sista måndagen i september

bra grejer idag:

morgonpromme

min bra bok

myskväll

jag ska bli arbetsnarkoman

Nu har jag jobbat hela helgen och jag tror fanimej att jag ska fortsätta jobba så mycket jag kan framöver. Det är bara att jobba arselet av sig och tjäna pengar. Jag siktar på en resa i januari så nu är det bara att spotta i nävarna och köra. Det blir till att ha två jobb i den mån det funkar. Jag jobbar hellre än att går ut på krogen i den här stan. Tänker visserligen inte jobba hela månader. Hur kul är utelivet här i Västerås egentligen? Det suger!! Tacka vet jag egna små fester med sångtävlingar och charader :-) Men på lördag är det reunion på Streman, det ska bli kul och träffa massa gamla bekantamin unge och hennes kompis hade en mysig lördagskväll. De skrattade tills klockan 02.00 i nattEMD i Gallerian, vilket drag och sjukt mycke folk

min unge fick en komplimang av Mattias, han tycker hon är söt :-)här har vi Danny i egen hög person

bra grejer idag:

jobbat

håller på och läser min bok om relationer.....

snipp, snapp snut så var den här helgen slutHar du legitimation?

Ja det har jag väl sagt 1 000 gånger idag. Långlördag och lönehelg = fullt ös medvetslös. Alltid lika fascinerande och se hur folk handlar. För visst är det lite som Uggla sjunger "den 25:e smäller det".... Det jag däremot blir lika snopen över fortfarande är att folk bara kastar kläder omkring sig, det ser ut som ett bombnedslag när vi slår igen. Samma sak människor som kommer in fem minuter före stängning och ska prova jeans. Det är faktiskt så att vi som jobbar i butik har också ett liv efter stängning. Vi vill gå hem och vila, äta och vara med våra barn. Trött i både huvudet och kropp och framför allt fasen "har du leg"???

****

jag har känt mig ganska utpumpad idag, begravningen tog enormt på mina krafter och det håller alla med om som var med. Jag är inte van att gråta så mycket så det gör ont i hela kroppen. Det känns lite lättare idag och få ta det farvälet jag har väntat på. Självklart kommer det stunder som jag blir ledsen igen.

***

bra grejer idag:

lördagsgodis

pepsi-max

tv-kväll i soffan

kul att Syrianska fixade seriesegern

bad....


Farväl Sonia

Jag vaknade i natt med en stor klump i magen, kunde inte sova, tankarna for iväg hela tiden. Somnade i alla fall om. Sen har hela dagen varit en evig väntan på något som jag vet är bland de värsta jag förhoppningsvis kommer att gå igenom. När jag skulle köpa min handbukett så brände tårarna redan i ögonen. När sedan Lotta och Bodas hämtade mig så kom den där hemska känslan. Vägen till kyrkan kändes lång. När jag sen klev ur bilen och såg alla unga människor, så började tårarna rinna. Alla kramades och grät. För att sedan bege sig in i kyrkan och mötas av Sonias sambo, systrar och mamma och pappa så brast allt. Det var verkligen som att vrida på en kran, tårarna bara forskade. När vi intog kyrkan och såg kistan med alla fina blommor gjorde det så förbannat jävla ont. Det fanns ingen hejd, vi kramade och stöttade varandra. Tillsammans tog vi farväl genom att lägga handbuketten på Sonias kista. USCH vad ont det gjorde och se alla underbara människor så ledsna och förtvivlade. Begravningen var ljus och fin. Det blev ett smärtsamt och fint farväl till denna  underbara människa. Min dikt till Sonia läste jag upp på begravningskaffet.

*********************************************

En ung vacker, klok kvinna har lämnat denna jord

och jag har svårt att finna ord

Du var godhjärtad, storsint och generös

en helt fantastisk tös

Hur du försökte peppa alla andra

när du själv hade en svår väg att vandra

Komplimanger strödde du som rosenblad

och jag om ditt tillfrisknande bad

Hela tiden fanns hoppet hos denna underbara tjej

något som hon överförde på mig


Guld var färgen på ditt hjärta

det gjorde ont och se all din smärta


Ditt skrivande var av allra högsta kvalité

Det var ganska lätt och se


Sorgen är svår att bära

För alla nära och kära


Nu din smärta är över

och vi som är kvar varandra behöver


Att försöka hitta styrka och kraft

och att minnas alla härliga stunder vi med dig har haft

det var tillåtet och fotografera

sov gott älskade Sonia.
Vilken fin begravning precis som du hade velat.
Jag glömmer dig aldrig och din storsinthet nämndes gång på gång.
VILA I FRID

Jag har fått nytt jobb!!!

Det finns en man som jag gillar.... Dessvärre kommer det aldrig bli vi och det är smällar man får ta i den här branschen. Han är gift så jag är borta ur leken och han kan inte vara nummer ett för mig då han är gift  men jag gillar honom ändå. Han är manlig så innåt helvete, det som är bäst är att han är skapligt bestämd och det behöver jag ..... ihop med mycket skinn på näsan samt mycket passionerad. Jag träffade honom idag och jag känner verkligen att jag gillar honom skarpt, så jag skickade ett sms och talade om det,  för hur ska han annars veta? Fast livet går vidare ändå, det är faktiskt en del av livet. Tänk om det bara vore och plocka den man ville ha? Jag"tror" han gillar mig fast han verkar rädd... Den rädslan får stå för honom... jag är inte rädd är bara glad att jag kan tala om vad jag tycker, det känns liksom bättre. Jag tänker självklart inte tala om vem det är, han vet och det räcker!

***********************

Jobbet kommer jag berätta mer om sen, tycker mina blivande arbetskollegor ska få reda på det först... imorgon blir det officiellt!!

*******************

imorgon är Sonias begravning, Vad kan jag säga? Det kommer bli en oerhört tung dag för oss alla. Hennes sambo, systrar, mamma och pappa. Tillsammans får vi stötta varandra och ge varandra styrka!!

BRA GREJER IDAG:

jag har fått jobb :-)

två möten

vilket underbart vädersonias kommentarer till mig

Sonia om Lyckliga gatan :-):

Klänningen var ju asfin, precis som jag råkade skriva på FB också. Wow bara. Själv lyckas jag aldrig hitta tillräckligt långa.

Nu har jag en bärbar dator för några minuter. Passar på att läsa din blogg i sängen och äta dagens lunch som består av köttbullar och potatis samtidigt som jag känner mig ofräsch när jag spenderar min femte dag utan dusch. Men vad är väl en bal på slottet... :-)

Vet ej när jag får komma hem. Väntar på svar från denna morgons lungröntgen. Ser allt ut som det ska tar de ut dränaget ur höger lunga i kväll eller i morgon bitti vilket gör att jag åter hamnar på Radiumhemmet antar jag.

Puss puss.

--

Sonia om det växlar flitigt...:

Och i morgon söker du ett par jobb till och SMACK så har drömjobbet landat i ditt knä. Eller ett arbete som har mellanlandat i ditt knä åtminstone. ;-)

--

Sonia om jag hade i alla fall tur med vädret!:

Jaja, men det var då det. Nu är jag ju hemma igen. fnissar Tack för besöken dina ännu en gång. Det går aldrig att förklara hur mycket som det betyder!

--

Sonia om en galen kväll på den blåa månen :-):

Nice legs! Är du säker på att det inte är dina då? :=)

--
Sonia om å vilken härlig dag.....: 

Varför kan inte jag ha sådana trevlig grannar? Efter 3½ år i min lägenhet är det fortfarande vissa av grannarna som jag aldrig ens har sett.
skrattar

--

Sonia om vilken galen dag.......: 

Haha, vem visste att du var en sådan hejare på att rimma! :-)

--

Sonia om Premiär på min gata i stan:

Hon är så vacker, dottern din. Hon börjar bli mer lika mamma i ansiktet också. *ler*

--

Sonia om Vaknade på Cypern och kommer somna i Västerås, visst äre fantastiskt :-):
Tack för att du delade med dig av lite semesterbilder. Det får en annan att se fram emot att bara få bli lite brundbränd och fräsch, softa lite, läsa några böcker, allmänt slappna av och bara njuta antingen själv eller i någon god väs sällskap. Jag tror att den där resan verkligen behövdes för din del.

Kramar!
--

Sonia om våga vara annorlunda OCH hela havet stormar:
Fy för egocentriska, martyriska, tyck-så-synd-om-mig-fast-det-egentligen-inte-är-synd-om-mig bekräftelseknarkare! (själv är jag en sockerknarkare förvisso, men jag försöker ta mig ur det nu. *s*)

Energitjuvar och de som man konstant måste ge uppmärksamhet genom att bekräfta att de är snygga, smala, smarta bla bla bla är verkligen bland det värsta som jag vet. Jag instämmer till fullo att alla behöver bekräftelse i olika skala, men det finns ju gränser. Jag har inga svårigheter med någon som har ett enormt bekräftelsebehov när den personen är medveten om att det är ett problem så att man/jag kan försöka hjälpa denna person eller kunna prata om det.

Men urk för sådana som antingen ska fiska efter någon slags bekräftelse (och det kan ju vara lite charmigt någon enstaka gång, men då med betoning på enstaka) när det är så uppenbart oäkta eller sådana som helt enkelt försöker kräva bekräftelse på beställning - jag får en allergichock!

Men jag har också blivit ganska duktig på att hantera 'sådana'. Jag låter alla andra sköta fjäskandet i stället (hihi) och säger ingenting alls själv alternativt ser dessa personer på mig att jag så seriöst blir alldeles ställd och chockad bara av att få själva frågan att stämningen blir obekväm. Alternativ tre är att jag mumlar något knappt hörbart och nummer fyra är att jag helt enkelt bara är spydig och säger: "Vill du få bekräftat att 170 cm långa du är smal som väger 49 kilo fast du redan vet om att du är smalast av alla här i kväll? Skämtar du? Jag tycker att du är smällfet och borde börja banta ned dig tio kilo. Minst!"

:-) Man kanske inte kan kalla mig för en psykolog direkt och det är ju inte direkt som så att jag är elak det första jag är. Jag brukar kämpa ett ganska bra tag att nå fram till dessa människor, men sedan gör jag en helomvändning i stället.

Sedan: annorlunda är inte alltid detsamma som bra, men i ditt fall är Lotta synonymt med bra. Sedan kanske man aldrig kan veta vad någon menar med ordet "annorlunda" om inte en förklaring kommer på köpet. *ler*

Gällande bikini: I here you sister! Och när det väl börjar komma lite större bikiniöverdelar så är de antingen gjorda för onaturliga bröst som en annan ändå inte kan använda eller så är de gjorda för de som är 80+. Jag kommer aldrig någonsin förstå att klädbranschen fortfarande inte har blivit smartare än så. Inte ens en sådan stor klädkedja som H&M har ju bikiniöverdelar större än 80C. Det är ju skamligt! *gnisslar tänderna*

Hoppas att din resa blir alldeles förtrollande, trots bikiniproblemen.

Stora kramar!

--

Sonia om Ska alla förhållanden ta slut?:
Kunde inte instämma mer. Mer flirtande åt folket! Bekräftelse gör alla människor gott vare sig man ger det eller får det och vare sig det är i arbets-, vänskaps, kärleks-, sex- och/eller familjerelationer.

Och det där med otrohet är alltid en svår nöt att knäcka. Först och främst är det ju upp till var och en i det förhållande man befinner sig i att komma fram till vad som är otrohet för just dessa två personer. Sedan måste man också skilja på att det är två helt olika saker att v i l j a vara trogen och att k u n n a vara trogen.

Människan är född till att tända på många olika människor. Varför skulle vi annars göra det? Sedan har man ju alltid valet hur man ska agera när och om man blir attraherad av någon annan om man redan är i en relation.

Utan att någonsin nämna namn, men jag skulle utan överdrift kunna nämna 80% i hela min bekantskapskrets som någon gång har varit otrogen på ett eller annat sätt. Kanske inte nödvändigtvis mot den nuvarande parten, men nästan alla har någon gång varit i en relation där frestelsen att göra någonting med någon annan har varit för svår att stå emot... likväl som de själva kanske är den som blivit bedragen någon gång.

Jag inbillar mig att vi är flockdjur på något sätt. Varför skulle vi annars se så mycket lockelser över allt? *skrattar*

(Sonia filosoferar vidare och tackar för flarran med rödtjut än en gång)
--

Sonia om den glider in i mål........:
Jurassic Park? Är inte det benämningen på BMB eller heter Harrys det nu för tiden också? *ler*
--

Sonia om Va rädda om varandra:
Haha, nä, inte ens jag själv kan förstå vad det är som jag genomlider. Det är därför som jag också är ödmjuk nog att inte avkräva från min omgivning att de ska veta bättre än jag det som jag själv inte förstår. :-)

Annars tror jag nog att någon Gud kanske finns där uppe, men han bryr sig nog helt enkelt inte. Just nu har han säkerligen börjat årets påskfirande och sitter och super sig full.

Hoppas att utgången i kväll blev en trevlig tillställning. Kram!
--

Sonia om Förbannande jävla cancer helvete!!!!:
Tack, Lotten...
--

Sonia om "en och två och tre passionsknarkare":
Förvisso kanske benen hennes var snygga, men visst var hon minst tio kilo för mager? Tyckte att hon såg ut som en outvecklad tolvåring i kroppen. Brrr!!!

Men jag hade röstat henne som vinnare jag också, om vi nu bara ska gå efter låten. =)
--

Sonia om upp och hoppa skaka rumpan:
Jag har tänkt ligga själv i vassen i sommar. Det får inte plats fler, så du får allt se till att ligga på stranden som alla andra så jag kan få hålla mig gömd ifred. :=)
--

Sonia om Inte längre blondin:
Ska bli spännande att få se hur du ser ut nu... :)
--

Sonia om jag är så lycklig, jag är så lycklig,måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag söndag, jag är så lycklig, hela veckan lång:
Nähäää, menar du verkligen att killar kan agera strutsar när det behagar dem själva? Tänk, det har jag aaaaaldrig märkt någonting av. Oj, vad otroligt mycket av det där onödiga tjafset, som de är så rädda för, de skulle slippa om de bara öppnade truten någon gång. Varför går det inte ens in på de smartaste karlar att de binder ris åt sin egen rygg?

:-)
--

Sonia om Jag pratar väl inte så mycket ......:
Nummer tre på denna lista borde faktiskt vara du själv. *ler*
--

Sonia om Kärleken till ett barn:
Hon är ortrooooligt söt! Framför gärna det om hon förhoppningsvis inte får storhetsvansinne. :o)
--

Sonia om Jag är tacksam:
Hur mycket rätt har du på en skala? *ler*

Hela världen borde älska mer, oavsett!!!

Hoppas att din helg varit great!
--

Sonia om FY FAN vad livet är orättvist - OM GUD finns agera nu!:
Thanks, vad snällt skrivet. Och det är alltid lika trevligt när andra ser mig som en fighter när jag själv inte gör det.
--

Sonia om Mitt 2007:
Jättekul att läsa och se på fina bilder.

Kram!
--


BRA GREJER IDAG:

jag är frisk

smarrig räkmacka

ögongodis
En oroskänsla börjar infinna sig i magen

Idag är det tisdag och vips så sitter vi alla på Sonias begravning på fredag. Klumpen i magen börjar infinna sig igen. Visst har jag varit på flera begravningar förut men jag har aldrig varit på en sån ung människas begravning. Helt klart kommer det var hjärtslitande, tårfyllt och helt fruktansvärt, det vet jag. Samtidigt som jag verkligen kommer att gråta i massor för att hylla denna underbara människa. Åååå jag är så glad att jag hann säga hur storsint hon var innan Sonia dog, för efter sin död brukar människor hyllas. Fast det jag har hört återberättats, hört och sett så var hon en enastående människa när hon levde. Usch vad jag bladdrar men det är så svårt. Jag vill ta farväl och att vi alla stöttar varandra på en eventuella timmen begravningen kommer att ta.

***********************************************************

bra grejer idag:

biljetter till reuionen 4 oktober är införskaffade

rensat papper

jobbat

min sängHärligt med höstdagar

I går morse tog jag en promenad i höstsolen. Varmt och skönt. Jag mötte Vania som kom cyklande. De skulle iväg och välja gravplats till Sonia. Det knöt sig i magen direkt när hon berättade det. Det känns horribelt att behöva välja gravplats, så himla ofattbart men det måste göras. Ändå är hela situationen så overklig, vet inte om man hamnar i ett förnekelsestadie. Jag tog farväl av Sonia men när jag tittar på bilderna så känns hon så levande. På fredag är det begravning. Det kommer massor av folk som vill ta ett sista farväl av Sonia. Den begravningen kommer vara en utav de värsta dagarna i ens liv. Det är bara att hoppas att man slipper uppleva sådana tragedier men livet är som det är. Nåväl vi som kommer vara där ska stötta varandra och hylla den underbara människa.

bra grejer idag:

morgonpromme

anställningsintervjun kändes bra

mozzarella, tomat och rökt skinkaen skön höstdag

bra grejer idag:

skön promme i höstvädret med Lina och Marre

lång siesta

ett härligt bad

in a relationship? Not :-)

smarre med Maria på kvällskvistentake my body close to the dancefloor

bra grejer idag:

nya stövlar
god kvällsmat
trevlig kväll med musiktävlingar, charader och dans
god nattmat
HELLO AFRICA TELL ME HOW YOU DOIN :-)Ta vara på livet

DESSA DAGAR
Dagar då vi inte tror att vi ska överleva,
förundras vi över att våra hjärtan fortfarande orkar slå.
Dagar då vi inte tror att vi ska orka gå vidare,
fortsätter vi ändå.
Dagar då vi inte tror att solen finns mer,
förundras vi över när den lyser igen.
Dagar då vi tror att det aldrig blir en ny dag,
förundras vi över att det blir natt, en ny dag kommer.
Dagar då vi aldrig mer tror att vi ska skratta,
häpnas vi över att vi ändå kan det.
Dessa dagar överlever vi trots allt,
greppande efter det sista halmstrået.
Slår våra hjärtan ändå,
uttröttade somnar vi i natten och morgonen kommer, trots allt
och vi fortsätter att gå vidare.
Dagarna fortsätter att gå,
livet kämpar vidare tappert och segt för det oss framåt.
Själva kanske vi är modlösa, tröstlösa,
och ändå fortsätter tiden att gå.
Det blir natt och det blir morgon.
Såren läks och blir ärr med tiden,
för tiden fortsätter outtröttligt att gå.
Fast vi tror att det finns dagar då....

denna dikt fick jag skickad till mig från en f d jobbarkompis
TACK Anette!!!

Bra grejer idag:

jobbat på Gina

en liten sväng på a w

chirre

Det sa PANGpangkväll i city, vi smällde ballonger som bara den

bra grejer idag:

morgonpromme

trevlig kväll på Gina

säng, säng, säng, sova sova sova
det blir faktiskt bättre och bättre dag för dagroligast idag var fotot i VLT på Mollys kompis

fan vad folk bloggar nuförtiden, det är så himla kul. Kul att Linda Rosings blogg är en hit. Tänk om jag skrev allt jag visste och lämnade ut personer mamma mia, då skulle min blogg oxå nå oanade höjder! Kanske skriver en bok sen... hehe,, men jag skippar det...

bra grejer denna dag:

tack Marre återigen

siesta

en glad överraskning
 


skapligt bra tisdag :-)

bra grejer tisdagen den 16 september 2008:

en cykeltur i höstvädret till Therese, fick lunch, fika och personlig hudvård. Stiftade en ny bekantskap. Fick några kramar av Viggo 2 år...

en telefonsamtal - anställningsintervju på måndag

tog en fika med Lotta P

promme runt The City Ring med Lotta och Uffe

**********************************

läs och begrunda:
www.vaniasyster.blogg.se

där går att läsa hur Sonia beskrev sin eventuella bortgång.
Klokt, intelligent och genomtänkt!

Hennes död ska inte vara förgäves, det ska bli något bra av det här eventuellt en fond eller en stiftelse.
Tips mottages gärna!!!

Jobb i sikte!?!?!!?

Idag fick jag ett trevligt telefonsamtal. Jag har sökt tre jobb på samma företag och jag var aktuell på alla tre tjänster. Kommer att få besked inom de närmaste dagarna. Jag skriver inget mer förrän det är klart men säger bara kort och gott: NU JÄVLAR ÄR DET MIN TUR!!!

bra grejer idag:
en fin och stärkande kommentar
Paola säger:

usch.. du har mycket att tänka på.... tycker att du är stark o det är bra att du är densamma ändå... att du inte ger upp... vilken kämpe... det är dig man har som förebild, det ska du veta!

hoppas verkligen på ett jobb

promme runt black river och Biskopsängen

ett skönt skumbad


Vi kvinnor förväntas ha:Rådjursögon
Smultronläppar
Åppelkinder
Persikohy
Getingmidja
Pianofingrar
Ben som ett föl
Hållning som ett fullblod
Dessutom ska man dofta som en sommaräng
Äta som en mus
Va trogen som en hund
Vara glad som en lärka
Snabb som en vessla
Spännande som en tiger och kåt som en kanin!
INTE KONSTIGT ATT MAN ÄR TRÖTT!!!

bra grejer idag:
morgonpromme i solskenet
förkovrat mig
tacos
sol


underbar och älskad av alla!


mellan hopp och förtvivlanjarå det funkar... ett och ett halvt dygn som brunett.. roligast är att många inte känner igen mig. ÄNTLIGEN får jag gå i fred på stan :-)

hoppas fortfarande på ett jobb det är dags nu, har varit arbetslös i elva veckor

imorgon kommer Sonias dödsannons in i VLT och hennes syster beskrev den som den finaste nånsin. Det är två veckor kvar till begravningen. Tror att Sonia ville ha en ljus begravning. Jag är inte mycket för kransar (alla ära till blommor) men jag vill att forskningen ska framskrida och hjälpa människor som har blivit drabbade och så de kan rädda flera. Jag skänker många tankar varje dag till hennes sambo och övriga familj.

*************************************

bra grejer idag:
lunchmöte
träffat mina gamla jobbarkompisar
ett bra möte på stan
pizza
min älskade unge har kommit

DAGENS ROLIGASTE:  jag höll på och busade med lilla Elliott som för övrigt sprang omkring endast i blöja. Sen sa jag åt honom att jag skulle äta upp honom medans han svarade: Nej, Lotta jag är ingen köttbulle...

HEPP :-)

att byta hårfärg var lätt - nu är jag brunettbaj baj blondie
TUSEN TACK MARIANNE FÖR DIN GENEROSITET

Det gör ont!

Den sista veckan har varit tung, det har varit massa känslor och tankar som har kommit fram. För det mesta gör det ont, väldigt ont. Klumpen i magen finns där hela tiden. Idag när jag läste Sonias syster blogg så blev jag så ledsen. Det smärtar och se hur människor ska behöva gå igenom sånt här. Läsa hur de nära och kära har det, deras tunga sorg. Planering inför begravning med mera med mera. Jag vet att livet är förbannat orättvist, det är inget som har gått upp för mig nu men när man finns i närheten så är det rent ut sagt för jävligt. Sonia hade planerat sin begravning, hon ville ha en ljus begravning. Jag hatar begravningar men det är tyvärr en del av livet och självklart ska jag närvara. Det är lättare att acceptera om det är en äldre person, inte unga människor.

Alla dessa blommor är tillägnade Sonia!

bra grejer idag:
sökt jobb
städat
promme i regnet


ÄNTLIGEN lite insättning!

Idag fick jag in 15 högskolepoäng till för min kurs i "Förvaltningsrätt med inriktning mot socialrätt" ... har i dagsläget 252 högskolepoäng i det nya systemet och jag är stolt som en tupp. Som sagt äntligen lite insättning... fast annars så står jag helt fast vid att det får fan vara nog med elände och sorg. Det kryper närmare och närmare. Jag har ofta tänkt att Cancerfonden har så mycket pengar men där har jag tänkt om. SKÄNK PENGAR alla människor till forskningen. Tyvärr så drabbas bara fler och fler. Många bäckar små om man går ihop och sätter in pengar på Cancerfonden. Ni som läser, tänk över om ni vill skänka pengar, det behöver inte vara massor.

Usch vad kallt det var idag, det bara slog till. Det är dags att bege sig upp på vinden och hämta ner alla vinterjackor nu.

bra grejer idag:

tack Vania för ditt fina sms, det värmde. Jag tänker på er varenda dag och ofta
morgonpromme med Ylva
15 hp till - I LIKE

trevligt med manlig fägring på Gina
solstund med Cindy


 


det är mycke uttag nu... dax för insättning

en kompis till är opererad för cancer
min frisörs bebis dog vid förlossningen
NU FÅRE FANIMEJ VARA NOG!!!!!!!!!

bra grejer idag:

Grattis Danne till vinsten
mn nya fina gröna väska, TACK Marre
morgonpromme

jag vet vem som tänder stjärnorna!

Den här sommaren har verkligen gett mig perspektiv på en massa saker. Det sägs att vi människor blir klokare med åren och nu känner jag verkligen att det stämmer. Den här sommaren har varit en utav de sämsta somrar jag upplevt och då tänker jag på min arbetslöshet. Det är surt att behöva gå arbetslös när jag har 3,5 års högskolestudier och studielån att betala tillbaka. Hur tänker man egentligen när jag och a-lagarna på stan får ut ungefär samma summa varje månad? hmmm... pengar är defintivt inte allt men den som säger det vet nog inte vad det handlar om .... Lev på 9500-10000 i månaden så får ni se.

Min arbetslöshet har givit mig perspektiv på HÄR OCH NU. Visst vill jag kika tillbaka när jag jobbade heltid och det flöt på, visst vill jag blicka framåt och drömma, snart har jag ett heltidsjobb MEN jag är här och nu och jag är arbetslös. Nu till det allra viktigaste jag är frisk, många av mina nära och kära är friska förutom min älskade pappa som har alzheimer. I dagsläget vill jag inte alls hälsa på min pappa för jag blir bara ledsen och det är inte vad jag behöver nu.

Hälsan för oss vidare i livet och genom att jag har följt Sonias kamp mot hennes obotliga cancer, har även hennes sjukdom gett mig perspektiv. Hur en människa kan vara så storsint in i det sista finner jag i dagsläget inga ord för men jag ska tänka på hur formuleringen angående Sonia ska framföras. Det sista mötet jag och Lotta P hade med Sonia hemma hos henne visade hennes enorma smärtor. Hon var så intresserad av hur det gick för mig och mitt jobbletade. Vilket jag tyckte var totalt oviktigt i det här läget. Hon erbjöd så mycket till mig sista tiden som den underbara människa hon va. Jag är glad att jag fick tala om för henne hur underbar jag upplevde henne och hur enorm hon var på att skriva. Jag tyckte hon skulle publicera allt hon hade skrivit om sin sjukdom. Hennes skrivande var ett mästerverk!

Sista mötet med Sonia spelade vi Buzz som hon vann, vi drack coca-cola, åt Ballerina kex och glass. Hon hade en hel kartong med kläder som vi packade upp. Samma dag hade hon fått reda på att cellgifterna inte tog. Det brände i mina ögon när jag satt där men jag kämpade emot för det var Sonia som behövde stöd. När vi gick därifrån var vi ledsna, vi tänkte att nu är det inte så länge kvar. Jag är tacksam att jag fick ett sista möte med henne trots hennes smärtor.

En sak är säker: Jag vet vem som tänder stjärnorna!!! Sonia har fått en ny uppgift i himlen!!

****************************George Clooney har fått konkurrens... Gerard Butler!!
efter ha sett filmen P.S I Love You
är jag skapligt såld, både på filmen och honom
en suveränt fin dramakomedi

bra grejer idag:

filmen P:S I Love You
vilat och hämtat krafterGODAST - drick den riktigt iskall...

dagens regn är tårar från Sonias alla nära, kära med mera..

jag har en klump i magen men den får finnas där... jag vet att tiden läker alla sår... men såret är öppet fortfarande... och vad trött jag är...orken tryter men den kommer tillbaka
MEN
är övertygad att regnet som föll här i Västerås idag är tårar från alla som kände Sonia


bra grejer idag:

vi fick till hårfärgningen till slut, tack Majzan
en mysig fika med Therese
lördagsgodistankar och funderingar

Vad jag får perspektiv på livet när tragedier och sorger inträffar. Jag funderar på om det finns ett liv efter detta? Tar det bara slut? Sorger stärker människan! Det är jag övertygad om för det har stärkt mig i mina sorger här i livet.  Tänk att allt ont har nå gott med sig i slutändan. Det är svårt att tänka så nu, när det fortfarande är så färskt.

Idag när jag tog min vanliga promme runt cityringen, så skingrades faktiskt molnen och solen tittade fram. Jag vill tro att Sonia är däruppe, jag blev glad när jag tittade upp mot himlen och såg solen. Jag föreställde mig ett leende från henne och jag blev glad.  Sådana tankar stärker mig. 

Jag blev även glad när jag såg att hennes syster har publicerat ytterligare en dikt från Sonia. Det var så skönt och få säga det till Sonia att jag tyckte hon skulle publicera det hon har skrivit. Hennes olidliga kamp, hennes fantastiska styrka kan hjälpa andra människor. Hennes död ska inte vara förgäves.  Jag sänder massor av värme och kärlek till hennes närmaste. 


Här kommer ytterligare en dikt:

Jag har sovit gott i natt.
Precis som ett utmattat litet barn.
Hela dagen hade varit fylld av skratt.
Jag var som en busig katt som lekte med sitt garn.

Fulländade dagar är ovanliga och dyrbara.
Man måste ta vara på varje dyrbar sekund.
Låta sig fyllas av allt det underbara
som faktiskt kan vara borta i nästa stund.

Bättre än nuet brukar det aldrig bli.
Man kan bara minnas en härlig dag som man en gång har fått.
En dag som jag på alla sätt kände mig fri
och att jag har det bättre än vad jag förut har förstått.


hämtad från www.vaniasyster.blogg.se

bra grejer idag:
ett trevligt inköp av lunch
en snabbis på aw
räkor, aioli och ägghimlen har fått en ny stjärna - tyvärr alldeles för tidigt

Det är en utav de fina kondeleanser familjen har fått till sig. En annan skrev: jag är säker på att det var du Sonia som skingrade molnen i dag när solen visade sig. När jag läser så fina ord med eftertanke och värme så knyter det sig i magen, det gör så där förbannat ont i hela kroppen. Jag vaknade i morse och tårarna började rinna innan jag ens hann kliva upp. Det har varit en tung dag för alla. Oavsett hur mycket man kände Sonia, vad man hade för relation till henne så smärtar det. Jag kommer på mig själv att jag är i helt andra tankar. Jag fick ta farväl av henne även om jag tvekade att gå in. Döden skrämmer mig. Hon såg så mäktig ut där hon låg men det kändes att hon var borta för alltid. Jag gick snabbt ut ur rummet efter att ha fått tagit farväl.

Åååå hennes nära och kära. Vilken kamp de har framför sig. Det gäller att ta en dag i taget och få bearbeta sorgen för annars kommer sorgen i kapp en. Det är skönt och gråta, för varje gång jag gråter så lättar det litegrann men jag har en klump i magen och det visar sig när den försvinner. Visst går livet vidare för oss alla. Det ger ändå perspektiv på tillvaron när en så pass ung människa går bort alldeles för tidigt. Just nu pågår sorgearbetet  för fullt. Vi bearbetar sorgen på olika sätt och jag väljer att skriva om den.

Varje gång jag kommer att fylla på is från frysen kommer jag att tänka på Sonia. Hon hade alltid ett tomt GB-glass paket full med is något som jag anammat. Därför kommer isen alltid påminna mig om Sonia.

bra grejer idag:
vi var åtta av Sonia närmaste vänner som åt en tung men trevlig lunch på Varda
en trevligt besök på kvällskvisten

En dikt av Sonia

Idag är det en bra dag.
Från en klarblå himmel skiner solen.
På verandan sitter jag
och njuter i favoritstolen.

Ännu doftar gräs och blomma,
ännu är dagen lång.
Men snart ska dygnen kännas tomma
och det kommer inte att höras mer fågelsång.

Men jag ska inte bekymra mig om det än.
Jag ska endast tänka på här och nu.
Fortfarande är värmen min vän,
fortfarande lyser solen klockan sju.

Kopierad från www.vaniasysterblogg.se

VILA I FRID ÄLSKADE SONIA

Idag 14.30 somnade Sonia in. Hennes smärtor har varit olidliga och hon har kämpat. Hennes storsinthet går till världshistorien. Åååå vad ont hon hade på slutet. Det är fruktansvärt att ta in att en människa som är 30 år dör. Mina tankar går till hennes sambo, föräldrar och hennes syskon. Hon slipper lida nu. Cancern tog hennes liv och tårarna bara rinner nerför mina kinder. Jag fick ta farväl av henne idag. Det känns så overkligt. så makabert, så jävla fruktansvärt. Alla hennes tjejkompisar var där och tog farväl. Hennes nära och kära var där. Att få se sin dotter dö är förmodligen det värsta som nånsin kan hända en person. Tårarna forsar nedför mina kinder. Jag hade turen att få känna henne i två år. Nu börjar sorgearbetet och alla bearbetar de olika från person till person. Jag vet att hon hade velat att vi skulle fortsätta med våra liv. Det tänker jag göra men en sak är säker: JAG GLÖMMER DIG ALDRIG och JAG SÖRJER DIG!så här vill jag minnas Sonia. Denna snygga, underbara, storsinta människa!.
VILA I FRID.

Skriv gärna en rad till hennes underbara syster hon behöver allt stöd hon kan få. Även om du inte känner dem så är det i allra högsta grad uppskattat.

http://vaniasyster.blogg.se/


en svettig tisdag

ont i kroppen och halsont  har denna dag bestått av. Som vanligt biter jag hop och kammar till mig. Jag som aldrig svettas förutom när jag tränar och solar har i stort sett svettas konstant, så fort jag rör på mig svettas jag. Det är bara att knapra Ipren och dricka massor. Sömn är bra mot feber så det är bara att inta fosterställning igen och sova bort skiten!!


bit ihop, bryt ihop, bit ihop, bryt ihop

det gäller att ta en dag i taget... denna måndag bestod av ont i kroppen och lite svettningar... huvudvärken gick över efter lunch. Jag är inte dösjuk men jag känner mig relativt hängig. Mestadels av tiden biter jag ihop, jag bryter bara ihop korta stunder, för jag är så himla stark säger alla som inte känner mig. Det är väl fantastiskt att de vet så mycket om mig :-) Nåväl, ni som känner mig djupare vet hur jag funkar!! Jag har en överlevnadsinstinkt som heter duga. bara för jag inte sitter och deppar är det i alla fall tungt. NU JÄVLAR VILL JAG HA ETT JOBB!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bra grejer idag:
M:s läkarbesök gick bra, blodprover på torsdag
fantastiskt vilken utsikt det är från Ginas personalrum... snygga jeans och en vit t-shirt.. I LIKE
brände på pannkakor
har legat och läst min nya bok om KBT

RSS 2.0