En del rika människor har empati

som Shakira t ex som skänker 300 miljoner till sina hemtrakter i Latinamerika drygt 33 miljoner går till utbildningsprojekt och 267 miljoner ska stötta naturkatastrofdrabbade Nicaragua och Peru. 300 miljoner det är mycket pengar det och jag som funderar om jag ska bli fadder till en gorilla...... 100 spänn i månaden. Nåväl vi har lite skillnader i ekonomin..... GO SHAKIRA

 

Tre positiva saker som har hänt idag:

1) städat som en liten iller
2) pizza
3) Paul Potts röst


Riktigt ruggigt höstväder

idag var det en stor slappardag. Molly och jag hade Maria, Elliot och Nellie på kalops, potatis och rödbetor. Smarrigt värre, ungarna åt så det höll på att komma ut genom öronen. Sen var det kladdkaka, godis m m. Magen känns som en spärrballong men mysigt som satan har vi haft.

Tack igen för alla gratulationer till mitt jobb, yrkesvägledare på integrationsenheten, vikariat t o m årsskiftet med chans till förlängning, börjar på måndag. Snabba ryck men det gillar jag :-)


image335

Nellie testar skor

image336

Elliot posar litegrann

image337

Kidsen är samlade

Tre positiva saker som har hänt idag:

1) mysdag med grannarna
2) Bordertown, very good
3) förkylningen börjar ge sig

Yrkesvägledare fr o m måndag :-)

hela dagen har gått åt till att söka jobb. Först förmiddagen på arbetsförmedlingen sen eftermiddagen på en indirekt anställningsintervju :-). Jag gick därifrån 14.20. Ungefär två timmar senare fick jag besked om att jag har fått jobbet!! Börjar på måndag!!!

Tack till alla er som har ringt och grattat, messat, msnat och facebooken förstås :-) Tack Lotta P för din lobbing, det gjorde susen till slut, trägen vinner!!! Vi blir jobbarkompisar!!!

Nu går livet vidare mot nya mål, på måndag startar en ny utmaning i mitt liv!!

Måste sova nu är trött efter dagen!!

Tre positiva saker som har hänt idag:

1) fått jobb
2) tack alla underbara vänner för era positiva kommentarer
3) min underbara unge och jag har haft tacokväll

10 000 läsare på min blogg - hipp hipp hurra.....

Tyckte det var passande med en bukett rosor!!!!!tack till alla som läser,
det kommer mera var så säkra!!

Shoppingmani är ett vanligt fenomen

idag på kanal 5 visade de om shoppingmani. Ann-Britt Aldeman lämnade ut hela sitt liv om sitt missbruk. hur hon är över öronen skuldsatt. Vår uppsats finns och läsa på denna länk:

http://www.uppsatser.se/uppsats/139a8fa0a6/

mycke nöje mina kära vänner!!!!

Tre postiva saker som har hänt idag:

1) anställningsintervju i morgon
2) bra litteraturseminarium trots feber och dunderförkylning
3) bra tv program om shoppingmani


En liten sightseeing i Västerås och i Tanzania

Vaknade upp med en riktig förkylning igen, näsan droppande som en vattenkran som man har glömt att stänga av. Nåväl jag är en sann optimist så jag bestämde mig att ta buss nummer 9 från mig ut till Hälla, Jag åkte 11.14 och jag skulle vara på arbetsförmedlingen 13.15. Det var en busstur utan dess like. Jag tror jag har åkt på varenda smågata i hela Västerås. Visserligen fick jag uppleva Korsängsskolan, Geijersgatan där jag har bott som barn och en riktig rundtur på Hemdal samt Skiljebo. Jag var på Hälla 11.53. Då skyndade jag mig in på HM för att vidare handla lite mat på Maxi. 12.22 tog jag bussen hem, 12.45 var i min lägenhet och 13.15 var jag på AF och jag som är så förkyld...........

Jag har i o f s åkt väldigt mycket buss i mina dagar eftersom två av mina kursare ska ge sig iväg till Mocambique så kommer jag osökt in på min bussresa i Tanzania :-)

Tanzania

Jag bodde i Dar Es Salaam och besökte både Iringa och Arusha. Från Arusha gav jag mig iväg på safari till Lake Manyara och det gudomliga Ngorongoro. Startar upp med en lunch på Ngorongoro Wildlife Lodge som har magnifik utsikt över kratern. För att sedan ta sig ner följer först kraterkanten (2 300 möh) och kör sedan ner i själva kratern vars botten är Lake Magadi (1 700 möh). Det är en oförglömlig upplevelse att komma ner i Ngorongoro- kratern Kratern kallas för Edens lustgård, eftersom det i detta begränsade område finns närmare 25 000 vilda djur. Det var en upplevelse vill jag lova och se alla vilda djur. Hade även tur att träffa en del masaier. Jag ska försöka scanna in lite bilder senare.Hur som helst när jag skulle bege mig tillbaka till Dar Es Salaam så rådde dansken mig att jag skulle avvakta tills flyget gick men han kunde inte ge mig någon tidpunkt. Jag som aldrig har varit något för att vänta (vänta finns inte i mitt vokabulär) bestämde mig att ta bussen tillbaka vilket han avrådde mig från att göra. Jag begav mig till busshållsplatsen och där var det kycklingar, grisar och alla möjliga djur. Jag var den enda vita, för att smälta in hade jag köpt mig en afrikansk klänning. Bussen såg ut som den skulle ramla ihop när som helst men det gav jag blanka fan i. Jag hoppade på bussen för 60 svenska kronor och bussen skulle ta mig 60 mil till Dar Es Salaam. Jag försökte prata med mina medresenärer men de sa att de inte förstod engelska så jag fick sitta tyst (det är jag inte heller så bra på). Vi stannade till mitt ute i bushen och uträttade våra behov och när jag klev på bussen hade en ung man tagit min plats. Jag försökte prata med honom men han bara skakade på huvudet. Jag satte mig på min hårda Samsoniteväska så jag fick blåmärken på hela låren tills vi stannade igen och då jag skyndade mig och sätta mig på min plats igen. Han sa på engelska att det var hans plats varav jag skakade på huvudet, då skrattade hela bussen.

Efter några timmar var det mörkt och jag såg ett blinkande sken. Vi stannade till ute i bushen igen och på skylten stod "Luxury pub". Jag såg några ögonvitor i mörkret och när jag klev av bussen stod ett gäng och klappade händer och tittade på mig och ropade "
wasungu´, wasungu, wasungu"  (det betyder viting) då tänkte jag: NU ska de äta upp mig!!!!!! Jag var inte så stöddig då ska jag lova men de åt inte upp mig utan jag gick in på puben, alla bara flyttade sig när jag kom in. Fram till bardisken och drog till med "Three fanta, please", sen skyndade jag mig tillbaka till bussen och efter 16 timmar var jag tillbaka i Valhalla i Dar Es Salaam. Totalt utmattad. Tobbe som jag bodde hos hade nästan fått psykbryt för han hade försökt få tag i mig och sa: "Det finns inga vita som åker buss i Tanzania"... ooops svarade jag.....

Tre positiva saker idag:

1) fått massor uträttat
2) trevligt bemötande på arbetsförmedlingen
3) nostalgiska minnen

Grattis HM och Gina Tricot

HM startade upp 1947 för 60 års sen, oroligt!! Jag tycker det är fascinerande att de håller än. Men med ett bra koncept och inte vara rädd för förändringar är det klart en av de bästa butikerna i min smak

samt

Gina Tricot förstås, som slår ut den ena butiken efter den andra. Ni som handlar  i Västerås-butiken vet att där är det tryck! Helrätt mode, bra priser! En utbyggnad bara så är den solklar favorit !

Det som är intressant med alla kedjor är att det plagieras från självaste catwalken men vad gör det. Vi tjejer vill ha MYCKET kläder och inte bara ett enda plagg när vi väl handlar!!

HIPP HIPP HURRA HM o GINA TRICOT

Tre positiva saker idag:

1) vilat i soffan
2) DH
3) nonstop


Måndagar är inte så pjåkiga

Min f d jobbarkompis hade en bok där hon skrev upp alla roliga saker sa. Det var så häftigt när hon skrev upp alla dessa kommentarer och jag är priviligerad, jag är med i boken :-). Jag kom och tänka på det i dag när Humle och Dumle återförenades på en lunch i Rosenhill. Humle (Tommy) vill att vi ska ta en magister i psykologi, alltså psykologi D. Jag förklarade att jag inte är lika analytiskt som han är, Då svarade han: Du om någon är väl analytisk, du ska analysera allt runt omkring dig också i "typ" småbitar. Det var väldigt väldigt roligt...  fast egentligen har det inget med gladboken och göra men kul som fan var det i alla fall.

Jobbade med Shiman igår, hon är duktig, hon har 8 syskon, bor hemma, pluggar heltid och jobbar plus att hon har Ramadan nu. Vi diskuterade fastan, jag äter i o f s alltid när jag är hungrig. Men hon fixar det, duktig flicka. Hon sa till mig att jag har en positiv aura runt omkring mig. Det tackar jag och niger för, puss Shiman!

Sen var det Mia Törnblom idag, då sitter jag naturligvis klistrad. Ååååå denna kroppsfixering som finns! Tänk att människor lider så enormt mycket. Framför tjejer är det helt makalöst! Jag "tror" faktiskt att tjejer är värre. Det jag hör från vissa tjejer när de pratar om andra ex: "hon är skitsnygg men hon har ful näsa" m m. Som jag skrivit tidigare det finns väl ingen som är perfekt och helt nöjd med sitt utseende. Jag är nöjd med några delar och missnöjd med några andra. Vad ska jag göra??? amputera vissa delar..... neee jag tror jag skippar det!!!

Tre positiva saker som har hänt idag:

1) såld på Paul Potts
2) bjuden på lurre av Pellan
3) äntligen en promme

Innan jag började läsa psykologi

Om vissa ämnen tänkte jag väldigt kortsiktigt men det har skett en förändring. Mina vänner har alltid stöttat mig när jag börjat plugga och det är jag evigt tacksam för. En sekvens som jag minns särskilt var när jag berättade för Lena att jag skulle satsa på psykologi som huvudämne. Hon satt tyst ett tag sen sa hon: Ska du bli likadan som Kristina Lugn!!!!!. jag skrattade hejdlöst för jag kan prata fort som fan, Jag har tempo när jag pratar. Jag tycker hon är enormt kunnig. Sen träffade jag Tommy Nilsson (ni vet han "öppna din dörr" på BMB) och vi pratade i schlagerbaren, jag nämnde för honom att jag plugga psykologi. Jag berättade för honom va Lena hade sagt: han skrattade och sa att han tycker Kristina Lugn är cool och att han brukar springa på henne i TV-huset!!

SÅ.... nuförtiden vill jag alltid veta bakomliggande orsaker till precis ALLT, får jag reda på orsaken är det lättare att förstå. Självklart reagerar jag när jag läser om pedofiler m m. Varför de har blivit de? De är något som är svårt att förstå för det är bland de värsta som finns. Men tänk i vardagen vad vi kommunicerar och återigen misstolkar beteenden! Det blir lättare när jag får veta vad själva problemet är, för det finns alltid en anledning varför vissa människor beter sig som de gör!!

Från det ena till det andra:

Jag sitter och läser lite om Mia Törnblom om hur hennes liv har varit. GO MIA!!!!!
http://www.salongk.se/article.aspx?articleID=821&categID=159

Tre positiva saker som har hänt idag:

1) kycklinggryta med sambal olek och mungo chutney
2) vart på vinden
3) music and lyrics


9 673 läsare

snart är det 10 000 som har läst min blogg sen jag startade upp den. Det är jag väldigt glad för. Så länge tackar jag för alla positiva kommentarer jag har fått för min blogg. Jag vet vilka några är som läser men vissa har jag ingen aning om... men that´s life!!

Jag tackar så länge!

Kasta pärlor åt svin

Magnus Uggla har gjort det igen..... han sjunger om ett vanligt fenomen om tjejer som dras till svin. Om jag inte missminner mig har någon i min bekantskapskrets sagt att jag är en riktig dräggmagnet..... men i det stora hela har man en liten del att skylla sig själv

lyssna här vad han sjunger om:
http://www.youtube.com/watch?v=V26pfOesSEQ


image334

va in till grannen i går och fikade, då fick jag kolla lite i bok med Elliot som har vattkoppor, men Elliot och jag bestämde oss att vi skulle skicka puss till kameran

Det här är intressant från min senaste kurs:

För att få ett bra samspel krävs en interaktion mellan den digitala och analoga koden. I den digitala koden är det talade ordet den viktigaste aspekten, den utgår från den vänstra dominanta hjärnhalvan och de analoga på höger hjärnhalva, handlar om kroppens handlingar det vill säga kroppsspråket. Samspelar inte dessa så kan det ske en motsägelsefull kommunikation mellan parterna.

Lateralt tänkande är att få igång idéflödet i hjärnan. Det första steget i laterala tänkande är att få ingång så många och så nya idéer som möjligt därefter kan individer fundera på vad som är bra och realistiskt. Genom att kombinera olika företeelser, göra tvärtom eller hitta helt nya användningsområden för saker. Det handlar om att få igång människor att tänka tvärs eller sidled i stället för bara rakt fram. Denna ingång kan ge helt nya tankar och successivt leda till nyskapande idéer.


Människor har negativa värderingar och positiva värderingar. De som har negativa värderingar är människor som säger en sak och gör en annan, dessa vinner ingen respekt. Däremot människor som lever efter sina värderingar skapar ett förtroende, tillit och respekt hur det är som individer. För att få ett värdefullt samtal krävs förtroende och tillit, det gör att samtalet får större tyngdkraft. När människor samtalar bör de bemötas med empati det gör att personen får ett större förtroende för den personen samtalar med.


Jag-budskapet innebär att vara medveten om att vi väljer i varje stund, hur vi tolkar det som händer oss och att det påverkar våra känslor och det vi gör. Budskapet markerar att vi har ett val. Människor som använder jag-budskapet får en medvetenhet om vilka val som finns och att välja det bästa sättet att framföra sitt budskap över situationen som råder och för den person vi möter. Det ger individen möjlighet att markera sin egen åsikt och ta ansvar för den. Innebörden blir att dessa människor kan använda sin inre process för beslutstagande och handling. Detta ses som en känslomässig intelligens. En klar fördel att personen talar om sig själv och ingen annan gör att det ger extra kraft åt budskapet samt står för sina åsikter utan att blanda in andra personer. Om en individ förmedlar sina innersta känslor är det lättare att få hjälp och att förstå sina egna känslor och andra känslor gör att dessa människor har en bättre förmåga att hantera olika situationer. Fördelen med detta är att det går att hantera problemet på ett annat sätt genom att lugna ner sig själv och andra. Det ger ett konstruktivt och problemlösande samtal. Samtal med personer som visar ett jag-budskap bör innebära att det är lättare att nå fram dessa. Då de uttrycker sina egna tankar och innersta känslor. De har de rätta verktygen att få hjälp med problemlösning. En utveckling av min känslomässiga intelligens gör att jag blir bättre på att hantera mina känslor, förstå andra, samarbeta och lösa problem, känner mer med andra och blir mer sociala och hjälpsamma. De blir dessutom mer harmoniska och demokratiska och får en bättre förmåga att lösa konflikter.

Tre positiva saker idag:

1) ipren
2) potatisgratäng
3) vilat flitigt


Har jag mognat om jag lyssnar på kroppen?

jaha då vare dax för en släng av en förkylning, ont i kroppen och huvudet! Orken bara försvann, jag som brukar var en alert flicka. Alla som känner mig vet att jag skulle kunna ställa upp i VM och sova! Jag skulle "lätt" vinna. Jag sover 8-10 timmar per natt. Är absolut ingen kvällsmänniska men är pigg på mornarna. Inte så pigg så jag sitter och väntar på VLT men vid 9-snåret har jag sovit klart. Efter att ha dumpat tentan tog jag mig ner på stan en sväng med min unge. Hon behöver nytt i klädväg. Då försvann orken och jag började frysa, huvudet sprängde. Hem och ner i säng. Nu är det bara och vila för så klok har jag blivit att jag lyssnar på kroppen! Feber är inte och leka med. Jag har tränat basket, jobbat m m när jag har haft feber, det är de definitivt slut med.

Tre positiva saker idag:

1) Ipren
2) tentan inlämnad
3) min älskade unge får passa upp på sin mamma

Äntligen startar det.....

som sagt tentavecka.... tom i bollen

Tre positiva saker som har hänt idag:

1) Grey´s anatomy
2) mozzarella
3) fixat naglarna


Tentavecka = trött i huvudet

Nu är det tentavecka då är jag tom i huvudet på kvällen efter allt skrivande. Inte bara tom utan trött i hela huvudet. Så jag säger som Arnold: I`ll be back!

Såg ett supergulligt foto i facebook idag på mina små goda grannar!

image333

Elliot och Nellie

Tre positiva saker som har hänt idag:

1) middag med Molly, Therese, Viggo och Sara
2) pluggat flitigt
3) DH

En måndag med sting

Jag var väl inte världens stöddigaste när jag vaknade imorse men men festar jag som en rockstjärna får jag skylla mig själv. I väg till skolan och skrev på hemtentan, den flyter på bra. Käkade lurre med Lotta2. Upp igen till bibblan och fortsatte skriva tills hjärnan sa stopp. Hem till mina goa grannar. Lilla Elliott ser ut som en prickig korv, han har fått vattkoppor men hann ändå göra lite sandkakor med honom. Tog en promme i den underbara solen. Hem och röjde, ner och jobbade en sväng och svisch så var den här dagen slut!!!

Tre positiva saker som har hänt idag:

1) promme
2) lunch med Lotta 2
3) myskväll med min underbara unge

Jag är såld och jag som inte är speciellt förtjust i opera

Helt plötsligt har jag börjat reagera när jag hör någon sjunga opera på TV och det är han, Paul Potts. Vilken röst, jag får gåsgud. Jag lyssnar om och om igen på honom. Hur kan man ha sån där röst? "lite" avundsjuk blir jag.... ni som inte har lyssnat, GÖR DET och njut!!!! Juryn gråter, publiken gråter och jag får rysningar när jag hör honom sjunga, en världsstjärna är född!!!

http://www.youtube.com/watch?v=9oxTy7KIAaA&mode=related&search=

När jag partar som en rockstjärna får jag skylla mig själv men det var längesen jag gjorde det, så idag har jag inte varit så stöddig. Pizza och coca-cola det är mumma de!!!

Tre positiva saker som har hänt idag:

1) pr omme med Marianne och Leo
2) fick en röd väska av Marianne från Italien
3) pizza, coca-cola och Paul Potts


"vimmelbilder från Å2" :-)

image322

Det blev en liten fördrink hemma hos mig

image323

Mille är ordentlig för en gångs skull

image324

Lena, Maria och Mille

image325

Jag shakar loss litegrann

image326

Baren hägrar

image327

Linder och Håkan

image328

Tjorven och A-M

image329

Sussi (min gamla basketkompis) och Janne

image330

A-M och jag

image331

De här grabbsen stod för musiken

image332

Puss gott folk :-)

Tack Mats och Janne för festen. Jag avvek lite tididgare och tog en sväng till Blå Månen. Hör och häpna den här lördagen var supertrevlig!!!

Tre positiva saker som har hänt idag:

1) träffat lite gamla vänner
2) rockat loss lite
3) Bacardi ruzz o sprite


Skam den som ger sig

Tre positiva saker som har hänt idag:

1) spicy hot
2) Polly
3) helg

Här är förklaringen till varför kondomer säljs i 3, 6 och 12-pack!

 En 12-årig pojke gick in i en affär med sin pappa.
När de gick förbi kondomerna frågade pojken sin pappa vad det var för något.
Pappan sa "Det där är kondomer, dem använder man när man vill ha säker sex."
Då frågade pojken "Varför finns det bara tre i den där?"
Pappan säger "Jo, det där är för högstadie pojkar.
En för fredag, en för lördag och en för söndag."
Pojken pekade på ett annat paket. "Varför är det 6 stycken i den där då?"
Pappan säger "Det är för gymnasiekillar.
Två för fredag, två för lördag och två för söndag."
Och till slut frågade pojken "Och 12-packet då?"
Pappan blev lite tårögd och sa sedan...
"Jo, min son, det där är för gifta män. Januari, februari, mars..."

Tre positiva saker som har hänt idag:

1) promme
2) nya stövlar
3) bra litteraturseminarium

Vill man vara fin, får man lida pin

FY FAN vad ont de gör att noppa ögonbrynen, det är verkligen outhärdligt. Fördelen är att det går snabbt men dessa minuter, tårarna rinner och jag tänker "aldrig mer", tänk vad fort man glömmer! Det blev lite extreme makeover idag.

Det satt långt inne men till slut tog jag mig upp på vinden och hämtade ner stövlar och lite andra vinterskor. Plockade undan alla sandaler, sen är det dax att plocka undan alla sommarkläder. Usch så fort sommaren gick!Tre positiva saker som har hänt idag:

1) pannkakor hos Maria och kidsen
2) hårfärning av Anna och Maria
3) skumbilar

Nästa år ska jag vara med i Idol :-)

Det positiva är att de antagna tror på sig själva, de höjer sitt eget värde. Men hur är det med insikten?Vissa är så bedrövligt dåliga så jag skäms.  Jag tror fasen att jag ska vara med nästa år men först måste jag bli antagen. Jag sjunger relativt skapligt men kan tyvärr inga noter. Men jag kan nog dra av en schlagerdänga så juryn tappar hakan :-) Så håll Kirsti du kanske kan få ett HALLELUJA MOMENT som du aldrig glömmer hehehehe

Jaha så är det de där med Facebook. De flesta joinar och skaffar vän på vän. Det är lite typiskt svenskt. I s t f att fråga om en ev msn eller mailadress så blir det lättare att ta kontaktt och plötsligt är alla vän med alla. Men det är lätt att bli beroende av facebook. Det finns massa finesser, jämförelser mellan vänner, joina olika grupper, hitta på smeknamn, stöjda olika projekt m m. Det hela känns som en blandning mellan QX, e-kontakt och andra kontaktsidor. Här kan alla ha koll på alla litegrann och det är väl det vi vill utan att säga något :-) vi smyger på varann :-) :-) nåväl jag har joinat och jag är på. Sen får vi se hur länge det roliga varar? Tappar människor intresset eller kommer de ta ut betalning? Det återstår och se. Under tiden kör vi så det ryker, folks.

Tre positiva saker som har hänt idag:

1) promme
2) ett trevligt möte
3) en lång tröttsam men intressant dag i skolan


Tur jag inte är svartsjuk!!!!

Det måste vara fruktansvärt jobbigt och vara svartsjuk. Vilket enormt kontrollerande. Det hela bottnar i självkänslan som många människor ständigt jobbar med. Jag blev intervjuad om svartsjuka. Väljer min partner att stå och hångla öppet med en annan tjej, ligger felet hos honom. Han har alltid ett val och lämna mig. Gör han på det sättet vill han ha en reaktion, det är mer synd om honom. Jag skulle aldrig acceptera en sådan händelse. För vad ska ursäkten vara? Att han blev tvingad?

Det här raderna kommer från en uppsats som två av mina vänner har skrivit:


Självkänsla

I en kvantitativ studie av McIntosh (1989:138-139) gjordes en undersökning för att se om det finns en relation mellan svartsjuka och självkänsla/ osäkerhet. Studien gjordes på 128 studenter som fick fylla i enkäter. Forskningens resultat uppvisade att individer som bedömde sig själva att vara mycket osäkra, även uppgav ökade känslor av svartsjuka. Dålig självkänsla och osäkerhet inom individen framkallar behov av bekräftelse från sin partner, vilket kan leda till att individen mer blir beroende av sin partners uppmärksamhet. Om det uppstår situationer där individen inte får den bekräftelse av sin partner som den söker efter, kan det leda till att individen blir mer svartsjuk på omgivningen runt partnern. McIntosh menar att individer som har stort behov av sin partner kan använda svartsjuka som ett försvar mot utomstående hot som har verkan på förhållandet. Ett stort beroende av sin partner kan underminera förhållandet i sig och skapa onödiga konflikter.  I en likartad studie av Melamed (1991:457-460) gjordes en enkätundersökning med 101 respondenter som fick svara på frågor om svartsjuka, självkänsla och neuroticism. Resultat ger enligt forskarna intrycket av att personer som befinner sig i oseriösa förhållanden finns större benägenhet att någon av parterna har andra förhållanden vid sidan och bristen på grundtillit skapar ofta känslor av svartsjuka och osäkerhet. Det här ger enligt forskarna intrycket av att personer som befinner sig i oseriösa förhållanden finns det större benägenhet att någon av parterna har andra förhållanden vid sidan och bristen på grundtillit skapar ofta känslor av svartsjuka och osäkerhet. Siffrorna visar att låg självkänsla har mindre betydelse för svartsjuka när individen befunnit sig i ett längre förhållande vilket ger mer trygghet i relationen.

image317

Tog ett litet glädjeskutt idag

image318

så här roligt var det och hoppa

image319

"tänk på att ett gott skratt förlänger livet"

image321

sådär ja, då är jag redo för promme

Tre positiva saker som har hänt idag:

1) en jättelång promme
2) bra program med Tina och Reneé
3) pluggat flitigt


"jag skulle vilja tänka en underbar tanke idag" tralala

Det är Gessles nya låt och jag som inte ens gillar honom men den här låten bara sitter i mitt huvud och jag sjunger som aldrig förr. Det är en bra text! I like!

Fick en tidning av min granne Uffe, personlig utveckling och psykologi. Intressant. Jag httade en artikel om "Giraffspråket", bara genom att ändra sitt sätt och prata kan jag lösa min konflikter och det jag vil ha. Det hjälper till att få perspektiv på problemen och att få roligare relationer. Det låter riktigt bra. Det hela är handlar om att vara tydlig ivad jag vill och önskar. Är jag inte tydlig hur ska då människor uppfatta mig? Det verbala är ett sätt :-) för att vi människor ska förstå varandra.

Så några tips om jag vill prata som en giraff är:

- observera utan att värdera eller döma
- uttryck vad du känner - hur påverkar det dig
- ge uttryck för de behov som framkallar dina känslor
- uttryck de önskemål du har och skilj önskemålen från dina krav

image313

Ååååå vad det är gott med chokladbollar

image314

Storsimmerskorna Ramona och Tina direkt från 1 000 frisim på Lögarängsbadet

image315

Andreas fick assistera litegrann FAST han var lite hängig :-)

image316

Äntligen fick jag hjälp med mina sladdar, TUSEN TACK Robban för hjälpen!!!
och
tack för lånet av slagborren, Uffe :-)

Tre positiva saker som har hänt idag:

1) promme
2) fått sladdarna fixade
3) "jag skulle vilja tänka en underbar tanke idag", jäkligt bra låt


Varför går vissa kunder aldrig hem?

Trots att jag har jobbat många år inom handels, först på Stadium sen på Gina. Så kan jag inte sluta förundras angående vissa kunder. Exempelvis när vi stänger 16.00 och kunder kommer 16.04 och vill pröva jeans? HALLÅ URSÄKTA, vi har faktiskt ett liv vi också. Personalen tycker att det är skönt och få njuta av sin ledighet. Inte så lattjo och jobba över en lördag. I o f s ingen annan dag heller. Öppettider är bestämt i hela Gallerian. Tänker bara vissa att jag måste in nu och pröva? Samma sak att vissa kunder bara kastar kläder omkring sig. Hur har de uppfostrats hemifrån? Sen när jag kommer och går med nya varor och påfyllning som ska ut i butiken och kunderna flyttar inte på sig. HALLÅ URSÄKTA vi gör det för att kunderna inte ska sakna någon storlek och för att snabbt få ut nyheterna. Men det roligaste av allt är när kunderna går på mig, jag är endast 178 cm, tror jag är svår att missa :-) eller så är det de lilla egot som kommer fram återigen! Vem blir inte trött efter en heldag inte detta tempo?

Tre positiva saker som har hänt idag:

1) cashewnötter
2)  0-0 ingen förlust
3) säng, säng, sängEn blick kan säga så mycket

( Fördomsfull som jag är tippar jag att haren en hona! )

En björn och en hare gick i skogen och mötte en gyllene groda.
- Eftersom ni hade sån tur och träffade mig så skall ni få tre önskningar var, sa grodan.
Björnen knuffade undan haren.
- Jag vill börja, sa han. Jag önskar att alla björnar utom jag vore honor i
den här skogen! Genast så blev det som björnen önskade.
- Jag önskar att jag hade en hjälm, sa haren. Genast så satt det en hjälm på hans huvud.
- Nu är det min tur igen. Jag önskar att alla björnar utom jag vore honor i hela landet.
Det blev genast så.
- Jag vill ha en HD motorcykel, sa haren som sin andra önskan. Precis som
tidigare så slog önskan genast in och en snygg HD stod framför haren.
- Min sista önskan, är när jag tänker efter att alla björnar utom jag vore honor i hela världen.
Plötsligt så var alltså björnen ensam hane bland alla björnar och han
tänkte att han längtade tills det blev parningstider.
Haren satte sig på sin HD och startade den. Han la i ettan och började åka samtidigt som han ropade:
- Min sista önskan är att björnen är bög!

I like this story :-)


Tre positiva saker som har hänt idag:

1) promme
2) fredagsmys
3) sökt flera jobb

Kroppsspråkets betydelse för kommunikationen

Idag hade jag och Therése presention av vår transkriberade intervju. Vi fick bra respons av läraren, hon tyckte att vi hade ett bra samspel, framförande och intressant att vi valt "Stina intervjuar Lena Olin". Det är så upplyftande med bekräftelse, för det är inte så himla vanligt på högskolan. Det är några få kommentar på hemtentor och salstentor men att få beröm "face-to-face", gjorde mig och Therése enormt glada. Bra jobbat Clifford!!

Sen ett utav mina favoritämnen: Kroppsspråket och minspelet är så viktiga eftersom de förmedlar vår attityd, men som kommunikativt medel i meningen informationsbärande är det avgörande bara när vår kropp signalerar en motstridig attityd eller värdering än den vår ord förmedlar. Kroppsspråket är avgörande då ansiktsuttryck, kroppshållning och gester motsäger det man säger i ord. Det beror på att vi inte har lärt oss att ljuga lika bra med kroppen som med orden. Ögat är ju också vårt främsta organ för varseblivning: det vi har sett "med egna ögon"

"En flackande blick är något som vi känner igen som opålitligt, ett tecken på bedrägligt beteende och förvirring. Det kan bero på att personen är osäker på sina känslor eller åsikter"

"En människa som ofta ler har ett mer positivt inflytande på sin omgivning än en person som aldrig ler. Lycka uttrycks på samma sätt över hela världen, med ett leende. Därför är det kanske den allra viktigaste komponenten i kroppsspråket. Här åsyftas det hjärtliga leendet, det äkta. Det finns många andra leenden, t.ex. falska leenden och olyckliga leenden. Dessa skapar inte en avspänd kommunikation mellan människor som samtalar."

Sen hittade jag något intressant i en bok jag läser: En utåtriktad personlighet visar sig ofta i en välutvecklad överkropp och smala ben, ett kroppsspråk som föredrar handling framför eftertanke. En person som är mer inåtvänd och inriktad på hem och familj kan ha breda höfter.

Det är ganska intressant för det stämmer in på mig, ni som vet hur jag ser ut, vet vilken personlighet jag har :-)

Klädernas betydelse är även intressant, vi signalerar ett budskap genom klädseln. När det gäller mig själv är mode ett av mina största intressen, jag har en kreativ läggning, har ideér om kombinationer och kreationer men tyvärr är jag dålig på att rita, sy kan jag men gör det mer och mer sällan. Vem kan stå emot om det har kommit in en röd läcker klänning? inte jag i alla fall..... Knalla runt och kolla på heminredningsaffärer, det är livskvalité....

That´s all folks!

Tre positiva saker som har hänt idag:

1) bra presentation av Therése och mig
2) promme i det underbara vädret
3) tacokväll med min älskade unge

Ibland blir jag lite rädd

Jag är priviligerad, jag har fått barn, en underbar dotter. Nu är hon snart tonåring och det är då tankarna börjar fara runt i huvudet. Självklart vill jag skydda henne från allt. Tror nästan att jag kommer agera som Allan i "Svensson Svensson" och sitta med hagelbössa i buskarna när det börjar med högstadiedisco. Men det är inte lätt att vara mamma alla gånger. Ibland vill jag uppmuntra och ibland skyddar jag henne som en lejoninna. Men som vi alla vet kan man inte skydda barnen från allt. Framför allt när det börjar ta kort med kompisarna och poserar som modeller.... vad ska jag säga? Jag är självklart stolt över min dotter och tycker hon är finast i världen. Vi vill inte att barnen ska göra samma misstag som vi har gjort!

image309

här poseras det

image310

och här är en annan dam

Det här två damerna har övertagit rollerna som Humle och Dumle. De ska skriva sin c-uppsats ihop och jag önskar dem lycka till. Det är bara att välja kvalitativ eller kvantiativ metod. SPSS är en liten mardröm men det är transkribering också. Men det jag vet är: NI KOMMER FIXA DET!!!

image311

Nya Humle och Dumle

Sen var det då den här damen som för tillfället är lite konfunderad. Jobbar lite, pluggar lite, lite jobbsökeri, mamma på heltid men har halvtid. Nu ska jag sätta mig en dag och söka jobb utav helvete!!! Wish me luck!!!

image312

jag utanför skolan

Tre positiva saker som har hänt idag:

1) det gick smärtfritt med förberedelsen till presentationen imorgon
2) ett trevligt föräldramöte
3) tacksam för snälla grannarTom i bollen

Äntligen är den här tråkiga dagen över MEN imorgon är det en ny dag.
Nya mål och utmaningar.


"it takes 2 to make a tango"

Tre positiva saker som har hänt idag:
1) trevligt samtal med Agneta
2) siesta
3) facebook, eller???????


Hur många människor har egentligen bra självkänsla?

Äntligen ett TV-program i min smak.  Jag har läst ena boken av Mia Törnblom och köpt den andra men har ännu inte börjat läsa den. En tanke slog mig: Mia Törnblom som har varit fast i drogmissbruk har kämpat sig tillbaka och blivit framgångsrik med sina böcker. Vad vet egentligen vissa människor om att må dåligt? Det är när andra historier uppdagas som människor kommer till insikt om deras eget välmående och tänker att mina problem är ganska små.. Men ska människor behöva hamna i drogträsket för att förändringar ska ske? Kan Mia Törnblom, kan alla människor. I programmet nämnde de affirmationer som betyder bekräftelse & bejakelse.

"För att kunna arbeta med affirmationer, behöver man först vara medveten om sina negativiteter, erkänna dem, plocka fram dem och titta på dem. Andra steget är att våga och vilja göra något åt dem. Tredje steget är att börja göra det".  Jag gillar verkligen de här.

http://www.kjellhaglund.com/livssituation.htm


Btw: tack Annika för din fina kommentar, den kommer jag minnas så länge jag lever. Annika hade sagt till Paola att jag alltid såg så fräsch ut och frågat om jag har ett avtal med GUD! Dessvärre har han inte hört av sig till mig :-). Det är bara att sträcka på sig och tacka att det finns såna människor i vår omgivning!


Tre positiva saker som har hänt idag:

1) kollat mig i spegeln och insett att jag är bra
2) inspirerande tv-program
3) promme


8 000 besökare - ETT HALLELUJA MOMENT

puss och kram på er alla trogna läsare. Inte för jag vet vilka ni är men är ganska säker på att ni är underbara!

Sleep well och dröm sött!

ÄNTLIGEN - börjar det hända grejer!!!!!

Jamen så där ja, då börjar det hända grejer i min gästbok. Som jag har väntat :-) Det får mig osökt och komma in på manligt och kvinnligt! Om en tjej skickar ett sms, är hon på, skickar killen ett sms är det ok. Visst är det väl 2007 nu? Eller är vi kvar i stenåldern? Att männen ska hämta ut oss i grottan? Jo tjena! Lite längre har vi väl kommit i utvecklingen. Initiativ ska komma från båda hållen. Kvinnor måste också få ta för sig. Alla har vi en möjlighet och säga NEJ TACK! Men dörrar ska hållas öppna "utifall att o s v".  Om en kille stöter då är det ok, har tjejen stött då är hon plöstligt "så på". Hörrni alla män... vi har alltid ett val  och avstyra!  Men hoppas i alla fall att män är så medvetna vilka signaler det sänder ut. Inte har jag väl fel???

För att inte tala om alla gifta män som messar hit och dit och skyller sen på tjejen!!! Alltid lätt och lägga skulden på den andra. Loosers!!!

image308l

Tina och Björtes nya bil

Tre positiva saker som har hänt idag:

1) chokladbollar
2) sovmorgon
3) främmande av Marianne

Personlig hudvård - det är mumma de...


Jaha det blev ett ganska långt inlägg från Labbarparn :-) Visst uppfattas situationer/fenomen olika. Men jag hävdar mer på sändare - mottagare. De människor sänder ut uppfattas olika av mottagaren. Kommunikation!!!!! Tänk bara på hur det är när människor ska förklara en diskussion det har haft av med en annan person. Det blir alltid olika budskap. Jag tror jag ska börja ha kurs i sändare - mottagare. Någon som är sugen på att gå? Jag skulle lätt kunna räkna ut några som skulle behöva gå kursen!

Självklart ska man pröva kärlekens vingar. Extroverta personer vågar ofta, de är spänningssökande personer. Tro mig, jag vet..... Ok, jag var lite taskig mot killen, men tror inte han tagit någon större skada och bekräftelse det fick jag, jäklar anamma.... Kärlek på dansbanan??? Det tror jag lika lite på som jag tror på att Jesus kommer att uppstå!

image307

Här har vi min jobbarkompis Tina med Mia Törnblom. Mias program börjar på måndag 21.00
Jag är helt övertygad att det kommer bli ett strålande program!

Har varit ganska hängig idag, ont i halsen med lite feber. Hann ändå slå två flugor i en smäll. Det blev en timmes kvalitetstid med Therese. Tack för hjälpen med handlingen!!!

Tre positiva saker som har hänt idag:

1) personlig hudvård
2) supergod potatisgratäng
3) myskvällRSS 2.0