män ifall de ryter ifrån. Det går tillbaka till Freud och hans idé om den hysteriska kvinnan, hysterikan, som måste botas. 

Eftersom det inte är en speciellt smickrande tanke att inte själv kunna styra över sin egen personlighet, utan att se sig som slav under hormonerna, blir man oftast ännu mer förbannad av att få ett ?har du mens eller?? slängt i ansiktet. Det trivialiserar och förlöjligar det man säger. Ett effektivt sätt att förminska en person.

Men jag hade i alla fall tur med vädret :-)


Tre postitiva ting som har hänt idag:
1) det går snart över
2) solsken över hela min stad
3) det tar sig sa mordbrännaren


Jag kan inte bli annat än lycklig

Tänk vad vädret påverkar oss svenskar. Självklart tog jag en långpromenad i vårsolen. Sorterade tentapluggandet litegrann och njöt av vårsolen. Alla människor börjar titta fram, grannarna tittar ut, barnen är ute och leker. Min gård kryllar av små goa ungar. Barn är det underbaraste som finns. Det är en skänk från ovan. För min del blev det bara ett barn men jag är ENORMT glad för min underbara unge. Kärleken till ett barn är så stark så det nästan gör ont i hjärtat.  Jag vakar som en hök över Molly, kontrollbehov tror jag det heter. Samtidigt måste jag släppa taget, för hon frigör sig mer och mer. Hon fyller 12 i maj och börjar bli en ung dam. Hon börjar redan bli självständig, verbal och trygg. Molly har alltid pratat mycket, tror det är släktdrag :-). Var och träffade henne en sväng idag. Hon är så glad över sin lillebror. Tänk att de är rätt lika fast kidsen har olika mammor!

Annars har det varit en seg måndag, usch å fy! Vi satt och pluggade i bibblan, det är tentatider nu. Kul att Juan dök upp. Men vafan Tommy, jag har knappt tid och flukta nu inför de två kommande tentorna på fredag....... Kilade till Cissi en sväng, har haft av en nagel. Det fixade hon på ett kick. Potatisgratäng och köttfärs till middag. Sen får vi se vad kvällen har i sitt sköte!


image22
Nyinköpta solglasögon!!!

image23
Molly och hennes lillebror Felix


Tackar tackar mamma Marianne för att du bloggar. Kul att du tycker min blogg är roligare än en bok :-)


Ciao ciao!!!

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) vårkänslor
2) Molly och Felix
3) långpromenad

Är huvudet dumt får kroppen lida

Det var inget HALLLUJA MOMENT och vakna upp naken i buskarna i morse...... hahahaha, skoja bara! Ipren är en fiffig tablett som hjälper till mot bakfylla. Vin och sprit är ingen bra blandning men ibland går man ut stenhårt och skiter i konsekvenserna. Kan vara för att Agneta följde med ut igår. Tänkte att vi två skulle höja medelåldern på "la luna azul". Vi måste gå ut oftare, sweetheart, men inte dricka lika mycket! Lite ledsen blev jag när jag inte fick höra Cara Mia i schlagerbaren.... tårarna rann för mina kinder. Nu börjar Nettan och Paola och tralla på den. Den är grym *asg*. Småttingarna tycker jag är en mycket sjuk människa, undrar vad de syftar på???????????????

Söndag är en bra dag för shopping, knappt en kotte i hela stan. Jag passade på att besöka Twilfit, fick experthjälp , det var bara jag i hela butiken. Bikini är ingen lätt grej att hitta. Det gäller att slå till medans det finns storlekar kvar. Efter att ha provat åtta stycken hittade jag äntligen en, den satt som ett smäck.... Fan killar kan bara dra på sig ett par badshorts och se lyckliga ut på sommaren medans vi ska ha den där förbannade överdelen på oss. Den ska sitta jävligt bra oxå. Men jag köpte bikinin efter ett noga övervägande om jag skulle ha våtdräkt i sommar i stället. Men vafan jag kan ligga i vassen, det gjorde Moses. För lägger jag mig på beachen så kommer väl Greenpeace med helikopter och hämtar mig, för valar ska vara i Östersjön och inte på Framnäs, Skultuna eller Lögis. GUD vad jag längtar till sommaren. Snart är den här. Jag som är en soldyrkare i allra högsta grad. Tar nog en vecka med min älskade unge någonstans medans hon fortfarande vill åka med sin mamma. Nu måste jag kolla om det finns några restresor.

Puss och GUD vare med er! HALLELUJA

image21
Karpathos förra sommaren

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) hittat bikini
2) ipren
3) en ljus kväll


Hörde jag skål, eller?

Jamen visst är det najs och få trevliga telefonsamtal! Idag ringde Jörgen och han var helt övertygad om att ikväll är kvällen då jag kommer träffa min drömprins!! Det ska Jörgen ha en stor eloge för att han tror det. Nåväl jag höll naturligtvis inte med honom. Herregud, det finns väl inget intressant i den här stan. Alla intressanta män är upptagna.

Ilade iväg ner på stan och köpte mig ett par fina gröna skor, Vagabond hos Nelli på Ryns.  Sen intill bastun på Gina Tricot. Varmt som fan och MASSOR av folk förstås. Kul att Lena Forsberg dök upp. Hon har varit ett halvår i Brasilien och bor numera i Turkiet. Lika glad som vanligt!

Iväg och firade Måns på hans 25-årsdag, tacos är alltid rätt. Jävlar vilket gott vin Sjävklart kunde vi höra SKÅL under kvällen, tror fan vi skålade var femte minut  hehehe. Tack för en trevlig kväll Måns!


image18
Födelsedagsbarnet och hans egna lilla bambinalle :-)

image19
sen dök Jörgen upp på Bill o Bob

image20
Mötte upp tjejerna på torget, sen vidare till den blåa månen

Sen avslutades kvällen på BMB. Varför blev jag inte bjuden på VSK bandyfest undrar jag :-). Hade ett långt samtal med B ..... ÄNTLIGEN ..... det var utredning på hög nivå. Bra där!!

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) Måns 25-års fest
2) utredning med B :-)
3) mina nya äppelgröna skor

Att åldras med värdighet - hur ska det gå till?

Uj, uj, uj kändes som ett tåg hade kört över mig imorse. Jag som alltid är så morgonpigg men idag var det segare än segast! Hur som helst så kilade jag iväg till skolan. Idag var jag först i hela bibblan, det har nog aldrig hänt. Sen kom resten av småttingarna. Vi pluggade som fan i några timmar. Vi avslutade med en lunch på Max där vi smaskade i oss!

image15
Två av småttingarna: Den ena är Tommy och den andra Frida. Gissa vem som är vem?

image16
Multiple regression, f-värde, variansanalys och en massa annat skit ska vi lära oss

image17
Jag tog med mig småttingarna till Max MEN jag gillar mina småttingar, så det så :-)

Ålder är ett intressant ämne och diskutera och det kommer jag att åkerkomma till flera, flera gånger. Sprang på Boomerangflickorna på Gina Tricot! Ooops otrohet mot Boomerang? hehe.......Snälla och väluppfostrade flickor som säger till mig att jag ser fräsch ut. Hur ska man åldras med värdighet egentligen? Jag ÄLSKAR kläder men försöker verkligen att inte klä mig som en 20-åring. Det gäller att hitta en egen stil och verkligen trivas med den. Men när är man för gammal för att ha vissa kläder? Vem avgör det egentligen? Är det samhället? Dissar unga äldre, eller äldre äldre? Jag strävar efter att vara min egen stilikon för att få en matchande garderob. Men gudarna ska veta att jag är petig med färger *ruskar på huvet*. Välklädda män och kvinnor är oerhört stiligt! Alla verkar inte ha fått den gåvan att matcha (men förlåt GUD). Men det finns ändå gränser när man är i min ålder det tycker i alla fall jag. Sen är det så, tror ingen tycker det är roligt och åldras! Rynkorna kommer mer och mer, kroppen blir slappare, ska jag då stå och le i spegeln? Jo tjena..........

OJ OJ, fick lov och ta en paus. Cara Mia på tv med Måns Zelmerlöv. I LIKE HIM!!!!!!!

och du Måns angående imorgon: HÖRDE JAG SKÅL, ELLER?

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) fredagsmys ;-)
2) lunch på Max med småttingarna
3) Måns Zelmerlöv på TVStående ovationer i Västeråshallen!!

Varje dag är den andra lik. Plugga, plugga, plugga. Tommy, Paola och jag nötte med den kvantitativa delen. Lite fusk är det för Tommy behöver bara kolla igenom det en gång sen kan han det. Det gäller inte för mig!! Jag får nöta utav helvete. Men vafan gör man? Kan inte både vara snygg och smart :-)

Var hos Cissi på Kalufsen och gjorde naglar, , hennes mage är stor nu. Det är min med men jag är inte gravid, eller är jag de? Neee klart jag inte är.
image14

Sen var det till att stressa hem, svira om och bättra på sminket. Var och hämtade mamma, hon skulle gå med någon väninna. Jag packade ner allt, biljetten m m. När jag kommer till Västeråshallen är biljetten borta!!!!!!!!!! (nu ska ni inte mobba mig i skolan och säga att jag ska leta i expeditions låda för Lottas borttappade saker)". Den är helt pustväck, totalt borta. Någon måste ha trollat bort den. Letade en sista gång i bilen, spårlöst försvunnen. Först vart jag arg i 5 min sen tänkte jag: hmmmm hur ska jag lösa det här? Klart jag löste det, kilade iväg till luckan och tänk så konstigt: Jag kände hon som satt där..... VILKEN SKRÄLL :-). Jag fick knata in och möta upp Lena och Annelie. Lena är en av mina ABSOLUT bästa vänner, vi har känt varandra sen vi var 13 år. Tänker inte berätta hur många år det är..... I o f s har Lena både den ena och den andra meriten. Hon har spelat mandolin och varit med i Frälsningsarmén TROTS det är hon min bästa vän :-). När jag ska gå och sätta mig. Gissa vem som sitter bredvid mig? Jo min egen lilla Frida Karlsson från skolan. Får hon ta kompledigt nu Tommy och Paola? När hon tvingas umgås med mig på sin fritid? Vi tar diskussionen imorgon i bibblan.

Sen kom han BJÖRN SKIFS i egen hög person. Han känns så ödmjuk och jordnära. En mångsidig artist som bjöd på en spektakulär show med massa gamla hits förstås. Humor har han och självironi det gillar jag. Han får fyra getingar av mig. Showen avslutades med stående ovationer i en proppfull Västeråshall. Michalangelo var hans extranummer och den var het som fan. Men gillade när han sjöng lite Dr Hook och 
Creedence Clearwater Revival. Nostaligi!

Björn Skifs kände inte igen mig, KONSTIGT!! När jag jobbade på Stadium så kom han inom som kund. Jag kilade fram till honom och frågade om han sökte något speciellt. Då log han mot mig som bara Björn Skifs kan och sa: Du är den fjärde som frågar, men visst jag söker en sjal! Oooooo i like it! Han skrev en autograf som jag skulle sätta upp i personalrummet, det gjorde jag aldrig, jag tog hem den.

Nu är jag tröttare än nånsin. Sov gott alla sötnosar PUSSILUSS!

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) Björn Skifs
2) nagelvård
3) vänskap


Tjejer som dissar tjejer!

Uppe med tuppen, kilade raskt iväg till skolan för att möta upp Paola. Tommy slöt upp lite senare. Vi nöter och nöter. Ibland känns det hopplöst och ibland flyter det på. Det är tentatider nu, hela second floor är upptaget. Det gäller och vara i tid!! Paola och jag delade på en pizza som det inte va några större problem att klämma. Alis, Tommy och jag får sitta och titta på kärleksparen Paola + Måns och Lotta P + Bodas. Puss, puss, puss hela tiden. Alis och jag insåg att det är töntigt och vara kär och att "själv är bäste dräng". Vi försökte i alla fall övertyga varann. Jag är varken avundsjuk eller bitter :-)-

Kilade iväg till studievägledaren och ett konstatnerade var ett faktum när c-uppsatsen är klar har jag en fil kand i psykologi. Jag SKA ha jobb till hösten men vill gärna komplettera med lite samtalsmetodik (alltså jag behöver inte hjälp med att prata).

Tog en tur till Therese, Erik, Viggo och Sara. Det var ett tag sen vi sågs. Therese och jag kunde prata ostört ett tag, vi hinner prata mycket på en timme. Viggo vart glad över våra härliga skratt men till slut höll han för öronen. Grabben är bara 10 månader! Fick i alla fall fem slängpussar.

I VLT imorse kunde man läsa av frilansaren Meryem Can om "tjejer som dissar tjejer". Ett bra inlägg som alla tjejer bör läsa och ta sig en funderare på. Det SKA INTE råda någon diskriminering bland tjejer men tyvärr gör det de. Missunnsamheten kommer ofta från andra tjejer. Varför vara avundsjuk på andra tjejer? De kommer alltid att finnas tjejer som är snyggare, smartare, läckrare, klokare, rikare, roligare m m än en själv. Ska jag lägga energi på att tjejer har det egenskaperna? Nej den energin spar jag till annat. Tjejer ska titta sig omkring och kunna ge en positiv kommentar till en annan tjej och mena det. Herregud det är väl inge farligt och säga till en annan tjej: GUD vad snygg du är. Vad duktig du är som fick VG på tentan! Samtidigt är det aldrig fel att tycka om att få andras bekräftelse men ska man få måste man ge. Finns det något bättre och ge bekräftelse och få ett varmt leende tillbaka?I artikeln tar hon även upp krogbesök. Vi tjejer vet vilken avundsjuka det råder på damtoaletten, att syna tjejer upp och ner, viska lite och ibland fälla en kommentar. Vi tjejer måste höja vårt eget värde. Det är bara att acceptera att vissa är vackrare än andra. Satsa hellre på ha en supertrevlig kväll! Så tycker vi alla ska höja vår självkänsla och tänka: "Jag är en värdefull människa, jag duger precis som jag är och jag är stolt över och tycker om att vara mig själv".


Tre positiva ting som har hänt idag:
1) studierna går framåt
2) träffa Therese och co
3) Grey´s anatomy

Till sist!
Skratta ofta. Skratta ger dig som mycket energi och styrka. Skrattet är en otroligt viktig och helande kraft som vi inte kan får för mycket av!


Rosetter, puffärmar - nu fattas bara axelvaddarna :-)

Slog på datorn imorse och kollade inlämningsuppgiften.. YIPPI.... mina första 3 poäng på c-nivå. Jag är lycklig och lyckligare blev jag när "bambinallen" loggade in. We made it :-) En UNDERBAR start på dagen. Träffade upp Tommy och Paola. Vi frågar oss hela tiden, vart finns motivationen? men som tur är verkar alla mdhare känna likadant. Fy f-n för kvantitativa delen!! Lurre i Rosen, alltså maten börjar bli sämre, den smakar knappt något. Nåväl efter lite pajkastning om det ena och det andra.....:-) så pluggade vi en liten stund. Avslutade med en fika på kåren med småttingarna.

Tog en repa på stan, det är fest på lördag med massa sjuka människor!! Behöver ha något nytt i klädväg. Kilade förbi Boomerang och pratade med Karro sen var det en kille där, "tror" han jobbar på någon krog men är inte säker :-) Kläder är ett stort intresse för både Karro och mig. Nu har inte vi "riktigt" samma storlek hon och jag. Sen är jag inte söt, har aldrig varit och kommer aldrig att bli det heller. Hon passar i puffärmar och rosetter men jag?? jag skulle se ut som en gräddbakelse. Jag kan sträcka mig till puffärmar men ALDRIG en rosett på min kropp förutom på underkläderna. Kommer axelvaddarna tillbaka då är jag på!! Efter en runda på stan konstaterade jag att det är rosetter, puffärmar, omlottoppar och omlottklänningar. Det ser ganska lika ut i varenda affär. Klänningen jag ville ha va slut och jag kör inte en Lena Ph och syr något.
  "ALLTING KLÄR EN SKÖNHET INGET MISSPRYDER EN FUL" är något uttryck, fattar i o f s inte vad det har med mig att göra :-) Jag erkänner självklart att jag har haft både axelvaddar och puffärm men knappast något med rosett. Bli inte avundsjuka på min frilla! Det var snyggt då, eller var det de? Korten är tagna i början på 90-talet!!!

Vid den tiden jobbade jag på Tekniska verken. Jag skulle iväg o klippa mig. Vaktmästaren stoppade mig och frågade vad jag skulle. Jag svarade att det var klippning på g. Då sa han allvarligt: VAD DU ÄN GÖR PERMANENTA DIG ALDRIG MER!   hepp!!

image12
Den här bjuder jag på, axelvaddar och permanentat hår!!!!

image13
Iklädd puffärmsklänning på en kryssning

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) hela gruppen klarade första inlämningen
2) en dag mindre i skolan
3) DH i kväll


Hon pryder väggarna i mitt sovrum

Molly hade studiedag och ville åka till mormor. Jag startade upp med att träffa Paola och Tommy på kåren. Ingen av oss är motiverade till att plugga nu. Tommy och jag vill komma igång med vår c-uppsats. Vi stack upp på second floor i bibblan. Tommy säger att jag sitter och fluktar på killar, GÖR JAG INTE ALLS :-) men ni vet de där med kvinnor, simultanförmåga. Plugga, skriva, spana, ringa det fixar jag samtidigt! Tog en lurre vid kåren. Idag var det många småttingar som slöt upp: Nettan, Alis, Måns, Paola, Tommy, Bodas, Lotta och så jag då men jag räknas inte som småtting. Alla tycker det är kul och slänga käft med mig, jag undrar varför :-) Bodas och Måns kom på någon idé att jag skulle öppna ett vandrarhem för yngre killar. Behöver jag säga att det skulle bli fullspäckat direkt *asg*. En jävla bra affärsidé i alla fall. Nåväl alla skrattade så de höll på att trilla av stolen.

I entrén på kåren hittade jag QX för mars månad. Måns Zelmerlöv utsedd till sexigast i Sverige och bland kvinnorna Jennifer Brown. När det gäller och göra en egen lista behöver jag vidga gluggarna och titta över hela världen. Min lista är 1) George Clooney och Patrik Dempsey (ååååå GUD tvinga mig inte och välja, *lägger handen för pannan*, 2) Michael Jordan, 3) Wesley Snipes, 4) Brad Pitt 5) Olof Mellberg. Av kvinnorna är det utan tvekan Marilyn Monroe. Hon tog hela världen med storm. Snygg, sexig och läcker. VILKEN KVINNA. Hennes skönhet blev hennes fall. Hela mitt sovrum pryds av henne på väggarna. Hon har verkligen DET.... om hon levde skulle hon väl förmodligen vara närmare 80. Tänk att vi aldrig fick veta!

"Tidigt på morgonen den 5 augusti 1962 avled Marilyn Monroe i sömnen efter en överdos av barbiturater. Hon avled i sitt hem på 12 305 Fifth Helena Drive i Los Angeles-stadsdelen Brentwood. Ingen vet riktigt säkert hur och varför dödsfallet skedde. Det finns teorier om mord knutet till familjen Kennedy, då John F. Kennedy precis hade avslutat en affär med Monroe. Vissa sådana teorier menar att exempelvis CIA eller FBI skulle ha "ordnat" Marilyns död för att undvika ett äventyrande av presidentämbetet. Marilyns död har gett upphov till omfattande mytbildning och spekulation. Under sitt utåt sett glamorösa liv var hon dock ofta olycklig och led av dåligt självförtroende. Vid tiden för sin död befann hon sig i en av sina depressionsperioder. Obducenten Thomas Noguchi menar att dödsfallet med största sannolikhet var självmord. Hon ligger begravd på Westwood Memorial Park i Los Angeles!

image6
The one and only!!!

image7                       image8
Ring, ring bara du slog en signal!!                             Detsamma gäller dig, lover boy!

Tre postiva ting som har hänt idag:
1) älskar folk som får mig att skratta
2) tredje tavlan med Marilyn
3) en bit pizza kvar i kylenVänner är en gudagåva!

Söndag morgon, segt!! Ville inte gå upp och när jag väl är uppe, då har det kommit snö :-( Visserligen är det bara att räkna med i mars! Ner till Gina och jobbade ett par timmar. Dammigt, dammigt, dammigt! Stora dammtussar under ställen och borden, jag och Miyoung agerade som städpatrull idag. Jag har aldrig i hela mitt liv varit med om en butik som säljer som Gina. Plocklistan upp, alla varor larmas därefter viks eller galgas dessa. Efter tre tre timmar var varorna på plats i butiken.

Städning!!! jag tänker anställa en städhjälp, för idag fick jag tokspel här hemma. Det känns som det enda jag gör när jag är ledig är städar, diskar, tvättar. Jag VILL I ALLA FALL ha en städhjälp så det så. Jag ska räkna ut hur många timmar per vecka jag ägner mig åt det. Tiden är så dyrbar nu för tiden. Molly städar inte så gärna, då jag blir jag arg som ett bi. Det gäller att styra barnen i tid innan det är för sent.

Nu fortsätter städningen: Oooooo, vad en liten gumma kan gno!!

Några skräpmail, men ett upplyftande mail av Tina i Falun. Tusen tack för nomineringen! Blir det en Oscar tro ?
Kolla länken nedan!


http://www.amelia.se/bildtavling/bilder/index.xml?id=1940&start=0&key-word


image4
Jag håller på och städar, samtidigt som jag gestikulerar!

image5
Varorna ska larmas!

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) nomineringen
2) Molly glimtade till med städningen
3) mina trevliga grannar börjar titta fram


Gästboken är öppen!

Till alla er som har skrivit hitills, TACK för era fina inlägg och komplimanger. Skriv så mycket ni orkar

I LIKE IT! 


S (hort) M (essage) S(ervice)

Jag fick vara lycklig i två dagar. Idag höll jag på att blåsa omkull, kändes som polarvindar men vad hjälper det? Hälla shopping var knökfullt som vanligt. Det blir lätt att alla åker dit på helgerna, inte så konstigt när de flesta är lediga då. Jag är en väldigt otålig människa som fullkomligt HATAR att stå i kö. När jag jobbar kan kön ringla ur affären det bekommer mig inte MEN att stå i kö. Det är att testa gränser!!!!! Jag blir irriterad och vill tränga mig före. Det är i o f s inte så normalt beteende men extroverta personer har samma tendenser. Mina vänner har förklarat vad vänta betyder, jag hajar förklaringen men jag tar den inte till mig :-) Förresten vet inte ni heller vad  vänta betyder HA HA HA HA. Tänk när Marianne och jag skulle på Shakira och stod i kö, vi var alldeles svarta i ögonen. Efter att löpt runt som en gazell på IKEA begav jag mig till kassan men där flöt det på TACK GODE GUD!! Det ser så himla konstigt ut om jag försöker köra över folk med min vagn.

SMS - är fint! När jag var ung fanns inte det. Vi skrev i sanden till varann och hoppades på att "någon" skulle se det. Då fick vi ringa upp varann när vi skulle dejta m m. Tänk så förskräckligt! Idag finns det väl knappast någon som inte har en mobiltelefon. När jag skickar ett sms så vill jag gärna ha svar. Har jag väntat en vecka så förstår jag att det inte kommer något svar. När det står en text med ett ? efter, då betyder det att det är en fråga :-) jag som är otålig blir galen när jag inte får ett svar. Jag är JÄTTEDUKTIG att svara på sms, har väldigt svårt och förstå folk som bara struntar i att svara, nonchalant tycker jag. Det är så himla bra med SMS för man kan skriva i stort sett vad som helst utan att behöva ha kontakt med personen och se den i ögonen. För att inte prata om killar! Killar, killar, killar!!! Att hålla dörren öppen är något många killar vill, ingen generalisering, men det upplever i alla fall jag. I stället för och skriva att NEJ vi ska inte ses nå mer så säger boysen varken BU eller BÄ. För säger jag inget har jag ingenting sagt!!! Men allvarligt, inte fan är jag på väg till skatteskrapan för att hoppa för att någon inte vill träffa mig! Å nej, så viktiga är inte killarna. Tips från mig är: "Tack, men nej tack". "Nej jag är inte intresserad"! kan det vara så farligt att skriva??? Jag tycker inte tjejer ska hänga upp sig på en kille, vidga vyerna tills han står där. Jag är singel och det kommer jag vara tills det känns 100 % rätt. Jag menar får George Clooney eller Patrik Dempsey träffa mig, så kommer det bli fight, må starkaste mannen vinna HALLELUJA!!! Innan jag träffar min drömprins är jag öppen för förslag ...... 

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) morgonsamtal med Eva från Frankrike
2) lunchsamtal med Tina från Falun
3) kvällssamtal med Agneta från Bäckby

Gamla meriter räknas inte, eller?

Plugga, plugga, plugga det består mitt liv av just nu. Idag hände det inte mycket i skolan, kanske för att vi inte var där så länge. Vi tog en fika på Global med trevliga människor! Våren innebär alltid att det är så tråkigt i garderoben. Samtidigt så är det kyligt i luften, det fick i alla fall Ata och jag känna av när vi väntade på Paola, Nettan, Anton och resten.......

Härligt med fredag, för idag kommer min underbara unge! Hon är ingen unge längre, hon är en ung dam. Fyller 12 i maj och är vacker som en dag. Hon kommer att få bo hemma tills hon är 25 och giftermål kommer aldrig ske för hennes skull :-). Alla barn älskar och titta på kort. Molly och jag kollade igenom mina urklippsböcker från min tid som aktiv. Tänk att kärringen har spelat basket på elitnivå? Jag spelade i  elitserien sen låg vi i toppen på division 1. Det var tider de :-) Vilka minnen!!!! Emausskolan ägde på den tiden. Inte så konstigt då vi hade Ann-Charlotte Hedlund som gympalärare, en utav Sveriges bästa basketspelerskor genom tiderna. Hon var grym och jag tappade snabbt räkningen på alla hennes landskamper.  När jag som 16-åring spelade Västmaninadfinal kunde följande läsas i VLT:

"Allsvensk spelare dominerade basketfinal! Hon var den enda allsvenska spelaren i Västmanniaden , hon har deltagit i och vunnit! fyra västmanniadfinaler och krönte nu sin karriär iden här tävlingen med att ta hem VLT:s prestationspris. Flickan i fråga är 16-åriga Charlotte Kajving, div 1 spelare i KFUM:s damlag och stöttepelare i Emaus flicklag. Charlotte var planens klart bästa spelare, bra i både anfall och försvar, en allroundspelare med bra skott - 22 poäng gjorde hon - och stark i returtagningen" Matchen slutade 41-34.

Vilken lycka, jag minns det som igår. Det var början på min karriär :-) Vidare till Carlforsska för att spela skol-DM. Vi hade hela första femman i skollaget. Vi fullkomligt krossade Rudbeckianska med 166-42. Poängfördelningen: Charlotte Kajving 48 p, Susanne Wedlund 28 p, Gunilla Stenlund 27 p, Ulla Niva 23 p och Anette Bergh 17 p. Vi tog oss vidare till skol-SM och föll på i slutsekunderna men ett skol-SM silver blev det. Därefter skedde en generationsväxling, vi åkte ur allsvenskan (numera elitserien) men den sejouren var inte lång. Elitseriekval! Vi skrällde i första matchen och slog f d svenska mästarna BK Söder med 60-52. Det var jag, Ulla Niva och Carina Centerskog som avgjorde matchen. Vi tog oss till elitserien genom att besegra Borlänge borta. Matchen gick i Lugnet i Falun och det var fullsatt. Har inga siffror därifrån men champagnen flödade i omklädningsrummet. Ett utav mitt allra mäktigaste minne från baskettiden. Tyvärr vart det bara en säsong i elitserien och i VLT kunde det läsas "Här vandrar KFUM-damerna ur allsvenskan" jag gick i spetsen utan skor och med ett hår som var plattare än nånsin.Vi gick in och dominerade i div 1 kommande säsong, kom till kval men vi fixade det inte.

Ytterligare ett generationsskifte skedde, det kom in spelare som Anna Molander, Janet Dahlström och Tine Wilnath. Anna var en ettrig jävel, löpte snabbare än en panter, Janet hade ett grymt skott och det hade även Tine.Vi hade många duster i derbyt mot Viksäng.... det var rena hatstämningen när vi skulle spela mot varann. Första matchen slog vi dom med 103-50 och vi ägde på damsidan ... den som skrattar bäst skrattar sist...Viksängs damlag utvecklades mer och mer och dom knappade in på oss, bit efter bit. Det var dax för derby 17 februari 1982. Dagen innan skadade jag mitt knä på träningen och i VLT stod att läsa "Lotta Kajving skadad, borta resten av säsongen". Den matchen slutade 48-47 till oss, Carina Centerskog avgjorde när det var fyra sekunder kvar. Jag satt på bänken och trodde jag skulle få hjärtinfarkt, jag var i extas. Tack och lov repade sig mitt knä ganska snabbt. Under tiden låg vi i toppen på division 1. Sen hände det värsta ""Tronskifte i dambasket?". Viksäng spöa oss med 86-65. ""Lotta Kajving kom heller ingenstans och stannade på förvånansvärt 8  låga poäng". Jag visade mig inte på stan på en vecka :-) Den andra matchen i derbyt fullkomligt utklassade Viksäng oss 47-84 i en fullsatt Idrottshall. Ulla Niva och jag gjorde en bra match, jag vart utfoulad, hände faktiskt sällan. Nästa säsong vände vi det igen och vann. Återigen gjorde Ulla och jag en bra match. Radio Västmanland ville ha intervju, men jag drog, Ulla fick ta det!! Sen var det dags att lägga av med basketen, då var jag runt 30 jag spelade i nästan 15 år. Vilken härlig underbar tid, alla resor, all spänning, täta matcher. Ni som snackar om att basket är en kärringsport, ni vet inte vad ni pratar om... en snabb sport, en konstsport enligt mig själv. Mitt ex tjatade och tjatade på att jag skulle fortsätta men det var dax att lägga av. Har fått många påringningar av Västerås basket om att bli coach eller styrelsen men det har inte blivit av.

Det jag ångrar under min karriär är: HÅLL I ER NU. Jag tackade NEJ till uttagningen av flickor A landslaget, det är ABSOLUT bland det största misstagen jag har gjort i hela mitt liv

och

Jag tackade NEJ till ett elitserieanbud från Malbas  (Malmö)

BEHÖVER JAG SÄGA ATT JAG ÅNGRAR DET???? MEN JAG ÄR INTE BITTER.............

Hörrni, skriv i gästboken när ni ändå kikar, anonymt eller lämna ut dig själv. Lämna gärna ut ngt riktigt riktigt smarrigt om er själva....

Nu kommer Molly efter tulpanförsäljningen, 6 buketter á 45 kr..... Det ska börjas i tid, pengarna går till klassresan. Nu är det köket som gäller!

image9
Derby i Viksängshallen!! (lite snea bilder, that´s life)

image10
Tjaaaaaaaa, det är inte lätt alla gånger!!!

image11

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) min älskade unge kommer
2) nostalgi och minnen
3) tacokväll

En bra dag!

Hoppade glatt upp från sängen, frulle m m. Tog den gula Nissan Micra och begav mig till R:s arbetsplats. Han är snäll han! Bytte däcken till mig, han fick en flaska rödvin och jag fick en puss rätt på munnen. Rätt bra byte :-) Iväg till skolan, träffade upp Tommy och Paola. Vår sammanställning flyter på bra, känns som vi är i fas för kvalitativa och kvantitativa tentan den 30 mars. Käkade med hela gänget i Rosenhill... det gäller och försvara sig mot småttingarna, de är rappa i käften men tänk att det är jag med. VILKEN SKRÄLL VA hehehehe.....!! Pluggade lite till sen blev det fika på kåren!!!! Iväg och lämnade däcken hos mamma. Hon har influensan men är på bättringsvägen. Jag håller på och samlar kraft till att åka hälsa på min älskade pappa. Tyvärr som ni alla vet har han drabbats av Alzheimer och det är en fruktansvärd anhörigsjukdom. Min pappa som har varit allt för mig, vi har alltid stått varandra nära. Jag har inte träffat honom på ett tag för jag blir så ledsen. Jag har en stor sorg i mitt hjärta och när jag träffar honom börjar tårarna alltid rinna. Det är horribelt och se honom bara sitta och tita rakt fram, hans blick är tom. Sist kände han i alla fall igen mig men det kommer snart en dag han inte gör det. Men men, den dagen den sorgen. Jag har accepterat hans sjukdom, men mitt hjärta svider!

Hem och åt mozzarella, förstås :-). Paola och jag hade beslutsångest om vi skulle kika lite på kåren, vi velade och velade. Till slut bestämde vi oss för att vara flitiga studenter och vila. I o f s dök det upp lite annat spännande som inte gör dagen sämre. Sen var det dags och krama kudden!!! Gud vilken skön säng jag har! Natti natti

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) däckbyte
2) en härlig fika
3) mozzarella

Fil kand i psykologi i sikte!

Nu har jag studerat sen 2004! Äntligen börjar jag se ett slut på studierna. Till sommaren är jag klar, därmed basta. Jag har knåpat ihop 118 högskolepoäng i dagsläget, varav 48 p i psykologi. Den här terminen läser jag psykologi C. Idag var det jag, Paola och Tommy som satt och slet med kommande tentor. Tommy är väldigt trött nu för tiden han sover mer än ett spädbarn. Sen skyller han på sin mobil hela tiden. Men vi vet att du gillar din mobil för du har bilder på hundar där, så försök inte!!! Det är den stackaren som får dras med mig när vi ska skriva vår c-uppsats i 10 hela veckor. Han ser mest fram emot att jag ska ta en veckas semester så han får vila ifrån mig, ELAKA UNGE!! Vår uppsats kommer att handla om tröst- och tvångsshopping. På b-uppsatsen skrev jag om detta ämne med en studiekamrat och Tommy har skrivit sin b-uppsats om samma ämne. Vi kör vidare på den uppsatsen. Kika på

www.kopberoende.se

den ligger under forskning

ett intressant ämne tycker jag. Det är så många som shoppar när humöret inte är på topp, shopping som belöning och tröst. Vem fan har inte använt alla orsaker som ursäkt?? 
Vi satt och pluggade men det var måttligt kul. Sen kilade jag och Tommy och tog en lurre med "turturduvorna", Bodas och Lotta... det var puss puss, hela tiden. Såg inte ett dugg mysigt ut och JAG ÄR INTE BITTER hehehe, Vi skrattade mycket när vår ironi börjar flöda. Sen dök nästa "turturduvor" upp, Paola och Måns. Där fick jag sitta med Tommy, han är mest orolig att jag ska klä av mig i Rosenhill. Det kände jag inte för idag, men vem vet, kanske imorgon? Kanhända, kanhända att dom ringer polisen då men som alla vet är jag ostraffad tidigare och jag är ute ganska snabbt!!!! Lunchen avslutades med att en riktig nice guy glimtade förbi! sen var det studier en liten liten stund.

Iväg till tandläkaren, "ganska mycket" fattigare nu, men vill man vara fin får man lida pin, det har min pappa sagt! Det är vår i luften och det brukar innebära att det ena ger det andra!!! En härlig årstid på g. Jag måste köpa nya utemöbler i helgen. Ikväll smäller det till klockan 21!!!

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) vår
2) Grey´s Anatomy
3) Eric Hansen som handledare på c-uppsatsen


Her hips don´t lie!

Igår åkte jag först tåg till Eskilstuna på föreläsning. Hem och svirade om, ner på Gina och hämtade Marianne. Sen var det dax för tåg till Stockholm. Naturligtvis besökte vi alla tre Gina butiker i city!. Vilka ytor!. Fin exponering, välstädat och bra matchat med färger. Gammal dekoratör som jag är så granskar jag fortfarande alla skyltfönster, matchningar i butiken m m. Fast det gäller i o f s alla skyltfönster inte bara Gina Tricot. Marianne som också är utbildad dekoratör, vi två hade långa diskussioner om Stockholms alla skyltfönster.

Mot Globen: jag trodde aldrig Shakira skulle börja uppträda. På biljetten stod det 19.30 men hon kom igång 21.00. Då var Marianne och jag lite småtjuriga. Sen kom hon "guds gåva till mannen". Hon är vacker som en dag, rytmen gör mig grön av avund sen kan hon spela massa instrument oxå. Fan fick hon allt och jag ingenting?? Usch vad orättvist det är :-) Det var ändå inge riktigt HALLELUJA MOMENT, Globen var visserligen fylld. Det tog sån tid mellan låtarna. Hon har en speciell röst men nja trodde hon skulle ha mera ös. I o f s blev det lite ös, som ni kanske förstår. Whenever, Wherever gjorde hon suveränt bra med hennes fantastiska dans. La Tortura är mycke bättre live.
Behöver jag säga att när hon sjöng "Hip´s don´lie" gunga Globen? Den kvinnan har allt!!!! Nog pratat om Shakira men nu ska jag ställa mig framför spegeln och köra lite moves. Först ska jag dra ner persiennerna så jag inte skrämmer slag på grannarna och framförallt de stackars barnen.

Ciao!

Tre positiva ting som har hänt idag:
1) Shakira
2) Stockholm är Stockholm
3) mozarella och parma

Dagen efter den stora finalen

När jag pratade med Paolas kille Måns första gången tyckte han att jag var lik Per Gessle......frisyren alltså :-) det var väldigt väldigt roligt. Men numera måste jag säga att min frisyr mer och mer börja likna Ola Salos. Hårfärgen stämmer inte men frisyren. På tal om Ola Salo så kommer jag inte helt oväntat in på melodifestivalen. Det blev The Ark som tog hem segern.  Bra låt med en karismatisk sångare, han har vissa likheter med Freddy Mercury. Hoppas låten håller i Helsingfors. Måns Zelmerlöv CARA MIA, MAMMA MIA, vilken pudding! Dansar som en gud, tänk er honom om 20 år.... slurp. Jag är såld på honom och låten! I like! Jag lyssnar och sjunger "för kung och fosterland" . Magnus Uggla min stora favorit, hans låt var inte riktigt ngn schlager men vi kommer sjunga den låten för fullt. För att inte tala om After Darks "när jag tar saken i egna händer". Båda dessa låtar har fått skarp kritik. Vem vill inte ha en polack som renoverar badrummet utan att vara rasist och säg någon som inte tar saken i egna händer!!!!!!!!!!!!!!! Jag såg reprisen idag, tänk att The Ark vann idag igen.

Jag har varit lite segare än vanligt idag förmodligen beror det på jägern jag drack igår. Tur att det finns mjölk och coca-cola såna här dagar. Tog en repa downtown. Hur ska alla butiker överleva? Är det bara Gina Tricot och HM för Västeråsarna? Det finns skapligt bra med utbud när det gäller klädaffärer. Jag vill ha flera skoaffärer!  Träffade Lotta, vi tog en liten fika på Chicco! Sen var vi eniga om att vi skulle klämma en pizza. Glodde på Hey baberiba och slappade i varsin soffa.

I morgon kommer jag få uppleva ett HALLLUJA MOMENT. Marianne och jag ska åka till Globen och se Shakira. Marianne har stöttat o peppat mig på många sätt under mina studier, det blir en present till henne. FAN vad jag ska rocka och sjunga förstås. Men först föreläsning i e-tuna imorgon!!!

"säng, säng, säng, sova, sova, sova"

Tre positiva ting som hänt idag:
1) Måns Zelmerlöv
2) A la carne med rå lök
3) soft-söndag


Jag VÄGRAR och bli bitter!

Vilken morgon!!!!! solen sken för fullt, tog en promme i vårsolen och filosoferade över livet. Hur kommer det sig att många människor i min ålder är så bittra? Jag generaliserar inte men jag ser symptomer. Vi har ett liv, så vitt vi vet! Vi människor har alltid val, vägra bli ett offer, ta tag i livet! Välj hur du vill tänka. Negativa tankar kan alltid omvändas till positiva tankar! Alla har vi något i ryggsäcken som har påverkat våra liv. Det kan vi inte skylla på hela livet. Läs Kay Pollacks "Att välja glädje" ett riktig hett boktips vill jag lova. Den går att läsa om och om igen... Jag bestämde mig när jag fyllde 40 att jag VÄGRAR och bli bitter. Det  kom en vändning då, jag separerade, jag började plugga (tog inte tjänstledigt utan sa upp mig efter 15 år på Stadium). Mina studier är  utvecklande. MItt liv är näringsrikt, allt jag gjorde innan jag skaffade familj kommer jag att göra igen, om inte mera. Bittra kommentarer som: "ska du börja plugga som är så gammal", "har du börjat plugga" HALLÅ svenska avundsjukan gör sig påmind.... Ska jag lägga mig på Hovdestalund och vänta på döden? FAN jag är mitt livet och mår SKITBRA på ren svenska.... jag är en kvinna i min bästa ålder, ett kap om jag får säga det själv OCH det får jag, för det är min blogg.... hehehe!!

Jag hade hugg imorse, Arne 81 år, jag träffade honom vid Domkyrkan, han frågade varför jag fortfarande var singel. Svaret blev att det finns ingen som uppfyller mina kriterier OOOOOOPS. Näväl, han berättade i alla fall att han var singel ,han hade separerat när han var 79 år. Det är att ha insikti i livet, det hade inte funkat med hans ex. Människor är aldrig för gamla att lämna ett dåligt förhållande.

Var på Varda o käkade med tjejerna, tyvärr ingen TV. jag kunde inte följa melodiefestivalen men  fick täta rapporter av Marianne. En liten sväng till Å blev det. Därefter raka spåret till den blåa månen. Undrar vilken åldergräns det var igår? Kändes som vissa var i Mollys ålder eller är det så att jag börjar bli gammal? Neeeeeeee så kan det inte vara :-) Trångt som fan... men härligt med lite ny musik i schlagerbaren men dessa låtar blir ändå gamla snart, nyhetens behag.

Sen är det de där med killar. Vissa killar verkar bara använda 10 % av sin hjärnhalva när  det gäller o prata. I alla fall en. Jag hälsade på honom. Fick till svar: Varför ska jag hälsa på dig? Finns ingen anledning och jag känner inte för att hälsa på dig! hmmmmm....... inget att lägga energi på men jag läser psykologi och är intresserad av människors beteenden. Nåväl, han har förmodligen fått för många bandybollar i huve *asg*. Mitt intresse för honom är zero. Såg inte min drömprins igår heller !!! Fick sååå fina komplimanger av Emilie igår :-) Puss och tack!

Tre positiva ting som hänt idag:
1) Arne 81 år
2) solen sken på förmiddagen
3) Emilies komplimanger


En dag med många härliga skratt

Jag har varit i e-tuna på föreläsning med småttingarna. Föreläsningen var givande, sen är det väl bara att hålla tummen för att uppgiften gick bra. Småttingarna satt och diskuterade vem som skulle ta hand om mig nästa vecka. Jag råkade höra att det är pengar inblandade. T skulle betala F om hon tog hand om mig nästa vecka.....

Irrade runt som en liten iller på stan, dyrt blev det....... kunde inte låta bli, köpte Melodifestivalen 2007 alla bidrag, har sjungit hela kvällen. Förresten håller jag på Måns Zelmerlöv, hans låt är en riktig schlagerdänga... vissa låtar år kassa. Varje år tänker jag: Varför ställde jag inte upp? jag har i alla fall sångröst och riktiga moves (ungefär som Shakira).

Jag pratade med Leo i telefon idag, han kallar mig för "Otta Ajving", han är gullig den där ungen, häromdagen hade han varit ute på stan med sin farmor, han hade tryckt på knappen vid övergångsstället, sen la han sig på övergångsstället HEPP HEPP, är det bara barn som får göra så????

Tre positiva ting som hänt idag:
1) trevlig lunch med Lotta P
2) skrattat så jag nästan fått kramp i magen
3) energifylld dag


RSS 2.0