Vuxna människor???

jaaa, jag kommer ofta in på respekt. Att respektera människor i sin närhet. Ska det verkligen vara så att vi backar tillbaka till innan Jesu Kristi födelse? Jesus visste redan då vad respekt för andra människor innebar och idag är det år 2007 och jag undar fanimej om vissa människor inte har kommit längre? jag blir mörkrädd av hur vissa människor beter sig mot varandra. Vi lär våra barn och visa respekt men ändå är inte vuxna bra förebilder.

Gruppdynamik är intressant men även lite skrämmande. Det bildas smågrupper som det ofta gör men tyvärr kanske inte alla har samma mål inom gruppen. Om jag applicerar till ett idrottslag, så anser jag att det är en självklarhet att vi ska vinna våra matcher. Men det finns olika individer i laget, alla har olika egenskaper. Men är ändå inte det primära att laget är där för att vinna? kämpa? ställa upp för varann? peppa varann vid förluster? Har inte alla samma mål är det svårt att uppnå bra resultat. Det förekommer i alla slags grupper. Sen är det uppstår problem ska man inte kringgå problemet utan måste till botten. En s k åtgärdsplan, alla delproblem bör beaktas för att sen komma åt det verkliga problemet. Göra en lista på vad det är för problem, sen gemensamt diskutera vilket som är huvudproblemet. Vill man lösa problem så går det!!!

Om en individ förmedlar sina innersta känslor är det lättare att få hjälp och att förstå sina egna känslor och andra känslor gör att dessa människor har en bättre förmåga att hantera olika situationer. Fördelen med detta är att det går att hantera problemet på ett annat sätt genom att lugna ner sig själv och andra. Det ger ett konstruktivt och problemlösande samtal. Samtal med personer som visar ett jag-budskap bör innebära att det är lättare att nå fram dessa. Då de uttrycker sina egna tankar och innersta känslor. De har de rätta verktygen att få hjälp med problemlösning. En utveckling av min känslomässiga intelligens gör att jag blir bättre på att hantera mina känslor, förstå andra, samarbeta och lösa problem, känner mer med andra och blir mer sociala och hjälpsamma. De blir dessutom mer harmoniska och demokratiska och får en bättre förmåga att lösa konflikter.


Vissa människor har en större grundtillit och en bättre självkänsla. Det kan tackla problemen annorlunda, de vågar ta sig itu med problem och möter världen på ett mer offensivt sätt än andra. De människor har en fördel att de vågar ge sig an och agera när det gäller problemlösning. De kan i ett tidigt skede ta upp problemet så att det inte fortgår och gör att problemet får flera aspekter. Människor som lever efter sina värderingar skapar ett förtroende, tillit och respekt hur det är som individer.Vissa människor har ett envägstänkande och de kan behöva få hjälp med inrotade tankevanor. Dessa människor finns överallt och kan finnas på våra arbetsplatser. Frågan är också om det är ett så stort problem så alla vill ställa upp och hjälpa personen i fråga eller om det handlar om acceptans. Jag anser att coaching är ett bra verktyg för att dessa människor ska få hjälpt med att förändra sina inrotade tankevanor.


Sen mitt favoritämne: kroppsspråk, de flesta människor vet att det ligger mer i kroppsspråket än det verbala! Det verbala förstärker kroppsspråket. Vissa forskare antyder att kroppsspråket är den viktigaste kommunikationsbiten mellan människor. Det ligger något i det. När det uppstår konflikt mellan kroppsspråk och det verbala, uppstår förvirring. MAMMA MIA, vad människor är underliga!!!

tre positiva saker idag:

1) bio med Molly
2) trevlig lunch med småttingarna i Rosenhill
3) Greys

Good stuff

Tre positiva saker idag:

1) mozzarella
2) fint mail
3) vilat


Just ja, det är dags och ställa om till vintertid

men sörrni, det hade jag glömt bort helt. Ilade iväg som en liten iller till jobbet och tänkte "fan vad alla är sena" sen dök Shiman upp. Vi gick upp till Merlot och satte oss och där fick vi konstaterat att vi skulle ha ställt om klockan. Tijaaa det var bara och sätta sig ner och vänta tills resten dök upp. Det är i alla fall glasklart att vi kom först.

Kom och tänka på det här med skvaller. Alla människor skvallrar. Hur mycket ska man tro på skvaller då? Det brukar ligga lite sanning i skvallret. Men det verkar i alla fall som att alla människor älskar och skvallra om saker och ting. Framför allt det som händer i kroglivet, där skvallras det friskt! Det skvaller jag besitter väljer jag vilka jag levererar till. Det senaste skvallret jag har är att jag såg Peter Jidhe igår, 2 ggr, tror fan han hängde efter mig :-) :-)

nu är alla klockor omställda!!

Tre positiva saker idag:

1) personlig hudvård
2) i tid till jobbet
3) fixat matlåda

Stockholm är Stockholm

Det blev en tripp till Stockholm med Molly och hennes kompis Sara. Det är viktigt att inte glömma bort att vi alla har varit barn. När de t ex vill ta kort på allt de inte har sett så är det bara att låta dem göra det. Vissa saker kan vara sjävklara för oss men inte för dem. Det är i alla fall härligt och se deras entusiasm. Nu var det lönelördag och det är ingen hit men vad gör man? vi strosade runt lite här och där, shoppade, fikade och kolla på folk. Vi hade en trevlig dag i Stockholm och när vi kom hem var vi helt slut!!

image379

Här är vi på pizza Hut

image380

Lördagsgodis är ALLTID lika viktigt

image381

På väg hem

image382

Lite shopping blev det

image383

Fnitter-Major

image384

Någon som vill köpa?

Tre positiva saker idag:

1) nya klänningar
2) mysig dag med kidsen
3) trevlig fika
Sånt här tycker jag är roligt :-)

"Varför tycker män om mikrougnsmat så mycket."
"För de tycker om att både hinna med att äta och älska under reklamavbrottet."
______________________________________________________________________________________________

"Hörde du talas om kvinnan som äntligen förstod sig på män. Hon dog av skratt innan hon hann berätta det för någon."
___________________________________________________________________________________________

"Varför är män som hundar?"
"A) Båda har ogrundad rädsla för dammsugaren."
"B) Båda har ett överdrivet intresse för kvinnors skrev."
"C) Båda är misstänksamma när det gäller brevbäraren."
___________________________________________________________________________________________

"Varför vandrade Moses i öknen i fyrtio år."
"Han vägrade fråga efter vägen."
___________________________________________________________________________________________

"Hur motionerar en man på stranden?"
"De suger in magen varje gång de ser en bikini."

__________________________________________________________________________________________
"Varför vill män gifta sig med oskulder?"
"De tål inte kritik."
__________________________________________________________________________________________

image378

Jag och min nya kille :-)

Tre positiva saker idag:

1) myskväll med Molly
2) fixat naglar
3) nu äre helg


En dag i verkligenheten

Nu har jag inte jobbat heltid på många år. Jag har pluggat sen 2004 och under min studietid har jag jobbat extra kvällar och helger. Det är skillnad på att jobba heltid och plugga.När jag pluggade kände jag mig alltid stressad, det låg alltid över mig att jag alltid kunde läsa "lite" mer. Jag kunde visserligen planera hur jag ville lägga upp mina studier. Nu när jag jobbar heltid är det fullt ös och jag kan inte göra mer än att jobba arselet av mig. Men det som är skönt när jag kommer hem att jag inte känner någon press på att jag behöver läsa. Det är gudomligt och ha kvällarna fria. Jag har alltid varit en liten sjusovare och på kvällarna är jag sååå trött, det tar ett tag innan jag kommer in i heltidsjobbandet. Idag har jag varit grymt trött, sådär trött så jag bara vill sova. Vissa dagar är man i o f s lite tröttare. Men nu är det fredag imorgon, vilar lite på lördag sen jobbar jag söndag. För en sak är säker: INTE FAN VÄXER DET PENGAR PÅ TRÄDEN HÄR PÅ BLÅSBO!!!!! Det är bara att kämpa på.

TACK Anna för ditt fina inlägg i min gästbok! Jag har blivit så väl bemött på mitt nya jobb, jag gillar er! Som jag sa till Gebro: Nu får du skylla dig själv, för det är du som har anställt mig HAHA... Ibland vet inte människor vad de ger sig in på... "man gör sina misstag sa igelkotten när han klev av rotborsten"... GODNATT SVERIGE

Tre positiva saker idag:

1) en shoppingrunda med Lotta 2
2) kort men intensiv träff med Ylva och Maria
3) säng, säng, säng...


Kan brandmän, kan bålgetingar, så det så.....

På mitt jobb finns det olika sorters människor, det tycker jag är en bra kombination. Eftersom jag är en aktiv person själv så gillar jag människor som är aktiva. Jag får nys om både det ena och det andra så nu har jag en nyhet:

Bålgetingarna är namnet på ett nätverk av kvinnor som är yrkesverksamma inom skilda områden i Västerås.  Denna grupp har olika tillvägaångssätt när det gäller projekt som medlemmarna känner engagemang för. Dessa kvinnor jobbar idellt och för tillfället arbetar det med ett projekt till förmån för ett biståndsprojekt för barn i Lettland. De stödjer alltså gatubarnen i Riga. De har tagit fram en almanacka för 2008 och intäkterna går till dessa barn. Denna almanacka är fantastiskt vacker och välgjord, kvinnorna är väklädda och bilderna har tagits i elegant slottsmiljö. Kalendern kostar endast 99 kronor och kan beställas på: balgetingarna@rixmail.se

Här kommer lite smakprov från dessa damer, jag ska kolla om jag kan få fram fler bilder.
Det är en billig penning folks .......
Jag blir så trött ibland, när människor sätter på sig offerkoftan och har den på sig, dag ut och dag in. Visst väljer vi alla ibland och sätta på oss koftan men inte flera månader. Sen det här med drama-queen, det blir jag oxå så trött på. Vissa kvinnor vill verkligen agera med dramatik....

image377

ingen offerkofta på..........

Idag blev jag rädd för en person, mamma mia, jag kände en rädsla jag inte har känt förut.....

Tre positiva saker idag:

1) lunch med Lotta P och Mildred på Spicy
2) hittade en kjol
3) Greys

idag har det varit en bra dag

Tänk att vissa dagar är så mycke bättre än andra. Människor man möter är glada, det lockas till skratt m m. Såna dagar är guld värda och idag är det en sån dag. Det har gått bra på jobbet, kikade in på Gina och träffade alla, de säger att de saknar mig, då blir jag glad. Jag har hämta ut två tentor och när jag ser lärarens kommentarer blir jag så glad och stolt. För på den ena tentan om hjärnans funktioner tänker jag "Har jag skrivit det där; när då". Det gör att jag får höja mitt eget värde och tänka FY FAN VAD JAG ÄR BRA och det tänker jag tänka oxå. Har fått samtal från gamla studiekompisar och pratat med andra vänner. Allt har varit bra idag! förutom att Mildred är förkyld :-) men hon kommer tillbaka.... Tur det finns ipren och alvedon! Bra TV-program under kvällen. Jag är nöjd!!!!!

Tre positiva saker idag:

1) ett trevligt papper
2) bra och trevliga samtal
3) mozzarella, tomater och rökt skinka

Nu börjar det....

tre positiva saker idag:

1) promme
2) Prison break
3) cityakuten

Ensam mamma söker - bonde söker fru

Inte för att jag tittar så ofta men jag tycker i alla fall att det är bra att programmen finns. Snacka om att få valmöjligheter när det gäller och hitta en partner. Få umgås, träffa varandras barn och få koll på läget. Inte behöva ta nå snabbt beslut utan verkligen få känna efter. Jag tror jag ska starta ett program för "hotta kvinnor över 40" för i den här stan är det mörker, totalt mörker. Alla bra män är upptagna. Det är vi singlar som är kvar och som Ribban jämförde oss singlar med var "vi är körsbärschokladbitarna i Alladinasken som blir kvar". Hellre lycklig singel än och leva i ett dåligt förhållande. Framförallt med allt otrohet som existerar, det blir  bara värre och värre. Är det någon som är trogen nuförtiden? Men de är deras val, ingen har blivit tvingad till att leva i en relation. Hur som helst, någon som vet en bra man i 40 års-åldern som är singel????

Tre positiva saker idag:

1) god kycklinggryta
2) besök av Lotta 2
3) sovmorgon

ABB arena - störst i Sverige

Äntligen händer det något här i "gnällbältet". Massor av Västeråsare intog plats i nya arenan. Det var härligt och se alla ungdomslag ta plats på isen. Dessa små som tar sig fram på skridskorna galant. Idag ska vi i Västerås vara stolta, vi har en unik arena (för tillfället störst i Sverige).Jag är en stor fan av Markoolio, han är bara så äkta! han är grym och han gav järnet i nya arenan


TACK Tina för ditt fina inlägg i min gästbok, puss på dig!

Tre positiva saker idag:

1) invigningen av ABB arenan
2) trevlig fika med småttingarna
3) trevlig kväll med Nubbis, Sussi o (Labbe, en liten stund)


Alla kan inte älska alla

Många människor tänker att de vill vara omtyckt av alla men det går inte sörrni. Hur ska jag som person se till att alla gillar mig? Det blir inget äkta eller ärligt över mig då. Jag har saker människor retar sig på och det gör jag med andra människor oxå. Valet är ändå mitt om jag vill lägga energi på att reta mig på andra i stället för att jobba med och få en acceptans. Jag lägger över min energi på saker som jag inte kan påverka för det enda jag kan påverka är mitt eget beteende. Jag kan inte göra om andra människor. Sen finns det människor som agerar på ett speciellt sätt på grund av intre och yttre omständigheter. Vill dessa ändra på sig måste de ta valet själva. Det går inte och tvinga dem.

Människor borde rannsaka sig själva och göra en plus och minuslista över sina egenskaper och vara ärlig. Hur medveten är jag över mitt beteende? Jag har inte gjort någon lista men jag ska göra en plus och minuslista!! Samtidigt som jag vet att plussidan kommer vinna men minussidorna kan jag påverka. KATJING

Tre positiva saker idag:

1) räksmörgåsar
2) en bra dag på jobbet
3) myskväll


Självkänsla & självförtroende

Jaha då var det dax att ge sig upp till Stockholm och gå på föreläsning med Mia Törnblom. Jag har sett henne på TV men att se henne live är tio gånger bättre vill jag lova. Hon är karismatisk, energifylld och har en stor portion humor. Hon tar upp vardagliga fenomen som förekommer bland alla oss människor, bra och tydliga exempel. Det hon nämnde var att de mest var högpresterarna som var där och vi som åkte är i alla fall de :-). Det är viktigt att höja sitt eget värde. Jag höjer mitt eget värde genom att jag tycker jag har en gjort en fantastisk prestation och ta examen i min ålder. Jag är skitstolt och sen vet jag att alltid retar det någon men det skiter jag i. För de är bara rena rama avundsjukan som träder fram. Det är som jag alltid säger "jag hatar bessewissrar men jag beundrar kunskap". Jag skulle aldrig sparka på någon som ligger eller försöka ftrycka på att  någon är sämre. Fan vad skönt det är att känna så!

vad är då skillnaden mellan självförtroende och självkänsla? Jag kan göra och bli precis vad som helst handlar om självförtroende och att säga till sig själv att jag duger som jag är handlar om självkänslan. Ett exempel som hon skriver om i sin bok och tar upp på föreläsningen är farmförallt när det gäller tjejer. Vi kommer ALLTID komma kontakt med tjejer som är smartare, snyggare, smalare och roligare. Varför inte acceptera det och ta det med en nypa salt som vi i gänget brukar säga "hon är så jävla snygg så man blir förbannad" och sen skrattar vi och kan verkligen tala om det för personen i fråga. Det Mia nämnde om Anna Skipper, HERREGUD, ska hon börja ta folk på magen? men Mia nämnde att hon är stolt över sina volanger och det är så att om man anser att det är viktigt då tar man tag i det.

Jag kan rekommendera ALLA Västeråsare att gå på föreläsningen den 11 december i Aros Kongress. GO MIA T!!!

image366

Marianne och Lotta i bilen på väg upp till Stockholm

image365

Gänget väntar på att Mia ska börja

image367

Robban posar lite

image368

Mia Törnblom in action

image369

Hon har ett härligt kroppsspråk

image370

Tack för mig!!

image371

Lite blommor och rungande applåder

image372

Jag och Mia Törnblom (hon har ett smittsamt leende)

image373
´
Mia signerar Ramonas och Andreas bok

image374

Tina och Mia snackar litegrann

image376

Här är vi på väg hem

Tre positiva saker idag:

1) föreläsning med Mia Törnblom
2) trevligt att träffa goda vänner
3) tack Tina för du fixade så bra platser


Tre positiva saker idag

1) kort promme med Mildred
2) Grey`s anatomy
3) myskväll


Dags att uppdatera Kajvinismen....

Den kända teorin har inte fått så mycket feedback på ett tag även om den är bland de största teorierna nånsin.

Grundpelarna är följande:....

Kajvinismens första grundpelare är: ett NEJ från en kille betyder alltid ett JA. Nej existerar inte i Kajvinismen
Andra grundpelaren: vill inte killen träffa dig, TVINGA honom (de flesta utav oss är ostraffade tidigare och att tvinga killen kan inte ge så långt straff, vi är ute inom ett halvår). Det kommer i alla fall bli ett av hans livs lyckligaste ögonblick eller förhållande
Tredje grundpelaren: gör killen ett tecken åt dig t ex lägger handen för pannan, tar sig för näsan, tittar bort betyder det självklart att han är intresserad. Killarna är alltid intresserade
Fjärde grundpelaren: svarar han inte på sms/mail/telefon ligger han säkert på sjukhus halvt medvetslös och härjar runt som en galning för att få kontakt med dig
Femte grundpelaren: se till att förhållandet blir på dina villkor, något annat ska du inte tolerera.

Killar är killar och tjejer är tjejer. Men vi kvinnor måste agera, fan vi lever inte på stenåldern. Tre dagarsregeln är kass... herregud systrar ta plats och höj ert eget värde. Vi ska ta för oss och visa att vi intresserade. Kan killar ge dubbla budskap kan självklart vi också de. Realist???? hehehehehe.....

Tänk efter, hur kul tror ni inte att vi tjejer hade när vi skapade den ironiska teori på en skala 1-10?
10 plus!!!!!

Tre positiva saker idag:

1) bokstund
2) promme
3) DH

En rolig historia

En man kommer in på ett cafè med en mus i famnen. Han beställer en öl till sig själv och 10 pannbiffar till musen.
Värden undrar vad detta är för en märkling mus som kan äta 10 pannbiffar??
- Jo, det var så att jag räddade en liten fé och fick tre önskningar...
- Jag önskade mig god hälsa och mycket pengar. Men den sista önskan - en omättlig mus - missförstod den jävla lilla fén totalt!!

Tre positiva saker idag:

1) vilat i soffan på kvällen
2) gjort matlåda
3) ett fint sms

Alla goda ting är tre

SUMMA SUMMARUM

Tre positiva saker idag:

1) pizza & coca-cola
2) Ipren
3) promme

Skare firas så skare!!!!

Idag har jag hälsat på min pappa, det var längesen sist för jag tycker det är jobbigt. När jag kom sa han: nejmen här kommer Lotta :-) så han känner fortfarande igen mig, Då blir jag glad!! Jag tog med honom ut på en promenad, han går väldigt väldigt illa så det blev till att köra honom i rullstol. Han säger inte så mycket. Vid ett tillfälle kom min pappa tillbaka till sitt gamla jag, dessa tillfällen är väldigt få. Han sa kanske 6 meningar på mindre än en timme. Jag säger bara en sak FY FAN för Alzheimers sjukdom det är verkligen en anhörigsjukdom. Att jag ska behöva se min älskade pappa så här det smärtar i mitt hjärta. Jag brukar bli ledsen när jag går därifrån men idag blev jag inte det. Det kanske kommer nästa gång!!

Det var partytajm, Agneta har fyllt år, så vi firade henne hemma hos mig!! Det var en kväll som hette duga. Vi festade värre än Rolling Stones!!!

image358

En liten drink före maten

image359

Ungtupparna Karro och Malin

image360

Jobbarkompisarna.... jag kommer bara att jobba någon gång ibland på Gina

image361

Här är det sång på hög nivå

image362

Vackra damer

image363

jag posar

image364

hörde jag skål, eller??? (det här kortet är förskräckligt MEN även solen har sina fläckar..)

Tre positiva saker idag:

1) träffat min pappa
2) promenad från Öster Mälarstrand
3) en riktigt partykväll med brudarna


Tankspridd, vaddå jag?

TANKSPRIDDA-SKOLAN
Det finns de som måste ha ordning för att kunna vara tankspridda. För dem och alla andra som ostört vill gå runt i sina egna tankar har vi följande grundkurs.

1. Lär dig rutiner. Som att så fort du kommer hem lägga nycklar, plånbok och andra viktiga saker på en bestämd plats.

Kommentar: jag är skitbra på rutiner men när det gäller nycklar, plånbok och glasögon ligger de väldigt väldigt sällan på samma ställe. Ibland är jag lite duktigare :-)

2. Gör Att-göra-listor. Stryk saker på listan när de har gjorts. Det är härligt tillfredsställande.

Kommentar: Det har jag gjort hela mitt liv och bockar av hela tiden men idéflödet  är det inget fel på!

3. Lär dig att prioritera: Om du har tio saker att göra, men bara tid för tre...

Kommentar: Vaddå prioritera, jag brukar hinna med tio saker, min mamma sa åt mig och tagga ner men ni som känner mig vet att jag vill framåt!

4. Programmera in kom-ihåg för viktiga födelsedagar. Gör det i mobilen eller genom tjänster som på www.smsit.se, som skickar sms på de dagar du lagt in.

Kommentar: Glasklart!!!! en fantastiskt fiffig tjänst!!

5. Koder att minnas: skriv in alla koder på ett lösenordsskyddat dokument. Ge dokumentet ett nonsensnamn som inte väcker nyfikenhet. Glöm inte dokumentets namn och lösenord...

Kommentar: Japp det har jag oxå gjort men det är bra att hålla sig till ungefär samma lösen

Det går att bli medlem i det Tanspriddas riksförbund

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/psykestress/article171452.ab

Igår la jag bort mina glasögon igen.... jag hittade dem oxå i vanlig ordning. Tänk att min plånbok, nycklar, mobil och glasögon är de viktigaste sakerna. Dessa lägger jag bort men är ändå en person som kan ha enormt många bollar i luften... min egen defintition är att jag är så fokuserad på vad jag ska göra härnäst!!!

Tre positiva saker idag:

1) hittade mina glasögon
2) tacokväll med min underbara unge
3) fosterställning i soffan
jag hinner knappt blinka så är veckan slut

image355
image356
image357

tre av mina nya jobbarkompisar men jag tänker inte berätta vad de heter och vad det gör!!!
trevliga är de i alla fall!!

Tre positiva saker idag:

1) filmkväll med Lotta 2
2) smarrig matlåda
3) imorgon kommer min älskade unge


Komplimanger från människor som verkligen menar det!

Jag fick en helt underbar kommentar från en utav mina absolut bästa vänner. Vi pratade lite om hur barndomen påverkat oss och att vi som vuxna  har ett ansvar för sitt agerande.När det gäller mig själv så har jag lovat mig framförallt en viktig sak, Jag ska ALDRIG bli bitter, aldrig, aldrig, aldrig. Det är en av de värsta egenskaperna jag vet. Sen att välja att bli ett offer är något jag heller aldrig tänker acceptera. Jag jobbar med att vända det negativa till positiva hela tiden. Nåväl hon sa till mig: Jag har känt dig i nästan hela mitt liv och jag har aldrig velat att du ska ändra dig, du har allltid varit min bästa vän och jag vill ha dig som du är. Du har i mina ögon alltid varit precis som jag vill ha dig. Då vart jag lite rörd!!

Jag läser i Mia Törnbloms bok om just komplimanger och att ge dessa är som att ge bort en present och som mottagare bör vi säga tack precis som när vi får en gåva. Fram för mer komplimanger! Jag ger bara komplimanger när jag menar det skulle aldrig ge en annan. Ibland när en person kliver in ett rum och har en sån där "fin-dag" (det finns faktiskt ful och findagar, vissa dagar känner man sig fin och vissa dagar känner man sig ful) DÅ väljer jag att säga: Va fräsch du ser ut idag!! Varför ska jag sitta inne med en sån komplimang? det ser jag ingen anledning till att göra. I mina ögon finns en strävan efter att ge positiv energi till människor, livet blir så mycket lättare. Visst fan har jag haft dagar där jag är negativ och destruktiv men dessa dagar blir färre och färre. Jag väljer själv hur jag vill må i mitt liv och vad jag lägger energi på! Bemöter jag människor med positiv kraft så får man dubbelt tillbaka.

Sen fick jag en liten flaschback idag när det gäller det motsatta könet, alltså killar/män. Stå upp för vad ni tänker och känner, vill ni inte SÄG DET, jag tänker inte hoppa från skatteskrapan om någon inte är intresserad är du däremot intresserad, GO FOR IT, vad väntar du på? Det är ditt livs chans, ta den, annars är det din förlust HALLELUJA!!!!!

Tre positiva saker idag:

1) promme runt cityringen med Marianne
2) Greys anatomy
3) positiva människor

Visst är det härligt

Idag har jag 160 högskolepoäng i det nya Bologna-systemet har jag 239 p. Det var som Mia Törnblom nämnde i sitt program att jag får tycka att jag är duktig. För den skulle går jag inte och skryter men fan vad stolt jag är.

Tre positiva saker idag:

1) fika med Karro
2) promme
3) DH

Världens äldsta yrke

Det finns ett jobb som man tjäna hur mycket pengar som helst på: prostitution!!! Läser i Expressen att "man blir rik på att sälja sex".  I USA jobbar unga kvinnor extra på strippklubbar för att finansiera sina studier. T o m vanliga kvinnor väljer att jobba som prostituerade.Vissa kvinnor blir framgångsrika för det har tjänat pengar som man aldrig kan drömma om. Lockande? Nej fy fan, jag "tror" dessa människor är lite avtrubbade och stänger av men de är deras val. Men världens äldsta yrke kommer att bestå och männen kommer fortsätta betala fantasisummor för att få sexuell njutning. Undrar om kvinnorna tänker att de förenar nytta med nöje? Tänk om det dyker upp riktiga sluskar.... mamma mia, vad vidrigt. När de sen använder pengarna tänker de inte tillbaka på hur de har tjänat dessa? Exempelvis "den här soffan har jag tjänat ihop genom sex"!!! Nåväl det är i alla fall inget jobb för mig :-)

Följande citat är från expressen idag:

"
Om din uppfattning om hur en typisk prostituerad ser ut involverar kortkort kjol, vulgär makeup, yppiga bröst och fluffig peruk, så föreställer du dig Evas raka motsats. Hon är i stället undersköterskan på småstadens ålderdomshem eller mamman på föräldramötet - runt 40 år med kortklippt brunt hår och avslappnad figur under en rejäl täckjacka och jeans".

http://www.expressen.se/sex/1.871952/man-blir-rik-pa-att-salja-sex

Tre positiva saker idag:

1) promenad i det fina höstvädret
2) fixat nytt virusskydd
3) jag är glad för jag får så mycket positiva kommentar om min blogg, både av trogna och nya läsare, TACK!Oj då jag glömde visst

Späckad dag då är inte minnet alltid med, glömde blogga

Tre positiva saker idag:

1) 5 km på Björnön
2) gillade verkligen filmen "Se upp för dårarna"
3) vilat flitigt

En skön lördag

image354

Det här är Fabian, han är INTE min nya kille, lite väl ung :-) men jädrar vad gullig han är. Bebisar luktar alltid så gott och när han jollrar och ler emot mig DÅ känner jag att jag vill ha flera barn men det går väldigt väldigt snabbt över!!

Idag kom jag på det här med människor som inte har insikt om sitt eget beteende utan bara dömer och irritierar sig på andra. Vissa skrävlar, skryter och tror att det är världsmästare, varför kan inte dessa människor lägga ner? Det skulle finnas INSIKTSKURSER. Framförallt de i min ålder borde ha kommit längre. Pratat om sin livserfarenhet men inte kommit längre. Sen är valet mitt om jag ska lägga energi på det eller inte. Dessa människor finns i närheten...

Tre positiva saker idag:

1) klippt mig och fixat naglar
2) promme med Marianne
3) köttfärsåsen och spagettin som jag lagade var gudomlig


Skönt som fanken med femdagarsvecka

Det var många år sen jag jobbade måndag - fredag men det är jävligt skönt på ren svenska och gå hem en fredag och känna NU ÄR DET HELG!!!! Det blev en liten sväng på after work, hade helt missat att det var Du & Jag som spelade. Det är alltid tryck på BMB när de spelar, lite rock, lite schlager. I LIKE. Gruppen var med när vi startade upp Stadium runt 1990. Det är två härliga grabbar med bred göteborgska. Anders Börjesson är en riktig charmör, vilket leende...... hans leende skulle få isberget vid Titanic och smälta :-) Det blev en lugn kväll. Jag kunde inte bestämma mig och jag skulle parta loss som en rockstjärna eller om jag skulle vara en ordentlig flicka. Det blev det sista alternativet men det är en dag i morgon oxå... KATJINGhär ler han inte men kolla in länken:

http://www.duojag.nu/index.aspx?Id=42

(Tylösun)

Jaha då har en vecka gått på jobbet, den svischade bara till. Det har varit en intressant vecka och som jag brukar säga: kunskap är guld värt  och jag har lärt mig något nytt varje dag.

Tre positiva saker idag:

1) Duo Jag på After worken
2) min nya topp
3) sova, sova, sovaOlika kulturer är utvecklande

Tjoo.....nu är jag tillbaka har varit iväg på planeringsdagar med Integrationsenheten i Ramnäs. Jag är yrkeshandledare skulle det visst vara inte lätt och veta alla befattningar. Det var fullt med information och strålande att jag och Mildred (som oxå är ny) kunde hänga på. Mitt motto: gå ut stenhårt, varför vänta? På mitt nya jobb finns människor från olika delar av världen. Jag tycker det är så häftigt att få ta del av deras kulturer. Den som inte håller med om att det är utvecklande har jag svårt att förstå? Skulle gärna vilja veta hur de tänker :-) Ska vi svenskar hänga med i utvecklingen då är det dags att öppna upp sinnet.

Jag blev varmt välkomnad av hela gänget och det kändes inspirerande!

image338

Lotta P har kvar sitt smeknamn "Smattrande Vesslan" hon gör verkligen skäl för namnet

image339

Här har vi tävling och som det brukar vara på jobbtävlingar, VM "alla ska vinna"

image340

Susanne förklarar och förklarar men vad hjälper de? Jeopardy ska alltid börja med "vad är?" eller "vem är?"

image341

Lite party hos chefen

image342

Sen var de det här med namnen??? jag var så dålig på namnen så jag fick skämmas

image343

Killsnack


image351

Min kollega i turkost, visst passar hon att heta Samanta?? inte en bokstav va rätt när jag gissade på hennes namn

image352

Smarrigt med alla godsaker :-)

image348

Jag pekar med hela handen

image353

Vissa röker och vissa pausar

image349

keep on smiling

image350

ja vad ska man säga?

image344

Här är det tävling i och leta mask bland mjölen

image345

Han blev väl lite gullig?

image346

Smattrande Vesslan och Tjattrande Höken hamnade i samma lag

image347

Dagen efter var det superfint väder

Tre positiva saker som har hänt:

1) min kunskap har ökat
2) maten var kanon
3) promme runt cityringen

Hallå alla pussgurkor :-)

idag har jag börjat nytt jobb, yrkeshandledare på integrationsenheten!!!!!
Jag är tröttare än Tommy Salo...... men mer info kommer.
Nu drar jag iväg på planeringsdagar tisdag och onsdag.

Håll ut, det kommer mera.... promise
Det kostar och ligga på topp
GODNATT SVERIGE!

Tre positiva saker idag:

1) jag har mer kunskap idag än jag hade igår
2) träffat nya människor
3) jag har ett jobb, tralalala

RSS 2.0