Färdig lärare - det ska uppmärksammasEn än en gång, STORT grattis Vania!
Vilken bedrift!
Du fixade det!
Samtidigt som din älskade syster var döende i cancer och TYVÄRR inte klarade kampen!
Jag är stolt över dig!Humle och Dumle
eller
hur var det nu??En "liten" gåta.
Vem är längst på bilden :-)
det har varit en lång dag
GODNATT SVERIGE!
håll tummarnablev uppringd av min arbetsförmedlare. Eventuellt nytt jobb på g.
Detta jobb är något jag har strävat efter, kan inte skriva mer förrän jag vet.
"always look on the bright side of live"

ida är de min födelseda, tralalafast jag är inte ett dugg ledsen för det, bilden ljuger
eller så är det
po po po poker face, po po po pokerfaceMarianne bjöd på stora härliga munkar, lunch på Ruffino.
Hasse B joinade och jag fick ett resepresentkort!
Jag är så lycklig!
TUSEN TACK Marre och Hasse!!!!!!!!Zandra bjöd på krabbdans
AMAZING!!!TACK!
till alla fina, härliga sms!
och alla underbara hälsningar i facebook!
FAN det är inte så dumt och fylla år i alla fall

psst.... jag sjöng för mig själv i morse, i duschen,
jag må jag leva :-)
livet blir mycke roligare då!!

YES WE CAN - REPEAT21 mars kör vi på Pluto igen
Biljettpris 150 kronor!
Gina Tricot kommer att sälja biljetter även denna gång.
Mer info kommer!
Nu är det bara och boka in datumet gott folk!


Två nya låtar - musik ska byggas utav glädje

Full punch på jobbet, drog på mig ett par hörlurar och skrev utav bara fanken idag. Det är så härligt när en låt bara etsar sig fast direkt, den sitter klockrent i mitt tycke. Den ena har jag nynnat på ett tag:


http://www.youtube.com/watch?v=xyDRbp1ZPp8
http://www.youtube.com/watch?v=Mu9LTIgTuXUja dessa brudar är inte så pjåkiga!
Nu ska jag lyssna på låtarna igen!

Resumé från hårfärgningen

Förra söndagen färgade Therese mitt hår, på natten vaknade jag av att det nästan brann av klåda i huvudet. Kliade så jag trodde håret skulle lossna. Somnade om, vaknade två timmar senare av att det kliade lika mycket igen. Måndag morgon, var jag lite svullen i ansiktet sen bar det iväg till jobbet. Under dagen svullnade jag upp mer och mer. För att sedan på tisdag morgon var enormt svullen i ansiktet. Svullnaden hade lagt sig på höger sida på halsen, utvärtes tack och lov. Det var då jag ringde akuten. Marianne kom i ilfart och skjutsade upp mig. De tog prover, jag fick kortison och jag låg kvar fem timmar för observation. Alla prover var bra förutom blodtrycket som var högt.

Jag åkte hem och vilade och under kvällen svullnade jag upp ännu mer. Iväg till aktuten igen. Jag fick tio kortinsontabletter när jag kom upp och efter en halvtimme hade jag svullnat upp ännu mer. I det läget såg jag knappt något för ögonen var som sträck. In i en sal och då hade blodtrycket stigit ännu mer plus att jag fick feber. Läkaren ville att jag skulle stanna kvar för observation över natten och det gjorde jag.

På onsdag morgon hade svullnaden gått ner ytterst lite och jag trodde aldrig jag skulle se normal ut igen. Åkte hem med tre olika mediciner. Torsdag, fredag, lördag och söndag har jag gjort allt i min makt för att vila. Jag har sovit middag, tagit promenader och ätit ordentligt. Ärligt så har den här rejäla allergichocken tagit massor på kroppen, det känns som jag har legat sjuk i flera veckor, är så oerhört matt i benen. Positivt är att jag är rastlös för huvudet är på g och tankarna virvlar iväg för fullt.

Kort och gott kan jag säga att den här veckan har varit för jävlig! Har känt mig som en boxare som har blivit rejält golvad. Plus att jag blir utan jobb den sista mars!
Alla i min närhet beskriver mig som en fighter, en stark kvinna och en som alltid kommer igen!
Klart jag gör.
Får offerkoftan sitta på en dag kanske? Nåväl, blir glad av människor som har brytt sig om mig och peppat mig.
Fina sms och stöd, det uppskattar jag!

NU då?
jag vill ha roligt, det är dags nu!
"efter regn kommer sol"
må energikickar komma till mig
HALLELUJA

Skit i JantelagenDet här togs i måndags, svullnaden hade börjat lite i ansiktet, det ser inte riktigt ut som jag på det här fotot.
Vafasen fick lova och scanna in det här, filen är skadad står det när jag ska lägga in den...

Nåväl, ansiktet är som vanligt igen. TACK GODE GUD FÖR DET!

bättre och bättre da för da, tralalala

idag är jag bara lite svullen under ögonen! kraften kommer men är fortarande väldigt matt i benen.
Vill inte ni ska glömma bort hur jag ser ut, jag har nästan gjort det!
Promenader tack!

fin fin i hårbotten

Jag har varit och visat upp mig hos frisörerna och det ser väldigt bra ut i hårbotten. Inga öppna sår utan jag flagnar litegrann. Det känns verkligen jätteskönt! Värre är det med orken. Gick fram och tillbaka till stan, är så himla matt i benen men jag är duktig på att vila. Det känns verkligen i benen att jag har haft en rejäl allergichock. I morgon äter jag sista medicinen och jag börjar se riktigt riktigt normal ut. Känner mig bara trött men det är bara och vila. Sova och frisk luft, det är högprioriteringar nu. Jag är tillbaka på banan som vanligt! Jag ger inte upp i första taget!

Tack alla för ert stöd, det är guld värt!

Elefantkvinnan är snart ett minne blott

Det första jag gör när jag vaknar är och kilar in i badrummet och kollar hur jag ser ut. Idag vart jag inte rädd, svullnaden har lagt sig mycket men den är inte helt borta än. Det är ändå en solklar förbättring. Jag mår fint förutom att jag är skapligt matt i benen. Det tänker jag stärka med promenader och frisk luft. Jag menar nu törs jag gå ut utan att varenda människa ska stirra på mig.
Jag ska lägga in  ett foto senare för att visa vilken förbättring som har skett!

SÅ LÄNGE DET FINNS LIV, FINNS DET HOPP!


det blir alltid värre framåt natten...

så här såg jag ut igår kväll. Det var bara och åka upp till akuten igen. Blodtrycket var högt och jag hade feber igår kväll. Jag svullande upp ännu mer än vad som syns på bilden. Det var bara att åka upp till akuten och få ännu mer kortison. Jag fick stanna kvar för observation på grund av att det började svullna upp vid halsen.

Nätter på sjukhus var ingen hit. Den ena damen hade fått kärlkramp och den andra gjorde på sig stup i kvarten. Jag fick till slut en insomningstablett för att kunna sova litegrann i alla fall.

I morse hade blodtrycket gått ner så nu var det normalt igen, fick ytterligare en medicin för att sedan bege mig hem. Nu äter jag Betapred, Tavegyl och Aerius.så här ser jag ut nu och det är en klar förbättring.

Jag har varit kontakt med leverantören (som jag inte vill nämna namnet på här) blev väldigt trevlig bemött. De ser väldigt allvarligt på sådana allergiska attacker. De kommer att stå för kostnader för medin, läkarbesök plus att de kommer att erbjuda mig en tvådagars allerigitest. I dagsläget vet jag inte om jag kommer kunna färga håret igen men efter diverse telefonsamtal med olika frisörer ser det ändå ganska lovande ut. Jag gör ingenting förrän allergitestet är genomfört.

Vad har jag då lärt mig av det här? alltid gå till en frisör när det gäller färgning!

Vill man vara fin får man fanimej lida pin!!på väg upp till akuten i morse. Ansiktet har bara svullnat upp mer och mer. Det började svullna ner mot halsen då tog jag ett klokt beslut och åkte upp till akuten. Kommer upp till akuten och all personal frågar: vad har du gjort? Hur bra känns det och säga: Jag har färgat håret! Tror knappast att personalen ser det här varje dag, det gör mig lite unik. Nåväl sänka, blodprover och blodtryck. Tillbringade fem timmar på akuten för observation.

Hur jag ser ut nu? Molly är rädd för mig. Tina är orolig. Marianne tycker jag liknar en seriefigur. Själv känner jag mig inte speciellt het men vid gott mod ändå. Jag har massor med platspåsar så det är bara och dra en över huvudet. Känner för att vila hemma så jag slipper skrämma slag på barn, jobbarkompisar, klienter med mera.
Positivt är att de tog alla prover och alla såg bra ut. Nu ska jag käka kortison några dagar. Jag som är snabb i tanken tänker: hur länge måste jag vänta till svullnaden går ner?

Gamla ordspråk är bra, för visst kostar det och ligga på topp. Jag skulle bara färga håret som jag har gjort massor med gången och SVOSCH ser jag ut som Mike Tysons syrra.
Allergisk reaktion är bara förnamnet.
"man lär så länge man lever"


Tjurnacke och snart arbetslös

Igår fick jag hjälp med och färga utväxten och det blev så himla snyggt. Jag somnade som en liten prinsessa men vaknade mitt i natten av att det kliade i hårbotten och det kliade inte lite. Jag trodde håret skulle lossna så mycket kliade det. Somnade om och vaknade igen av att det kliade. Sömndrucken som jag var tänkte om jag skulle gå upp och dusha för att det skulle sluta klia. Vem fan vill duscha halv fyra på natten?
I morse när jag vaknade var jag svullen i ansiktet och i nacken, rena rama tjurnacken. Förhoppningsvis enda gången jag kan mäta mig mig Tjuren Ferdinand!!!

Mitt vikariat går ut 31 mars 2009 och spekulationer är alltid igång på arbetsplatser. Jag visste att hon som jag vika för skulle komma tillbaka och idag fick jag besked att hon kommer. Arbetslös från och med 1 april! Känns bittert men det är bara att gilla läget. Vet aldrig vad som händer men måste ändå gå på det konkreta.
Det är bara och hoppas, tredje gången gillt. Jag vill aldrig mera bli arbetslös. Eller så hakar jag på a-lagarna i parken. Valet är mitt!

IKEA och deras fantastiska beskrivningar

Jag köpte en ny säng till mig och en till Molly när vi flyttade hit för lite mer än två år sen. Min säng har funkat bra hela tiden men Mollys säng glider ur skenorna hela tiden. Jag har besökt IKEA fyra gånger för att få någon rätsida så ungen slipper ligga i en sne säng. Känns som sängen Malm behöver få en uppdatering på beskrivningen. Molly och jag har skruvat och släpat som galningar för att få den och ligga kvar men icke sa nicke. Sist jag var där gav jag mig inte, jag sa att jag absolut inte ville släpa ut sängen till IKEA. Nu har Therese och jag skruvat och fixat med skenor och stödben så nu jäklar ska det sitta. Om madrassen inte ligger kvar... ja vem vet, sängen kanske åker ut på gården eller så kräver jag att personalen kommer hit. Det visar sig NU är det bara och hoppas på att det funkar.

Bra grejer idag idag:
en timmes promenad
fått håret fixat
ögonbryn färgade o noppade (AJ, det gör jämt så ont)
TACK Therese för din hjälp, LOVE YOU!!!vart har de hederliga gamla tryckarna tagit vägen?

Efter att återigen sett glimtar från Let´s dance är jag såld igen på dans. Det är så härligt och se människor som KAN dansa alla i Let´s dance kan inte det men de som kan!! Vilken lycka och kunna röra sig helt i takt med musiken. Jag tror alla människor kan lära sig dansa bara de släpper kontrollen. Jag menar när de drar igång låtar som "hip´s don´t lie" vem kan sitta still då? Inte jag i alla fall, det rycker i hela kroppen och jag vill bara dansa.  Jag mår så bra när jag dansar, ibland dansar jag runt här hemma för mig själv. Om jag känner för att dansa på stan tror folk jag är full. Nu brukar jag lägga band på mig när jag är på stan MEN är jag på ett dansgolv då är det NO MERCY som gäller :-).

Det kommer mig osökt och tänka på de hederliga gamla tryckarna. Sista tre danserna ska vara riktig jävla styrdans (som ungtupparna säger).  Jag vill ha tillbaka styrdansen,
så det så :-)
att få dansa tryckare med en man som man gillar, det är livskvalité....

Jag är helt såld på Kevins vinnarlåt i idol: WITH EVERY BIT OF ME
LYSSNA OCH NJUT

http://www.youtube.com/watch?v=pfPj9dDywwk

Once upon a time
I had a dream I had a vision
Of that someone that was missing
In my life
Here I am, looking back
On the road I used to travel
Through the darkness
Through the times of sacrifice
I can't believe how things can change so fast
I can see it in your eyes
We're gonna last

Chorus:
With every bit of me with all my heart
With every single breath I'm gonna love you
Fall into my arms tonight
Let's make it all right
If you ever come to doubt these words
Let me be the one to break it to you
I'm gonna love you endlessly
With every bit of me

Love will come and go
But as long as you are with me
I am happy to be someone
In this world
You're the day
That changed it all
You're the nights I will remember
For as long as I am walking on this earth

With every bit of me with all my heart
With every single breath I'm gonna love you
Fall into my arms tonight
We're gonna love you free

If you can dream it
If you believe me
Like I believe it
Standing here with you
You brought me something
Right out of nothing
You are the one thing
That makes it all come true
I can see it in your eyes
We're gonna last

With every bit of me with all my heart
With every single breath I'm gonna love you
Fall into my arms tonight
Let's make it all right
If you ever come to doubt these words
Let me be the one to break it to you
I'm gonna love you endlessly
With every bit of me

Ohh baby
Fall into my arms tonight
Let's make it all right
If you ever come to doubt these words
Let me be the one to break it to you
I'm gonna love you endlessly
With every bit of me


ledord i mitt liv

Dessa ledord kommer från Therese och jag anser att följer man dessa infinner sig ett flow. Jag känner att jag vill utveckla min syn på dessa.

Mod: Tala högt och tala ut
(Jag anser att ärlighet är viktigt. Jag uppskattar ärlighet och det är något jag tänker bli bättre på. Väljer människor och umgås med mig så får det ta hela paketet. Både när det gäller positivt och negativt. Skitsnack går bort, jag orkar inte lyssna på sånt. Alla människor är olika, det är du som väljer vilka du vill umgås med. Smidighet tillsammans med ärlighet är ett bra verktyg.

Humor: Det smiter förbi våra försvarsmekaniskmer, precis som talet är skrattet ett sätt att kommunicera.
(Jag fullkomligt älskar människor som bjuder på sin humor, ett gott skratt så man nästan kiknar. Jag tycker även att humor visar intelligens).

Lojalitet: Ge utan att vänta något tillbaka
(ta bort egotänkande. Ge ärligt från ditt hjärta, kräv inget tillbaka. Det bästa är om en person kommer självmant. Tryck inte upp något mot väggen och kräv att få något tillbaka. Jag tycker om att tala om för människor om jag tycker om dem och om  jag uppskattar dem med mera med mera. Hur ska de annars veta? När det gäller relationer är kommunikation högprioritet. Tala om för din partner hur mycket du uppskattar denne, det vill jag aldrig glömma.

Kreativitet: Det försätter oss i ett tillstånd av flow
(jag anser att jag är kreativ, jag är lite virrig också, glömmer nycklar och plånböcker men jag är så fokuserad på vad jag ska göra härnäst. När den kreativa sidan är på högvarv känner jag verkligen flow. Det sägs även att kreativa personer har lite smårörigt i hemmet inte skitigt men rörigt :-)

Tacksamhet: Uppskatta livet för det är ditt välbefinnande
(jag uppskattar människor som respekterar mig och visar/talar om att jag är betydande för dem. Det ger mig en tacksamhet. Jag är tacksam för jag är frisk och har ett arbete, goda vänner och en underbar dotter).

Lyssna: Att lyssna är äkta närvaro
(att lyssna är ett redskap, låt personen prata 60 % om sig själv och du pratar 40 % om dig själv. Vid senare tillfällen märker man ganska snabbt om personen har uppfattat det du pratat om).

Respekt: Är att acceptera andra
(vad är respekt egentligen? jag har ett val om jag vill umgås med en person, jag säger som jag brukar jag är ingen barmhärtig samarit, kom inte till jorden som Moder Theresa. Jag väljer vilka vänner jag vill ha, partner är dett val, däremot när det gäller arbetskamrater är det inte lika lätt att välja. Jag är inte intresserad att umgås med människor som jag inte får något utbyte av, Plus att det värsta jag vet är lynnighet hos människor, som är väldigt fram och tillbaka, upp och ner, det blir lite av energitjuvar. Då väljer jag att gå iväg.
Acceptera andra? jovisst men jag anser att det är respekt och hålla en trevlig attityd fast man inte har något gemensamt med en person. 

Medkänsla: Känna med andra
(jag tror det baseras på livserfarenhet, vad jag kan relatera till i livet. Ju mer jag har varit med om desto större medkänsla, så känner i alla fall jag. Jag kan tycka småproblem är en bagatell men det baserar jag på att jag har varit med om mycket i mit liv.
Bemöt andra som du vill bli bemött själv. Allting handlar inte om mig, det gäller och skapa insikt och ha förståelse för den andra personen).

Förlåtelse: Ersätter smärta med frid
(jag vill förlåta för då släpper något i mig. Att lägga energi på att aldrig förlåta en människa är bortkastat.  Alla människor gör fel, tala om för personen om du är besviken eller ledsen och det vill jag ska gälla tillbaka. Det äter upp dig inifrån om du inte förlåter.

Omsorg: Att hjälpa andra växa är meningsfullt

(höj människor, tala om för dem att de gjort något bra. Släpp avundsjukan och känn glädje att människor lyckas. Jag tycker det är hemskt när jag hör människor gotta sig i andras olycka).

"glöm aldrig bort dig själv - du är viktig"


Jag väljer livskvalité

Jobbade några timmar, sen tog Marie och jag en promme i vinterkylan. Jag hade så mycket kläder på mig så att jag svettades. Kände mig i alla fall inte som en Michelingubbe utan jag var verkligen rustad för kylan. Vilade lite i min sköna soffa därefter raka vägen in köket. Lagade en smarrig kycklinggryta som avnjöts tillsammans med min dotter, en utav mina bästa vänner Therese och hennes dotter Sara. Vi har alltid så himla mysigt när vi ses. Vi får utbyte tillsammans med våra barn. När det blir vuxensnack får de kila in på Mollys rum. Det blev glass, maränger, hemmagjord chokladsås och godis. VI bänkade oss i soffan med filtar och kuddar. Två filmer blev det,  båda var repriser men vad gör väl det. Sex and the city kan jag se om och om igen. Vilken härlig kväll. Kvalitetstid tillammans med människor jag tycker om stärker.


Grattis Vania!till din lärarexamen!
Vilken bedrift, vilken styrka du har bevisat.
Du har fått ett kvitto och kvittot är färdig lärare.
Sonia skulle ha varit så stolt!
Jag är så stolt över dig!
Vi måste fira det här vännen!!
JÄTTESTORT GRATTIS TILL DIG VANIA!

http://vaniasyster.blogg.se/

Bakverk

Jag tar hellre en smarrig räksmörgås än bakverk fast ska det vara något ska det vara någon av dessa!

Ett "litet" rim på kvällskvisten

januari har startat med kyla,

tur man slipper höra vargar yla


har hört att Kung Bore är på g,

hoppas jag mera snö får se


mina nya vantar är hotta,

dessa ska sitta på Lotta


mina långkalsonger med snöstjärnor på,

är retro så det så


men vart är mina curlingkängor

måste lyssna på lite schlagerdängor


jag vill promenera i timmar,

tills jag nästan svimmar


det gäller att ha vätska i högsta hugg,

och jag som nyligen klippt lugg


mina lungor måste andas frisk luft,

annars blir det segt och tufft


lite siesta i soffan är kvalité

lägga huvudet på sne


med en härlig bok i handen

fast jag längtar till stranden


vips så är sommaren här

den har jag väldigt kär


att få njuta av solens strålar

då blir jag glad så att jag vrålar


nu jag till soffan tänker hoppa

och med lite pepsi tänker toppa
välkommmen 2009

Många nyåarsaftnar har passerat genom åren. Vissa aftnar minns jag väl och vissa år har jag ingen vad jag gjorde. Numera tycker jag inte att nyårsafton är något speciellt. Det enda som fascinerar mig fortfarande är och titta på mobilen när det slår om ett år. Vid tolvslaget stod jag och min dotter på altanen och tittade på alla fyrverkerier. Det är fortfarande färgsprakande och livfullt. Jag tittade upp mot himlen och hann tänka många tankar på fem minuter: välkommen 2009, som bara kan bli ett bättre år, jag har ännu mer erfarenhet sen förra nyårsafton, 2008 har lärt mig massor. Mina tankar gick även till Sonia och Hadar som inte finns med oss längre.

Förhoppningar då? eftersom jag är stor optimist så vill jag ha förhoppningar. Jag måste ta med mig all min kunskap och se till att året blir ännu bättre. Vissa saker kan jag inte påverka men jag kan påverka mycket. Fokus nummer ett är att hitta jobb från och med sista mars. Aldrig mera arbetslös, det är en sak som är säker. Tolv veckor går snabbt och vips är det sista mars. Nu är det bara att vara aktiv i sitt arbetssökande, fast jag kan nog säga att jag är världsmästare i att söka jobb. Den inre propellern är alltid igång :-)

Detta år vill jag ha: jobb, glädje, energi, långa sköna promenader, ömhet, närhet och kärlek. Orimligt? Nej, nu är det bara att blicka framåt! Gör jag rätt val kan allt gå vägen.

För er som är bakis idag kan jag bara säga: GUUUUD vad härligt det är och vakna upp fräsch i skallen :-)


RSS 2.0