Mikael Stjernvall - en utav de absolut mest fantastiska människor jag nånsin mött i mitt liv

Drog iväg på en tvådagars personalkonferens med jobbet. Vilket härligt gäng jag jobbar i. Positiva människor uti fingerspetsarna. Enormt mycket glädje på dessa två dagar. Jag fascineras av människor som har kämpat och kämpat och kämpat för att nå dit de är idag. Jag säger bara MIKAEL STJERNVALL - enorm människa, vilken livsglädje, vilken humor, vilken kämparglöd kort och gott FANTASTISK MÄNNISKA. Hur hade föddes med en cp-skada och lyckats se förbi hindren med sin skada. Jag vet inte vad jag ska säga, jag är fortfarande omtumlad och tagen av hans föreläsning.

Har ni möjligheter och se honom GÖR DET - vänta inte en sekund.

"Mikael Stjernvall - en presentation

Det enklaste sättet att beskriva Mikael Stjernvall är att säga att han är en cp-skadad före detta elitidrottare - inom handikappidrotten - som idag arbetar som föreläsare och coach bl a. Det är bara det att denna beskrivning endast täcker in en liten del av Mikaels person och gärning.

I ovanstående kortfattade beskrivning av Mikael Stjernvall kom epitetet "cp-skadad" först. Det blir lätt så i vår etikettfixerade värld. Men Mikael har själv aldrig sett sig som i första hand cp-skadad. Han har också ända sedan han som liten lärde sig cykla överträffat alla förväntningar om vad han som cp-skadad kan göra. I stället för att fastna i ett handikapps begränsningar har Mikael från första början av sitt liv helt naturligt bara sett möjligheter.

Den slitna klyschan "att se hinder som möjligheter" har Mikael gjort till verklighet i sitt eget liv. Genom att han har bortsett från - eller "glömt" - sitt handikapp så har han gjort, och kunnat göra, sådant som han annars inte skulle ha gjort. Han har också genom detta förbättrat sin rörlighet, och sitt tal, betydligt.

-Folk har alltid fått påpeka att jag haft ett annorlundaskap. Men jag har klättrat i berg, jag har seglat över Atlanten, jag har tränat judo i 13 år...

Seglade över Atlanten gjorde Mikael 1988, från USA till Europa, i en seglats anordnad av handikapporganisationen Disabled People, under FN-flagg. Alla i besättningen var handikappade.

Tilläggas kan att Mikael också utövat några fler intressen: orientering, simning, deltagit i SM i Poetry Slam (16:e plats bland 96 deltagare), spelat teater och lärt sig spela piano med examenskonsert inför 500 åhörare bl a.

Mikael bor i Örebro där han sammanlever och samarbetar med Barbro Bronsberg, föreläsare och författare.


Mobbning

Mikael blev förstås mobbad för sitt handikapp under skoltiden, vilket kan ses som ett hinder i den personliga utvecklingen. Men Mikael ser det inte så.

-Genom att jag har blivit mobbad, utsatt, så har jag också fått ett redskap som har gjort att jag är fri idag. Hade jag inte blivit mobbad så hade jag inte varit fri, säger Mikael. -Men om du inte kommer ur mobbningen och inte kan se den andliga läxan i mobbningen, då är livet kört. För då lever du som en mobbningsdrabbad människa.

Mikael har också föreläst om mobbning på skolor. Han har en förmåga att i sina föreläsningar vända upp och ner på begreppen och "skaka fram" det som annars inte syns. Han visar hur begränsningar kan vändas till motsatsen. Mikael berättar - i den föreläsning undertecknad är åhörare till - på ett roande sätt hur han som den mobbade eleven en dag fick "konkurrens", då en mörkhyad pojke började i klassen. Mikael kallades "cp-jävel" och den nye för "Bongo-läppen"...

Mikael gick en årskurs 1 i en specialklass, men gick sedan hela grundskolan i den vanliga skolan i Södertälje där han växte upp i ett radhus. Han gick det vanliga gymnasiet på industriteknisk gren, och hade tillräckligt bra betyg för att komma in på robotteknikerutbildningen på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. Men där blev det stopp därför att varken Volvo eller Saab, vilka var sponsorer till utbildningen, ville ge Mikael praktikplats p g a cp-skadan. Han slutade efter två veckor. Senare har Mikael hållit en föreläsning för lärarna på Ingenjörsskolan i Borås, vilka alla gått på Chalmers. En sorts revansch!

Stjärnan Stjernvall

Mikaels uppväxt var lite speciell också på det sättet att hans mamma genom kontakter i samhället inhyste månniskor i behov av bostad i det 96 kvadratmeter stora radhuset. Under Mikaels uppväxt bodde sammanlagt 17 olika personer i huset, bl a sex indiska studenter under mer än fyra år, av vilka Mikael lärde sig prata engelska redan innan han började skolan. Mikael har också en syster och tre bröder vilka är mellan sju och 23 år äldre.

Idrott har haft en stor plats i Mikaels liv. Han började träna när han var tolv år under en sommarlovsvistelse hos sin morfar i övre Norrland. Det var OS-året 1980. Först när Mikael var 20 år fick han veta att det fanns något som kallades Paralympics, handikapp-OS.

Åtta år senare, 1996, deltog Mikael i Paralympics i Atlanta, USA, i fyra grenar: längdhopp och löpning 100, 200 och 400 meter. Han gick till final i alla utom 400 meter. I längdhopp slog han världsrekord i sin skadeklass på 4, 98 m, vilket stod sig i tolv år. Ett par veckor tidigare hade legendariske Carl Lewis tagit sitt nionde OS-guld i samma längdhoppsgrop.

Trots världsrekordet vann Mikael inte tävlingen. Han var den enda i sin skadeklass som kvalificerat sig till OS. Därför flyttades han upp en skadeklass - vilket betydde att hans motståndare hade lägre funktionshinder - och han kom då på sjätte plats.

På 100 meter kom han sjua i finalen på 13,98. På 200 meter kom han också på sjunde plats på tiden 28,88. Den som provat på löpning förstår att det är bra tider med tanke på Mikaels handikapp. 4,98 i längdhopp är ännu mera imponerande. Mikael har också vunnit VM i längdhopp en gång och ett antal SM-tecken, därutöver medaljer i SM på 100, 200, 400, 800 meter löpning samt i spjut och kula.


Föreläsare

Mikael är utbildad idrottskonsulent - för elitidrottare. Han gick 1989--91 en utbildning till idrottsledare på Bosön, en förberedande utbildning för att bli idrottslärare.

Mikael fick inget jobb som idrottskonsulent utan gick arbetslös efter utbildningen. Det ledde fram till att han 1993 gick en Starta Eget-kurs. Hans affärsidé: att föreläsa. Mikael hade börjat föreläsa ett par år tidigare och hade föreläst några gånger om attityder och kommunikation för ungdomar.

Han fick höra att det inte skulle gå att försörja sig på föreläsningar, vilket blev en drivkraft för honom. Sedan han gick Starta Eget-kursen har han till större delen försörjt sig på föreläsningar. Han fick än en gång visa att det som inte går, går i alla fall!

Mikael har de senaste 15-16 åren föreläst på många olika ställen: skolor, universitet, företag och organisationer. Föreläsandet har med tiden blivit mer och mer av artisteri. När jag ser honom på Gustavsbergs Teater, där han föreläser för föräldrar till högstadieelever, använder han hela scenen. Han har publikens fulla uppmärksamhet från början till slut, i cirka två timmar, i något som är en blandning av föreläsning och show. Genom sin starka närvaro får han publiken att också bli närvarande. Som åhörare och åskådare följer man med på en hisnande färd i hans berg- och dalabana!

Passion

Mikael är en passionerad människa och en passionerad föreläsare. Passion är också en viktig del i det han pratar om och det han vill lära ut. Att vara passionerad är att vara uppslukad av någonting. När man är uppslukad av något är man också närvarande här och nu, menar Mikael.

-Jag kan ingenting om att föda barn, men jag kan tänka mig att en mamma har total närvaro när det händer. -Alla människor är ju någon gång i nuet. Det gäller att hålla det här nuet. Det är när du är i det flödet som du skapar fantastiska saker. När du är i nuet då är din träffsäkerhet hundra procent!

-När du gör det fullkomliga längdhoppet, när du är fullkomligt i nuet, då händer någonting. Och det som händer då går inte att förklara. Det tillståndet kallas för upplysningstillståndet, eller du är ett med dig själv. I Indien säger man Nirvana. Jag tror att vi alla är där, men vi har tagit på oss en massa filter, säger Mikael.

På tal om Nirvana så fick Mikael med sig en del indisk filosofi genom att han växte upp med indier i huset. -Jag är uppvuxen med tron att jag har ett syfte här på jorden. Att försöka hitta det som gör mig passionerad. Och när jag hittar den passionen kommer allting omkring mig att lösa sig.


Hur knyter du skorna? Att vara i nuet.

Coachning är en del av Mikaels verksamhet. Hans klienter träffar honom med regelbundenhet under lång tid och ges vägledning.

-Det första uppdraget folk får som kommer till mig är att hitta nuet och registrera vad dom gör. Det brukar ta tre, fyra veckor att lära sig registrera vad man gör, fast man övar på det varje dag. -Vi gör så mycket saker omedvetet. Hur knyter du skorna? Hur sätter du på dig strumporna? Hur svarar du i telefon? Vi gör en massa saker omedvetet! -Det är när man börjar registrera vad man gör som man kan få en uppfattning om nuet.

Mikael menar att vi går på "autopilot", efter ett inlärt beteende, och är därmed inte närvarande i nuet. Autopiloten är inte du! Genom att börja bli medvetna om vad vi gör - komma till nuet - börjar vi förändra vårt liv. Mikael har kommit till nuet. Och det är hans passion att vägleda andra människor hit!

Slutligen: en annan av Mikaels stora passioner är konst. Han målar och håller kurser i vad han kallar Energy Art. Han gör fantastiska abstrakta målningar: uttrycksfullt och färgstarkt, med mycket energi - som Mikael Stjernvall själv!"

hämtad från: http://www.life-motivational-speaker.com/press-mikael-stjernvall-anders-jansson.html

http://www.youtube.com/watch?v=35YivWEs3zw

snacka om redface

http://www.youtube.com/watch?v=IsZwzIXZq3w

..................

FANTASTISKA DAGAR! TACK KFG!


Lyssna på vad din partner säger :-)

http://www.youtube.com/watch?v=S9CuZbwqajA&feature=related


BITCH

Whan I stand up for myself and my beliefs
they call me a bitch

When I stand up for those I love
they call me a bitch

When I speak my mind,
think my own thoughts, or do things my own way
they call me a bitch

Being a bitch means I won´t compromise what´s in my heart.
It means I live my life MY way.
I means i won´t allow anyone to step on me

When I refuse to tolerate injustice and speak against it,
I´m defined as a bitch

The same thing happens when I take time for myself
instead och being everyone´s maid

It means I have the courage and strenght to allow myself to be who I truly am
and won´t become anyone else´s idea of what they think I "should" be

I am outspoken, opinionated and determined
I want what I want and there is nothing wrong with that

So try to stomp on me, try do douse my inne flame
try to squash every ounce of beauty I hold within me
You won´t succed.
And if that makes me a bitch, so be it

I embrace the title and I proud to bear it!


B = Babe
I = In
T = Total
C = Control
H = Herself

B = Beautiful
I = Intelligent
T = Talented
C = Charming
H = Hell of a woman

B = Better
I = Individual
T = That
C = Can
H = Handle anything

"Den som söker vänskap överser med ett fel, den som ältar det driver bort sin vän"

Vänner ska ge energi till varandra - inte bara ta energi
Inte bara ringa när det är tråkigt även när något rolig har hänt som man vill dela med sig!

För mig är vänner viktiga men någon måtta får det vara med ältande och självömkan!
HALLELUJA

...

positivt idag:

en supereffektiv dag på mitt härliga jobb

det "lönar" sig och byta jobb

solen är varm och skön

det blev bara en "pytteliten" allergichock
Alltid skönt och lämna 021-områdetDrog iväg till Uppsala och jobbade där idag. Trevligt med miljöombyte och få träffa min härliga jobbarkompis L. Dagen gick fort men vi hann mycket.
Här ligger kontoret i Uppsala.

Tog en fika med V och hennes dotter T på Chantal. Alltid lika trevligt och träffas, känns som vi har känt varandra i hundra år. Innebörden blir att jag alltid känner mig avspänd tillsammans med henne. Hon berättade att Sonias gravsten hade anlänt. Den kommer bli gudomlig precis som Sonia var. All kärlek till dig V och din resterande familj. Du behöver det i allra högsta grad!

Hittade en fin dikt som jag vill tillägna mina vänner:

När allt känns jobbigt
När allt känns ensamt
Då finns jag för dig,
aldrig mer än ett telefonsamtal bort...
 
När humöret är på topp
När livet leker
Då finns jag för dig,
aldrig mer än ett telefonsamtal bort...
 
Vi är vänner
i vått och i torrt.
Vi stöttar varandra när bergochdalbanan
virvlar på alldeles för fort
eller något stannat upp...
 
Jag finns och tar emot om du faller
om du vill...
Jag lyfter dig upp när du inte själv orkar
om du vill...
 
Äkta vänskap växer inte på trädta vara på positiva affirmeringar

"Jag och min jobbarkompis L i Uppsala fick största beröm igår. Det vi åstadkommer med grupperna är oerhört viktigt och BRA . Vi tacklar detta inte helt lätta arbete på ett fantastiskt engagerande sätt och med en energi som är mycket positiv. Våra jobbarkompisar uppskattar vår närvaro".

det är bara att suga på karamellan och sträcka på sig!
Jag skiter fullständigt i Jante-lagen,
jag sträcker på mig och gör en positiv affirmering :-)


fit for fight - again


Dessa FANTASTISKA promenaderen härlig promme i vårvädret.
L och hennes hund Gazzahär står jag och njuterundrar vad L och Gazza kollar på????jaha då var det jag som kollar runt lite.
Det ser ut som jag är i obalans
MEN
en sak är säker
jag är i total balans!!
Jag har blivit besatt av promenader, det är så ljuvligt. Jag går och går och går, ibland i timmar.
Med olika människor, dessa berikar promenaden.
Bästa är att magen börjar bli mindre, slipper vara orolig att Greenpeace ska komma och hämta mig när jag ligger på stranden och släppa ut mig i Östersjön för att de tror att de fångat en val!!!

GOTT FOLK,
PROMENERA MERA!!!

•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*• va ärlig mot dig själv •*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•

så kan du vara ärlig mot människor runt omkring dig. Det handlar om att rannsaka sig själv, göra medvetna val här i livet, inte skylla på omständigheter. Ta kommando över ditt liv, din rädsla. Visst är vi alla små och rädda ibland men inte hela tiden. Låt inte hjärtat styra hela tiden, använd hjärnan. Det går att träna upp, tro mig jag vet! Varför inte mental träning när jag kan ägna mig åt kroppslig träning? 

Dax och köpa ny kamera, vi blir lite rosa :-)

Fest med Gina - vi kör Rihannas "umbrella"
MTV nästathe girls
gamla och unga

sen drog vi vidare till restaurangfesten på Pluto!


jag hittade saxen....YESWECAN

...mamma under påskträdetfick ett mmsförsta lunchen utomhusfick ett mms till
kortet är från 1987

glida på en räckmacka....vem fasen vill inte göra det :-))
världens godaste & underbaraste macka..
kolla bilden
smarri smarr

POSITIVT IDAG:
var på Björnön med mina kursdeltare, vi hade massa övningar utomhus.
Vi grillade och hade en helt underbar förmiddag

just nu trallar jag på: Sjung Halleluja och Prisa Gud
med Orup...
och helt plötsligt vill jag dansa!!Mina nya walkingskor!
Mina andra har ingen sula längreConverse All Star
på 80-talet hade jag fem par!
Varför sparde jag inte dessa?
Fast det är några år sedan!!

aldrig mer, aldrig mer, aldrig mer :-) :-) :-) :-)

Glader!
 

Du är en riktig glädjespridare! Människor i din omgivning älskar att umgås med dig. Du är positiv, trevlig, och glad. Hur kan man inte tycka om dig? Det enda du borde tänka på är din figur.. För matglad är du säkerligen!

Gjorde en quiz i facebook idag och jag blev Glader, kul som fan!!!!!

______________________________________________________________

Något annat som är kul är den här sången:

http://www.youtube.com/watch?v=fDSjjN7Uxs4Flera saker som är kul är att Piccaboo, papegojan, har lärt sig att säga sitt namn, Piccaboo :-)

SIST MEN INTE MINST:

aldrig mer, aldrig mer, aldrig mer :-) :-) :-) :-)

♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪ Lycka ♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪

 • våren är på stark ingång
 • jag hade bara en tröja på mig när jag var ute och promenerade, jag svettades :-)
 • jag har underbara vänner
 • jag har fått ett bra jobb
 • har en härlig grupp på min kurs
 • fått mycket positiv feedback
 • solen skiner
 • åt god mat idag
 • har varit ute och promenerat i två timmar
 • det är fortfarande ljust ute
 • helgen är på ingång, fast jag trivs med jobbet
 • gjort en smarrig matlåda
 • det nalkas chips och dip i helgen
 • med mera, med mera

Det är dessa saker som gör livet värt att leva.


your the meaning in my life - your my inspiration...

kort och gott denna dag:
EN SJUHELVETES KREATIV OCH INSPIRERANDE DAG
det är allt jag kan säga just nu,
är trötta och kommer sova sött!


RSS 2.0