med hösten kommer förkylningarna

ont i kroppen, hängig och huvudvärk har denna dag bestått av

potatisgratängen med köttfärs vart smarrig
och jag har intagit vågrätt läge i stort sett hela dagen

lev i nuet

Idag hittade jag min underbara bild som jag tog i Tanzania 1988 i Ngorongoro kratern. Jag var på safari och såg massor av djur. Det var en utav de bästa upplevelserna i mitt liv. Kolla fotot, det säger allt!!



idag när jag gick på ICA maxi så kommer en gammal bekant fram till mig och frågar hur jag mår: Jag svarade att det är surt på grund av att jag är arbetslös. Han svarade: Hur kan du som är så alert, pigg och trevlig vara arbetslös? Hepp, vad svarar jag på det?

Män kan fälla kommentarer, både dåliga och bra. Sämsta kommentarerna hittills i år är: Världsklass!!!! Tycker dessa män ska vara noggranna med hur länge de duschar så att hjärnan inte krymper ännu mer  och blir ännu mindre .....

"jag orkar inte prata om det här, det är alldeles för jobbigt"

"borta bra men hemma bäst"

"jag smådejtar litegrann men det är inte så allvarligt"


Läs den här artikeln. Intressant leverene! Orka??

http://di.se/Nyheter/?page=%2fAvdelningar%2fArtikel.aspx%3fo%3dexpressen%26ArticleID%3d2008%5c08%5c30%5c297636%26SectionId%3dDinapengar

bra grejer idag:
tack Lottis för din generositet
och Marre för din hjälpsamhet
Molly min underbara unge som är så klok, älskar dig!!!


3 snabba på 45 minuter - är inte vad ni tror...

bra grejer idag:
fikat med gamla jobbarkompisarna
after work med tjejerna
min älskade unge har kommit
3 snabba på 45 minuter...

glädjande besked

Läkarkåren har felbedömt Therese och Tinas pappa.
Det visade sig att det inte var någon tumör!
Strålande besked vill jag lova!!!
Det finns en GUD i alla fall!

ÄNTLIGEN

börjar det hända lite på jobbfronten... det känns bra och snart har jag jobb, det känner jag i hela kroppen. Nu är det riktigt roligt att kolla i platsbanken, I LIKE... idag har jag sökt tre jobb...

bra grejer idag:
det lossnar
morgonpromme
chirre o dirre
min sköna säng.....

knack knack, vem där? joooo den stora bocken Bruse :-)

jag mixar, fixar och trixar mest nuförtiden. Dagarna svischar förbi och jag lever i nuet. Framtiden kommer ändå, ingen idé att skynda på. Kränga grejer, promenera, diska och städa består mitt liv av nu FAST naturligvis lite mer förstås ;-)

Är det tyskan eller inte?

Jag blir mer och mer förundrad över denna hemska rättegång. I mina ögon har jag svårt att ta till mig om hon är oskyldig varför hon ofta ler på bilder och mot media. Skulle jag vara oskyldigt dömd för ett sådant fruktansvärt brott skulle jag vara förtvivlad, samarbeta och göra allt för att bevisa min oskuld. Tyskan ler!!! Jag som alla andra vill att det komma en upplösning av detta horribla, fruktansvärda brott. Det känns bra att hon ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Där finns det specialister som kan nå det inre.

bra grejer idag:
sökt MASSOR av jobb
ärlighet
nya gardiner i Mollys rum

Fyra krokar :-)

Jag läser i expressen om 10 snälla steg till ett mera harmoniskt liv. Dessa försöker jag faktiskt följa vissa mer än andra. Dessa är:

Mod: tala högt och tala ut
Humor: det smiter förbi våra försvarsmekaniskmer. Precis som talet är skrattet ett sätt att kommunicera.
Lojalitet: Ge utan att vänta något tillbaka
Kreativitet: det försätter oss i ett tillstånd av flow
Tacksamhet: uppskatta livet för det är ditt välbefinnande
Lyssna: att lyssna är äkta närvaro
Respekt: är att acceptera andra
Medkänsla: känna med andra
Förlåtelse: ersätter smärta med frid
Omsorg: att hjälpa andra växa är meningsfullt

När det gäller mod så tycker jag att det är viktigt att människor talar ut och säger vad de tycker. Alla får tycka precis va det vill sen kanske man hålla käften i vissa lägen. Hurmor, ja vad ska jag säga, det är A och O, jag älskar humor. En rolig historia, ett skämt, det kan jag aldrig få nog av. Lojalitet är bra, strö komplimanger omkring sig. Jag menar alltid det jag säger, jag fiskar inte. Tycker jag någon är fin i sin nya frisyr så menar jag det. Kretativitet, I LIKE, fan vad jag mår bra när jag får vara kreativ. Lyssna har jag blivit bättre och bättre på.  Respekt är viktigt för mig, jag respekterar människor jag tycker om, sårar aldrig människor jag tycker om och bryr mig om. Medkänsla innebär att om någon är ledsen kan jag oxå gråta. Förlåta är viktigt, en ursäkt kan sitta långt inne hos människor men det är något jag anammar om ursäkten kommer. Omsorg är skönt när man känner att man kan lyfta andra människor-

Bra grejer idag:
Ipren
promme i solskenet
derby på Swedebanks arena, 3 077 pers, tam match men vilken stämning. Gillade Sallantos mål, coolt! 3-1 till Syrianska mot Skiljebo
ett besök på kvällskvisten
undar om lapptricket funkar den här gången :-)


vänner, bekanta med mera, med mera

Marianne och jag tog en liten tripp runt Biskopsängen. Med tanke på att jag har pluggat i många år så är jag privligerad att känna människor i olika åldrar. Det ger ett mentalt utbyte att ha olika åldrar i sin närhet. Spännande och höra vad många står i sitt liv. Marre tycker att jag fullkomligt känner alla, inte riktigt alla men när vi spatserade runt där så var det många som vinkade och hejade. En härlig promme i ett underbart väder. En ren skräll att solen lyste idag, fascinerande :-)

bra grejer hitills idag:

vid 39:an fick vi mycke trevligt sällskap och fika
underbart väder
promme

nu är det tjejmiddag som gäller, kräftor, räkor med mera, med mera
nu ska jag hoppa i plurret, puss och kram så länge

farväl sommar

bra grejer idag:

sprang på en trevlig en på lunchen
softarkväll i soffan
lite mera skuldfri ..

Jag slipper i alla fall vattna utomhus

sommaren är över och jag blir ledsen MEN jag tänker kämpa på in i det längsta och gå i sandaler och kortärmat, så det så!

saker som jag är tackam över:

jag är frisk och jag har en frisk underbar dotter

tusen tusen tack Pelle för hjälp med lampan och soffan, du är guld värd

tusen tusen tack Marianne att du hjälper mig när det är tuffa tider

tusen tusen tack Lotta P att jag får låna din bil lite då och då

skönt att se inlägg från Sonia på hennes blogg och i facebook

handla lunch av en riktig riktig goding... tänkte säga till honom: jag är här nu, vilka är dina två andra önskningar :-)

VISST kostar det att ligga på topp

Jag skrev igår om att om man har ena benet i det förlfutna och ett ben i framtiden så pissar man på nuet. Tänk så det är ändå. Vi tittar tillbaka på det som har varit bra i det förflutna och vi ser hela tiden framåt i form av planeringar och det kommer bli bättre och bla bla bla. Men nuet är inte så jävla lattjo jämt. Sen är vi olika som människor, det ska gudarna veta. Jag tycker hälsan är det allra allra viktigaste, nummer två är att man får in pengar och har ett jobb. Sen får allt annat komma längre ner på listan. Så hälsan har jag nu SKA jag ha ett jobb oxå.. Jag vill ha ett heltidsjobb så det går runt, det kan jag väl begära? Tre och ett halvt års studier på högskolan kräver att jag ska ha ett jobb. Just nu biter jag ihop och ihop. Ibland ställer folk frågan: bryt ihop eller bit ihop? vafan jag kanske ska bryta ihop ändå... men jag är såååå stark som människa säger alla, visst är det fantastiskt....

bra grejer idag:

promme i solskenet
vart på återbruket, en utav mina bästa vänner :-)
snart rensat klart i köket
tillskott i kassan
tack Lotta P för lånet av bilen



OK, visst kostar det och ligga på topp?! men topp och topp, Marianne når upp till toppen i många lägen men definitivt inte när det gäller längden. Det kanske syns på benlängden när vi sitter :-) vem som har längst ben...
Hursom helst, tack Marianne för support och stöd

har man ett ben i det förflutna o ett ben i framtiden, så pissar man på nuet...



tittade ut genom köksfönstret och fick sen en naken kille springa runt och vara på sitt allra bästa humör



lite saft på vägen mot sandlådan



vilken liten goding



fullt ös i sandlådan

bra grejer idag:

ett mycket bra besök på arbetsförmedlingen med en väldigt aktiv arbetsförmedlare. Kändes bra hon gav mig lite nytt hopp och mer inpiration. Hon skrev i profil att jag är mycke aktiv i mitt jobbsökande.

Karro tog med sig sina säckar med kläder och krängde iväg grejer... den flickan kan shoppa hon :-) tyvärr vart bilderna lite gula från det ögonblicken

hejade på en trevlig kille men det är hans kompis jag vill träffa, en riktig läckerbit

promme med Lotta P









"Det enda man förvänta sig är det oväntade"



Låt henne vara! HERREGUD, hennes OS-dröm va över på någon sekund. Sen ska de trycka upp en mikrofon och TV-kameror framför nosen på henne. SKANDAL. Låt henne sörja över fallet och gråta så mycket hon behöver. Tror med stor sannolikhet att inte ett öga var torrt här i Sverige när hon föll. Jag kände att det brände till i ögonen när hon föll. Hon är en fighter, hon kommer tillbaka. HEJA SANNA KALLUR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tråkigt idag:
Sannas fall
vädret

bra idag:
sökt några jobb




regn, regn och regn

finns det något mer och säga om denna söndag??? mörkt och tråkigt.
Vi åt i alla fall god lunch :-)




Tina och Therese:
hoppas operationen går bra!!!!!


mera självkänsla... mera mera mera

Vi är några stycken som ska åka och lyssna på Mia Törnblom i Örebro den 16 september. För tillfället är det jag, Marianne, Cissi och Lotta P. Någon annan som är sugen och hänga på?

kolla länken:

http://www.wimab.se/default.aspx?NodeId=969

Vem är då Maria som har skrivit till mig? du undrar om jag söker heltid eller timanställning? Högprio är och fått ett heltidsjobb sen hankar jag mig fram på timmar om det går tills jag söker får ett heltidsjobb!!

bra grejer idag:

promme
sovmorgon
umgåtts med Marianne, Maria, Lotta P och alla underbara kids

Lyckliga gatan :-)



jag ber till högre makter ang mycket just nu: tillfrisknande hos två personer, att få ett jobb m m

tyvärr är det många människor som mår dåligt just nu, jag känner mig lite uttömd på energi. Då är det dags att ladda batterierna igen!!



den här klänningen tror jag att jag ska ha varenda dag i fortsättningen, jag fick så många komplimanger idag. En kille ropade på stan: Vilken fin klänning du har, en annan som såg ut och va en a-lagare ropade samma sak. En tredje man sa att jag såg riktigt sommarfräsch ut. Jag är glad över dessa kommentarer, det finns vissa som aldrig får höra något. Tänk att jag säger så här och jag är svensk till råga på allt HALLELUJA


insättning på må-bra kontot:
bjuden på lunch av Marianne
tack för din generositet i ett annat syfte Marianne
tacokväll med Molly och hennes kompis


uttag må-bra kontot:
T och T:s pappa inlagd igen
Sonia....



Flashbacks...

Det enda jag gör för tillfället är och rensar. Jag rensar å rensar å rensar. I går hittade jag mina gamla priser från baskettiden, Då satt jag mig ner och tittade på dem och vips så flyttas jag tillbaka till 80-talet. Sen hittade jag ett helt häfte med sånger. Dessa sånger har jag varit med och komponerat när någon har fyllt jämt, gift sig eller slutat på sitt jobb. Hittade två sånger som mina kära vänner har skrivit till mig och eftersom papper börjar gulna :-) för att jag börjar bli så gammal så ska jag skriva en sång här: HÅLL I HATTEN NU.... jag kommer ihåg när de sjöng den, jag skrattade så jag skrek samtidigt som tårarna rann..

(melodi MIN DINGELING ...)

Nu är vi här på fest för att Lotta fyller år
Du fyller 30 år men har inga gråa hår
Vi hoppas det blir trevligt upp på denna fest
vad kan det annat bli med dig som hedersgäst

Refr: Ulla Charlotte, Ulla Charlotte
dig vill vi hylla med flaggan i topp
Ulla Charlotte, Ulla Charlotte

I basket var du duktig du dunka nästa jämt
vi kalla dig Kaiva men det var mest på skämt
klubben hette KFUM och du var längsta tjej
det var den stora skillnaden på oss och på dig

Refr

På alla våra fester så håller du igång
du står upp och dansar och sjunger en sång
men när du kommer ut är du ett minne blott
då drar du ut på golvet med något napp du fått

Refr

Biljard det har du prövat det är ju allmänt känt
men allt det där som hände det har du nog förträngt
du föredrar ju basket det är en sport med färg
för gul, röd och svart gör det samma har du sagt

Refr

Med mamma tog du bilen till Fagersta ni for
och operera bysten du tyckte var förs tor
du bytta dina bomber och plommon vart det kvar
du visa alla ärren och var så väldigt glad

Refr

Till Afrika du for för att träffa en vän
det ända du fick var en bibel med dig hem
fast du klädde ut dig i röd neglige
det ända du fick göra vara att böna och be

Refr

När torsdagskvällen kommer du på klippan glider in
de flesta som är där är karlar med ring
dom följer med dig hem för att känna på din kropp
men där är det så kallt att inte snoppen kommer opp

Refr

Nu ska vi sluta sången vi vet du är nervös
men vi vill bara säga att i Lotta finns det klös
det finns ju ett och annat som vi inte tagit opp
för annars trillar Lotta ner från listans högsta topp

bra grejer idag:
varit i skolan
hälsat på Gebro, Saeid och Katja på gamla jobbet
haft besök av Lina Maria Nilsson och Agneta Karolina Hollsten



återbruket here I come!

NU är vinden så fin så jag funderar på att ha fest, jag kan ta en brassestol och sätta mig med en smarrig drink. Jag har aldrig i hela mitt liv haft en sån välstädad vind. På de fina pappkartongerna har jag skrivit med fin text om innehållet. Hittade gamla brev för att inte tala om alla gamla vykort. Det tog naturligtvis tid och gå igenom dessa. Kärleksbrev dök upp :-) gamla matchprotokoll från baskettiden. Jäklar vad jag har rensat så det blev en sväng till återbruket. Jag körde grejer så svetten rann på ryggen (KVINNOR KAN). För att sedan bege sig till Effecta med gamla avdankade grejer som inte behövs längre. Det luktar fanken vind om händerna.

Hittade nyckeln till sekretären som lilla Leo hade "gömt". den är sedan sen 40-tal så den är jag rädd om. Hann rensa den med idag.

bra grejer idag:

vart på återbruket
hittat nyckeln
fikat med Lotta och Jessica

oacceptabelt:
Sonia ligger på Karolinska, jag skänker dig så många tankar och kramar jag bara kan.
Du är en beundransvärd människa!



fem bra saker idag

städat resten av vinden - nostalgiskt

Mollys rygg är bra, bara lite sne

promme med Marianne

sökt ett jobb

mina hemlagade köttbullar






Fiffiga försäkringskassan och CSN - Sverige är fantastiskt men inte jämt

Första utbetalningen från mitt fackförbund skedde den 7 augusti, då har jag inte fått pengar sedan den 27 juni. Har inte kunnat lämnat in någon inkomstuppgift försäkringskassan förrän nu. Tyvärr går det inte att få något retroaktivt bostadsbidrag utan man får för innestående månad....eeeeh hur tänker de där? Vad kan jag som privatperson göra när jag inte får någon uppgift om hur mycke ersättning jag kommer att få????? OTROLIGT

CSN ger i det här läget inget uppskov på grund av en återbetalningsplan av studielånet. SÅÅÅ en ersättning på 7 800 kronor för 19 dagar, hur i hela helvete tänker man där? Studielån, hyra, barn plus övriga räkningar... någon förändring borde fanimej ske. Efter att ha avslutat en högskoleutbildning på 3,5 år ska man gå tillbaka till en ersättning som är patetisk i allra högsta grad.

Jobben lyser med sin frånvaro. Jag har varit så aktiv i mitt jobbsökande så det finns inget att klaga på när det gäller mitt jobbsökande. Alternativen är att börja sälja min kropp (de har vi redan diskuterat), städa eller ta ett svartjobb? Är det så här man ska leva i det effektiva Sverige??? Jag som inte vill något hellre än att jobba... utvecklingen är avskräckande..

skitdåligt idag:

försäkringskassan och CSN
T & T pappa inlagd på sjukhuset

bra grejer idag:
har kommit in på en kurs i KBT i oktober
lunch med frankrike Eva



filmtajm o filt i augusti?

bra grejer idag:

Himlens hjärta en intressant film om äktenskap, otrohet och skilsmässa

Georgia Rule en intressant film om tre generationer av det kvinnliga könet

halva priset på Cervera

kräftsjärtar och pasta

KATASTROF:
vädret, fy fan på ren svenska

har jag hajat queerbegreppet?

Queer är verkligen ett begrepp som har många olika förklaringar. Det kan betyda allt från konstig, pervers eller sexuellt avvikande, teorier om sexualitet och normalitet. Det kan även vara en form av aktivism. Ha att göra med bögar, glamour och schlager. Jag läser att alla svaren anses vara korrekta. Ibland används det som en paraplybeteckning på gruppen homo-, bisexuella och transpersoner (i vardagligt tal förkortade till HBT) och ibland som benämning på personer som i största allmänhet faller utanför normen. Ja inte fan är det lätt begrepp men det är kanske bra att det har sån bredd på förklaringar? Oavsett sexualitet är vi människor och alla väljer hur de ska leva. Det är bara att få det accepterat men det kan vara svårt för vissa på grund av rädsla. Jag skiter i om folk är bögar, transor eller flator. WHO CARES!!



 

Diskuterade Västerås uteliv och jag konstaterar verkligen att det suger rejält. Vart ska vi ta vägen? Den äldre publiken? Herregud vi är mitt i livet och har massor kvar att ge. De yngre tar över alla ställen i stan. Jag vägrar och åka till Lagårn i Skultuna. Någon som är sugen på att starta upp ett ställe för 30 +


 

Här är mina tre favoriter som ger mig rysningar. Lyssna och njut!!

2) 
http://www.youtube.com/watch?v=vAg5ZOZfVLo

1)  http://www.youtube.com/watch?v=bEo5bjnJViA

3)  http://www.youtube.com/watch?v=hkcE6Vy-e6c&feature=related

bra grejer idag:

sovit såååå skönt
fått mycke uträttat
mår bra av tillförsel på energi

ledsamt:

en god väns separation med flytt idag
ååå Sonia vad jag tänker på dig


Katjing - Beijing



Jaha då vare dax igen.... Vi får hoppas på ett eller annat guld. Ska bli spännande och se basketen, friidrotten m m.

bra grejer som har hänt de senaste dagarna:
bott på bondgård

kört vilse i stora skogen, hade tur och fick se mycke landskap

tankat ;-)

tack B för sköna och härliga dagar, välbehövligt för oss båda

jag är energifylld och blickar framåt



psst... glömde även och stänga av lysena på bilen... visst är jag en underbar skapelse :-)

Det gör ont i mitt hjärta

Sonia, det smärtar mig och se hur ont du har!! Man känner sig så maktlös av att bara sitta och titta och inte kunna göra något alls. Jag vill ha en trollstav och trolla bort din tumör! Den finns inga ord vad du ska behöva genomlida. Tack och lov att det finns smärtlindring. Orden räcker inte till i det här läget. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: förbannade jävla tumörhelvete!!! Det smärtar i din kropp och det smärtar i mitt hjärta.

KATASTROF IDAG:
se Sonia ha så ont

bra grejer idag:
tack Therese för min extreme makeover
smarrig middag med Molly
känns som jag cyklat Tour de france i dag i regnet



det växlar flitigt...

Nog fan är jag en sann optimist i alla fall. Jag VÄGRAR och ha tröja på mig, det är augusti. MEN vad jag frös när jag endast iklädd en tunn sommarklänning spatserade runt i city. Jag mötte folk med skinnjackor och sjalar, stora tröjor... hehe och så jag då.... optimist som trotsar vädergudarna. Jag tänker ha sommarkläder ett tag till så det så. Usch det är höstlikt ute och jag får lite småpanik. Inte kan sommaren vara slut redan? Dessa underbara sommarkvällar som är sån livskvalité. Jag älskar sommarkvällar, vill aldrig att de ska ta slut. Hoppet är det sista som överger mig, jag tror och hoppas att vi kommer få lite mera sol här hemma och får vi inte det. Ja vafan då går livet vidare ändå.

bra grejer idag:

färgat håret, tack Zäta för hjälpen
lurre med Lotta p och och en fortsatt trevlig dag
sökt två jobb


en sömnig söndag

bra grejer idag:

städat
promme med Marianne och franska Eva
räksmörgås


Pridetåget - vilken folkfest



här startar tåget



































här har vi Linda Rosing



















helt slut i benen



Viktoria och Molly vilar oxå benen



här samlar vi sista krafterna



"it`s raining men...."

korten behöver inga kommentarer, det är ett härligt evenemang. Jag tror aldrig jag har sett så mycke kvinnobröst i hela mitt liv, det var många som knappt hade några kläder på sig alls. Det fanns bögar, lesbiska, transor, queer, bi med mera, med mera.... och de trivdes i allra högsta grad. Kul och se polisväsendet, brandkåren, läkare, fackförbund med mera... vem bryr sig om sexuell läggning, inte jag i alla fall. Huvudsaken alla trivs :-)

bra grejer idag:

VILKET DRAG PÅ PRIDE
trevlig dag i stockholm

KASST:
VÄDRET, det kändes som det kom regn från hela juli....













en mycket bra dag

vissa dagar känns det bättre så är det bara, istället för skitdagar som dyker upp ibland så har dagen känts stimulerande. Just nu letar jag efter ramar till mina gamla vinyl LP-skivor, att hitta ramar till 31,75 x 31,75 är inte lätt, har kollat runt i stan. Hittade några på nätet, 50 kronor styck, lagom pris. Då kan vissa av mina gamla plattor exponeras på några av mina väggar i s t f tavlor. Har även en hel kartong med gamla EP-skivor, herregud, vilka gamla godingar. Det står t o m datum på skivorna när jag köpte dem. Ska snart börja rota i skivsamlingen. Det blir säkert mycket nostalgi

bra grejer idag:
träffat Anette och Ewa från gamla jobbet
hade ett regnigt möte med Ramona och Andreas
pizzastund med Molly och Victoria
Lotta P ringde från Turkiet
sprang på restaurangägaren tre gånger, tror han förföljer mig :-)
tack för inlägget igår, du anonyme!!!


RSS 2.0